Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Ziemassvētku dāvanu ērtākai iegādei pirmo reizi ir pieejams digitālais gadatirgus

© Publicitātes foto

Lai skaistais Ziemassvētku gaidīšanas laiks nepaietu, piedzīvojot burzmu un kņadu veikalos, steigā meklējot dāvanas, šogad Latvijas amatnieki un meistari aicina nesaldēt degunus un dāvanas sarūpēt mājās – ģimenes lokā.

Tradīcijām bagātu Ziemassvētku dāvanu ērtākai iegādei pirmo reizi ir pieejams digitālais gadatirgus, kas līdz 17. decembrim norisinās interneta vidē. Gadatirgū savus roku darbus piedāvā amatu meistari no visas Latvijas.

Publicitātes foto

“DigiTirgus ir mūsdienīgs veids, kā ikvienam svētku laikā virtuāli apceļot Latvijas meistarīgāko amatnieku darbnīcas un zem eglītes nolikt dāvanas ar nacionālo identitāti. Tirdziņu bagātinās novadu dažādība, sniedzot iespēju pircējiem iepazīt citādi nesasniedzamus novadu meistarus. Tā mērķis ir vairot Latvijas amatnieku darinājumu pircējus un vienlaikus iedrošināt meistarus savu produkciju pārdot arī internetā, lai Latvijas amatniecība būtu mūsdienīgi pieejama un konkurētspējīga pasaulē, kur internets ir ienesis jaunus spēles noteikumus,” vēsta Swedbank korporatīvo attiecību vadītāja Adriāna Kauliņa.

Digitālajā gadatirgū var atrast visu nepieciešamo Ziemas saulgriežiem. Keramikas trauki, ādas izstrādājumi, izrakstīti svētku galdauti, rokām darinātas rotaļlietas, skaisti tērpi, meistarīgi veidoti kalumi un rotas, veselīgi un tradicionāli gardumi - tā ir tikai neliela daļa no plašā piedāvājuma, ko sarūpējuši ap 50 amatnieku no visas Latvijas. Gadatirgus, ko īsteno Swedbank kā Dziesmu un deju svētku lieldraugs, virtuālos apmeklētājus gaidīs divu nedēļu garumā, sākot no 4. decembra līdz pat 17. decembrim. Meistari digitālos apmeklētājus gaidīs digitirgus.lv .

Līdz ar DigiTirgus apmeklējumu ikviens ar savu dalību iepriecinās ne tikai sevi un savus mīļos, bet arī atbalstīs jauniešus ar specifiskiem mācīšanās traucējumiem. Par pirmajiem 15 000 DigiTirgus apmeklētājiem Swedbank ziedos 15 000 eiro Latvijas Disleksijas biedrībai, lai mazinātu to skolēnu diskrimināciju, kas cieš no disleksijas un atbalstītu to integrēšanu pilnvērtīgā mācību procesā un izglītības apguvē.

Ziemassvētku digitālo gadatirgu varēs apmeklēt digitirgus.lv.

Jāpiebilst, ka spilgti Latvijas modes mākslinieki - Brigita Stroda, Asnāte Smeltere, Dace Bahmane un zīmoli "Linoteka" un "Mayra" - ar savu dalību Ziemassvētku DigiTirgū apņēmušies atbalstīt bērnus ar specifiskiem mācīšanās traucējumiem. Ieņēmumus par vienu, īpaši izgatavotu un Latvijas amatnieku digitālajā gadatirgū pārdotu meistardarbu viņi ziedos Latvijas Disleksijas biedrībai.

Māksliniece Brigita Stroda, kura dēvēta par kroņu patronesi Latvijā un ne tikai, jo viņas radītie kroņi ir meklējami gan Igaunijā, gan Itālijā, Zviedrijā, Ņujorkā un pat Austrālijā, DigiTirgum izveidojusi īpašu kroni, par kuru saņemtie ienākumi tiks ziedoti, lai palīdzētu bērniem ar disleksiju. “Ar tīru, vienkāršu apļa enerģiju, kronis sarunājas ar valkātāju - ar tikpat tīru enerģiju priecāšos šī oriģināldarba ieņēmumus nodot bērnu atbalstam! DigiTirgum radītais kronis ne vien mirdzēs tā valkātājas galvā vai noņemot, pakarināts pie sienas, dzīvos savu dzīvi kā mākslas darbs, bet arī palīdzēs uzlabot izglītības iespējas bērniem, kas diendienā sadzīvo ar disleksiju,” stāsta Brigita Stroda.

"Jaunais salons A" sadarbībā ar "Seno klēti" un Asnāti Smelteri šim mērķim ziedos ieņēmumus, kas gūti, pārdodot elegantu melnu kokteiļkleitu no latviskas apģērbu kolekcijas. "Linoteka" DigiTirgus apmeklētājiem piedāvā stellēs austu dabīga zīda un vilnas šalli, bet zīmols "Mayra", kas lepojas ar tautiskiem izšuvumiem un tērpiem, piedāvā izšūtu jostu ar Austras koku. Savukārt modes māksliniece Dace Bahmane, kas ir dalījusies ar savām zināšanām ar tradicionālo prasmju amatniekiem projektā “Meistars 21.gadsimtā”, lai Latvijas amatnieki būtu pircējiem mūsdienīgi pieejami un konkurētspējīgi interneta laikmetā, dalībai tirdziņā izvēlējusi sava zīmola kreklu. Visi tirdziņa ieņēmumi par šiem mākslinieku darbiem tiks ziedoti labdarībai.

Digitālie tirdziņa apmeklētāji savu atbalstu var paust ne vien iegādājoties šo mākslinieku izvēlētās preces, bet arī apstiprinot savu dalību DigiTirgū. Proti, par katru tirgus apmeklētāju 1 eiro tiks novirzīts, lai atbalstītu to skolēnu iesaisti pilnvērtīgā mācību procesā, kas cieš no disleksijas. Par pirmajiem 15 000 DigiTirgus apmeklētājiem Swedbank ziedos 15 000 eiro Latvijas Disleksijas biedrībai.