Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS. Aktuālākie kultūras, mākslas, izklaides notikumi līdz 14. decembrim

© Jānis DEINATS

Ielūkojamies aktuālākajos kultūras, mūzikas, mākslas un izklaides, kā arī cita satura notikumos.

Adventa koncertprogrammā «Brīnumu laiks» sieviešu vokālā grupa «Putni» satikusies ar diviem ģitāristiem - Kasparu Zemīti un vienu no ievērojamākajiem portugāļu ģitāristiem, Lisabonas ģitāru kvarteta dalībnieku Andrē Santošu. Koncerts 7. decembrī pulksten 19.00 Berģu kultūras namā, biļetes pieejamas «Biļešu paradīzē», bet koncertā Rīgā 10. decembrī pulksten 17.00 Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā - ieeja brīva!

Kalnciema kvartālā 9. decembrī par godu starptautiskajai «Slow Food» dienai īpašais viespavārs būs «Slow Food Rīga» dibinātājs Mārtiņš Rītiņš. Turpat tirgus laukumā viņš gatavos ēdienus no savas bērnības. Pulksten 12.00 izdevniecība «Liels un mazs» atklās rakstnieces un dzejnieces Ineses Zanderes un ilustratores Annas Vaivares jauno bilžu grāmatu «Zirgā». Atklāšanā piedalīsies Inese Zandere, bet mākslinieces Annas Vaivares vadībā bērniem būs iespējams pašiem izgatavot savus zirdziņus - Ziemassvētku rotājumus.

Svētku noskaņu sirdī palīdzēs radīt «Valmieras kinostudijas» radošā kolektīva sarūpētā krāšņā svētku pasaka visai ģimenei «Grinča Ziemassvētki». Galvenajā lomā lieliskais komiķis Māris Bezmers, bet izrādes režisors - Imants Strads. Izrādē piedalās arī aktieri Marģers Eglinskis, Imants Strads, Madars Zvagulis, Agnese Kalniņa, Terēze Lasmane.

Matīss MARKOVSKIS

8. decembrī pulksten 18.00 Krustpils Kultūras namā,

9. decembrī pulksten 13.00 Madonas Kultūras namā,

10. decembrī pulksten 18.00 Saldus novada pašvaldības Lielajā zālē,

11. decembrī pulksten 12.00 un 15.00 Jūrmalas Kultūras centrā,

12. decembrī pulksten 13.00 Mālpils Kultūras centrā,

13. decembrī pulksten 18.00 Ādažu Kultūras centrā,

16. decembrī pulksten 12.00 un 17.00 Mārupes Kultūras namā.

13. decembrī pulksten 19.30 ar grandiozu koncertu «Arēnā Rīga» grupa «Mumiy Troll» atzīmēs albuma «Морская» 20 gadu jubileju. Šo grupu ar Latviju vieno īpašas attiecības. Tieši Rīgā notika viens no pirmajiem «Mumiy Troll» koncertiem, šeit grupa filmējusi videoklipus un ierakstījusi albumus. Turklāt grupas solistu Iļju Lagutenko saista draudzība ar vairākiem Latvijas mūziķiem.

No 7. līdz 11. decembrim Rīgā, Lielajā ģildē, norisināsies starptautiskais vokālās mākslas festivāls «Riga Symphony», kas pulcēs talantīgus bērnus un jauniešus no 28 pasaules valstīm: Zviedrijas, ASV, Maltas, Izraēlas, Serbijas, Itālijas, Latvijas un citām. Festivāla galvenais notikums būs apbalvošanas ceremonija un Galā koncerts, kas notiks 10. decembrī pulksten 17.00, un tā režiju veidos Maskavā studējošā Liene Greifāne.