Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS. Bārdainais Arturs, kuru mīl visi "X faktora" skatītāji

© Toms Norde, TV3 publicitātes foto

TV3 šova «X faktors» dalībnieks Arturs Gruzdiņš (24) prot pārsteigt ar plašu balss diapazonu un nav tikai maigu dziesmiņu izpildītājs. Viņš dzimis un audzis nelielā Vidzemes pilsētiņā un nemaz netiecas pēc straujās Rīgas dzīves. Arturs atšķiras no citiem, bet tajā pašā laikā necenšas izcelties. Viņš satraucas uzstājoties, bet no malas vienmēr izskatās pārliecinoši. Piecus gadus strādājis Vidzemes televīzijā par operatoru un filmējis raidījumus, bet šobrīd, kamēr pilnā sparā rit šovs, viņš ir pilna laika mūziķis.

- Kā tik harismātiska personība ar tik unikālu balss tembru kā tev līdz šim bija nepamanīta plašākai publikai?

- Līdz šim vienkārši uzstājos mazākai auditorijai. Tagad esmu pilna laika mūziķis, kas skan ļoti patīkami. Paralēli man ir smagā roka grupa «Refleksija», kas dibināta 2015. gada 18. novembrī, pateicoties saviem grupas biedriem, es esmu šajā šovā. Ar grupu nespēlējam tādas dziesmas kā «Happy ending» (Laimīgas beigas), bet drīzāk zombijus. Tā mūzika ir vīrišķīga un rupja, bet nav arī plika aurošana un metāls, jo var skanēt arī maigi un liriski.

Toms Norde, TV3 publicitātes foto

- Ļoti netipiski, ka tāda žanra mūziķis nonācis šovā. Vai draugi rokeri nesāk skatīties šķībi?

- Nē, visi patiešām atbalsta. Visi gaida roku. Roks būs un nekur nepazudīs. Jo tālāk iešu šajā šovā, jo vairāk parādīsies roks. Mani draugi rokeri saka: «Ir forši, vecīt, bet varētu vairāk roku uz skatuves dziedāt.» Fascinējoši, ka tad, kad nodziedi zombijus, šāda mūzika visus uzlādē. Bet tas ir uz brīdi, jo lielākoties visiem vajag to popmūziku, kas mani apbēdina.

Lietas nāk un iet uz riņķi, tādēļ jebkurš var būt celmlauzis. Es ticu, ka mēs ar grupu varētu būt šis celmlauzis. Ir visas iespējas to izdarīt un nav jāmet plinte krūmos, tikai tāpēc, ka esi mazākumā. Ārpus formāta ir forši.

- Jau kuro reizi šova raidījumā esi skatītāju favorīts. Atklāj, kāda ir tava panākumu atslēga?

- Kāpēc esmu favorīts, tiešām nezinu, jo neko jaunu atšķirībā no citiem neesmu paveicis. Tā būs mūžīgā mīkla, kāpēc tā ir, bet tas katrā ziņā dod lielu enerģiju, uzņēmību un uzlādē. Šova skatītāju komentāri ceļ uz augšu, bet man pašam sevi jāpiebremzē. Mēs visi esam forši, un katram ir sava odziņa.

Pilnu interviju lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv