Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Evanescence "Synthesis"

© Publicitātes foto

Amerikāņu alternatīvā roka grupa "Evanescence" ar simpātisko vokālisti Eimiju Lī priekšgalā slavas virsotnēs nokļuva, kā mēdz teikt, "uz sitiena" – jau ar savu debijas albumu "Fallen" (2003), kura galvenais vilcējspēks bija hits "Bring Me To Life".

Pasaulē šis albums tika pārdots vairāk nekā 17 miljonu kopiju lielā tirāžā, turklāt štatos vien tika izpirkti 7,8 miljoni albuma kopiju.

Skaidrs, ka uz šādu panākumu viļņa otrais albums “The Open Door” (2006) arī tika ķertin izķerts un praktiski visos prestižākajos bija pirmajā trijniekā. Taču pēc tam grupas mehānismā kaut kas iestrēga, sākās pārmaiņas sastāvā, un, lai gan 2011. gadā dienasgaismu ieraudzīja itin sekmīgais albums “Evanescence”, blice pašķīda.

Atjaunošanās notika tikai 2015. gadā, taču no sākotnējā sastāva ierindā palikusi tikai Eimija. “Synthesis” skaitās grupas ceturtais studijas albums, lai gan tas šādam statusam īsti neatbilst: tajā ir tikai divas jaunas dziesmas, bet pārējās ir jau zināmie gabali - visi orķestra aranžijās. “Bring Me To Life”, “My Immortal”, “Lithium” un citas - šeit ir daudzas pazīstamas dziesmas. “Orķestris un programmēšana - šie divi elementi būtībā vienmēr bijuši “Evanescence” saknes,” skaidro Eimija. “Kad mēs sākām muzicēt, mēs bijām tikai divi cilvēki - es un vēl viens puisis, kas radīja mūziku mājas apstākļos ar ieprogrammētām bungām. Mēs bijām studijas grupa, nevis roka šovus demonstrējoša un koncertējoša apvienība. Ja tolaik sapņojām ierakstīt dziesmas orķestra pavadījumā, taču mums, protams, nebija šādu iespēju. Nu šis sapnis ir piepildījies.”

PAR. Paši spēcīgākie gabali ir “My Heart Is Broken” un “Lithium”, kas ar savu smeldzi gluži vai sirdi rauj ārā. Ļoti skaistas aranžijas! Protams, arī citas melodijas ir līdzīgā garā, tā kā vismaz intereses pēc šo albumu ir vērts noklausīties.

PRET. Lai gan teorētiski priekšplānā vajadzētu būt orķestrim, šis būtībā ir Eimijas Lī solodarbs orķestra pavadījumā. Protams, vokāls viņai ir ļoti elegants, taču Eimija ar savu balsi nokauj visu pārējo, kas ir šajā ripulī. Turklāt šajās aranžijās nav praktiski nekā no rokmūzikas, līdz ar to šis darbs dēvējams par gaudulīgu un garlaicīgu. Paklausieties labāk kaut ko citu.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.