Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Slipknot “Day Of The Gusano: Live In Mexico”

© Publicitātes foto

Amerikāņu alternatīvā metāla grupa "Slipknot" ir fenomens visas pasaules mūzikas mērogā un ne jau tāpēc, ka mūziķi uzstājas maskās.

Lielākoties šādā stilā muzicējošām komandām nav lielu iespēju izsisties prestižākajos topos, savukārt abi pēdējie “Slipknot” studijas albumi “All Hope Is Gone” (2008) un “5: The Gray Chapter” (2014) Amerikā bijuši Nr.1, bet to priekšteči “Iowa” (2001) un “Vol.3 (The Subliminal Verses” (2004) trāpījuši trijniekā.

Starp citu, abi pēdējie albumi bijuši Top 3 teju visās valstīs, ģeogrāfiski sākot no Kanādas līdz pat Austrālijai.

Nupat klajā nākušais ripulis gan ir koncertnieks, turklāt tikai otrais “Slipknot” karjerā - iepriekšējais bija “9.0: Live”, kas tika izdots 2005. gadā. Kā jau to apliecina albuma nosaukums, ieraksts tapis koncertā Meksikā, 2015. gada decembrī. Albumā ir CD ar 17 dziesmām un dokumentālā filma DVD formātā. Tās režisors ir grupas perkusionists Šons Krens jeb Clown. “Mēs tik labi pavadījām laiku “Knotfest Mexico”, ne tikai kopā ar saviem draugiem un citām grupām, bet arī faniem un publiku, ka mums pilnīgi noteikti bija nepieciešams to kaut kā dokumentēt. Tagad mums ir iespēja padalīties tajā ar visu pasauli,” tā ģitārists Džims Rūts.

PAR. Spēks! 17 graujošas kompozīcijas, visas pēc labākajiem “Slipknot” paraugiem. Apskatnieka favorītes ir “Psychosocial”, “Me Inside”, “Wait And Bleed” un “Duality”, tomēr augstāk par visu, protams, ir “Before I Forget”.

PRET. Noskatoties DVD ar koncerta ierakstu, nostaļģiski nāk atmiņā pagājušā gada sākumā “Slipknot” koncertā Viļņā piedzīvotais un, skumji nopūšoties, gribas citēt Jāni Ruģēnu: “Kad atnāks latviešiem tie laiki, ko citas tautas tagad redz”. Tiesa, viņš to droši vien vārsmoja citā kontekstā, ne jau par Rīgā nenotikušu “Slipknot” koncertu…

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.