Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS. Āboltiņa apraudas, cilvēki viņu sūta mazgāt grīdu

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

12. Saeimas deputātes un no partijas «Vienotība» izslēgtās Saeimas frakcijas vadītājas Solvitas Āboltiņas (54) gaitas politikā vienmēr ir tikušas pamanītas gan viņas sarkano matu dēļ, gan arī iekulšanās dēļ dažādās komiskās situācijās.

Mēdz runāt, ka katrai pasakai pienāk beigas, un šobrīd to var attiecināt arī uz Solvitu Āboltiņu, kas, jūtot to, ka ar katru gadu aizvien vairāk sāk zaudēt vēlētāju atbalstu un ka viņas krēsls Saeimā kļūst aizvien nestabilāks, vēlas iekārtoties siltā vietiņā Ārlietu ministrijā. Pavisam nesen Solvita Āboltiņa publiski apraudājās «Delfi TV ar Jāni Domburu» intervijas laikā, apgalvojot, ka būtu gatava mazgāt grīdas, ja būs nepieciešams izskolot bērnus. Viņa emocionāli stāstīja, ka ar savu darbu vēlas vienkārši nodrošināt saviem bērniem izglītību un sev vecumdienas.

Tomēr vai var ticēt Solvitas Āboltiņas asarām? Lai kā arī tauta komentāros vēlētos sūtīt politiķi mazgāt grīdu, nāksies sarūgtināt komentētājus, jo, visticamāk, tuvākajā laikā tas nenotiks, ņemot vērā to, ka viņas ģimenes īpašumā ir divas privātmājas un trešā tiks uzcelta Zvejniekciemā, ja vien deputāte spēs to finansiāli atļauties.

Pirms kāda laika Āboltiņa kādam no pašmāju dzīvesstila žurnāliem stāstīja, ka savu šmaugo vidukli saglabā, ceļoties piecos no rīta un stundu pavadot mājas personiskajā trenažieru zālē, tādēļ ir skaidrs, ka viņa šobrīd nedzīvo šaurā namiņā nekurienes vidū bez kanalizācijas. Interesanti, ka gada ienākumu deklarācijā šie trīs nekustamie īpašumi nemaz nav uzrādīti, kas liecina par to, ka Āboltiņu ģimenes finanses varētu būt krietni lielākas, nekā viņa vēlētos atklāt. Apskatot Āboltiņas amatpersonas ienākumu deklarāciju, ir redzams, ka viņa saņem 45 919,21 eiro gadā, 409,68 lielu pabalstu, bankas «Citadele» 700,00 izmaksātos procentus par iekrāto summu 50 900 eiro apmērā. Solvitai ir arī skaidras naudas uzkrājums 5700 eiro apmērā.

Tā kā deputātes kunga Jāņa Āboltiņa ienākumi nav norādīti publiski, atliek tikai minēt, cik patiesībā lieli varētu būt ģimenes ienākumi un turība. Solvitas vīrs šobrīd ieņem «Latvijas Auto» ģenerālsekretāra amatu un ir a/s «Mūsa Motors Grupa» valdē.