Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Liam Gallagher "As You Were"

© Publicitātes foto

Šķiet, brāļi Noels un Laiems Galaheri visu atlikušo mūžu varētu mūzikas lauciņā vispār neko nedarīt, taču par viņiem vienalga tiktu vēstīts teju vai katrā mūzikas izdevumā.

Pēc leģendārās un skandāliem apvītās britpopa grupas “Oasis” pajukšanas 2009. gadā brāļi ilgu laiku pat nesarunājās. Līdz šim mūzikas lauciņā labāk klājies vecākajam brālim Noelam, bet Laiema “Beady Eye” šķita pagarlaicīgs, lai arī savas ierastās vietas britu topa spicē, protams, izkaroja.

Pirms trīs gadiem Laiems paziņoja, ka nu gan pietiks un meta šim projektam mieru, uzsākot solokarjeru. “As You Were” ir pirmais albums, kas ieskaitāms viņa sologaitās. Ducis britopopa garā ieturētu kompozīciju (“de luxe” versijā nāk klāt vēl trīs), producentu lomā darbojusies trijotne Gregs Kērstins (Adele, Ellija Goldinga, Kellija Klārksone, Pinka, “Foo Fighter”), Endrjū Vaijats (Lorde, Bruno Marss) un Dens Grehs (“Hurts”, Mobijs, “Scissor Sisters”, Lana del Reja, “The Vaccines”, “Keane”). Lieki piebilst, ka albums britu topā debitēja pirmajā vietā, savukārt mūzikas kritiķi diezgan vienprātīgi to novērtējuši ar 4 no 5.

PAR. Ko tu talantīgam cilvēkam padarīsi, viss viņam padodas! Ieskanoties albuma pirmajai dziesmai “Wall Of Glass”, uzreiz nāk atmiņā “Oasis” tā labākajās izpausmēs, un šīs atmiņas tikai stiprina dziesma Nr.3 “Greedy Soul”. Jau ar šiem gabaliem vien pietiktu, lai “As You Were” vērtētu atzinīgi, bet vēl te ir arī teicamā “You Better Run”, kuras radītās emociju gammas uzreiz stiprina “I Get By”, savukārt beigu daļā ir “Come Back To Me” - vēl viena gluži laba dziesma.

PRET. Kad pirmais sajūsmas vilnis noplok, tad nākas atzīt, ka albuma vidusdaļu Galahers jaunākais gan ir nomuļļājis - tā varētu skanēt jebkura indīroka grupa jebkurā pasaules malā. Bez tam - ja jau šis albums atsauc atmiņā “Oasis”, var taču parakņāties savā CD fonotēkā un atrast pašus “Oasis”, ne tā?!

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.