Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

IDEJAS brīvdienām - ko darīt, kurp doties

© Publicitātes foto

Idejas brīvdienām

LĀČPLĒŠA DIENA LATVIEŠU BIEDRĪBĀ

11. novembrī pulksten 18 Rīgas Latviešu biedrības Lielajā zālē notiks ikgadējais latviešu dziesminieku koncerts, kurā piedalīsies dziesminieki Silvija Silava, Agita Kaužēna, Elīna Līce, Kristīne Locika, Kristaps Sudmalis, Haralds Sīmanis, Uldis Ozols, Āris un Saulceris Ziemeļi, Arnis Miltiņš, Ēriks Pozemkovskis un jaunā Austrasbērnu paaudze, kurai tuvas tautasdziesmas un latviešu autoru dziesmas. Koncertā dziesminieki izpildīs gan pašu radītas dziesmas, gan arī latviešu tautasdziesmas un to apdares, taču neizpaliks arī Austrasbērnu iemīļotā mūzikas autora Imanta Kalniņa dziesmas. Lāčplēša dienas koncertu vadīs dziesminieks, dzejnieks un mākslinieks Dzintars Tilaks. Pasākums ir atvērts ikvienam interesentam, ieeja bez maksas.

HARIJA ZARIŅA SKAĻĀKAIS KONCERTS

Šo piektdien, 10. novembrī, ģitārists, komponists un daudzu hitu autors Harijs Zariņš ar savu 60 gadu jubilejas koncertprogrammu Tu un es viesosies Rīgas Kongresu namā. Šī būs vienīgā iespēja noklausīties šo jubilejas koncertu, jo biļetes uz koncertturnejas noslēgumu Ogrē 25. novembrī sen ir izpārdotas. Koncertā skanēs tās dziesmas, kurām Harijs lielākoties ir mūzikas un vārdu autors - Tu un es, Rozā lietus, Pēdējā pietura, Šonakt un citas, taču būs arī pirmatskaņojumi, kas radīti speciāli šai turnejai. «Mūsu iepriekšējā turneja Mīlas rokbalādes pārliecināja par to, ka cilvēkiem patīk rokbalādes, ko izpilda dažādi dziedātāji. Savukārt šajā koncertā neskanēs tikai rokbalādes vien, bet arī šis tas roķīgāks - būs pārsteigumi un īpašie viesi,» stāsta mūziķis.

DEJAS KUNGI RĪGĀ

Jau šo piektdien, 10. novembrī, Arēnā Rīga uzstāsies pasaulslavenais Maikla Fletlija deju šovs Lord Of The Dance, kas atgriežas Latvijā ar programmu Bīstamās spēles (Dangerous Games). Šajā priekšnesumā ir apvienotas visas labākās šī šova tradīcijas: teicama horeogrāfija, iespaidīga mūzika, krāšņi kostīmi un novatoriskās tehnoloģijas. Šovā piedalīsies 40 talantīgākie īru dejotāji, kas izdejos tradicionālo stāstu par labā un ļaunā cīņu, skanot īpaši šim iestudējumam sacerētajai komponista Džerarda Fahī mūzikai. «Esmu sajūsmā par šovā iesaistīto dejotāju neticamajām spējām un talantu,» teic horeogrāfs Maikls Fletlijs.

PORTA TURPINĀSIES CĒSĪS

Aizvadītajā nedēļas nogalē sākās jau 17. pasaules mūzikas festivāls Porta, kas ar diviem koncertiem Rīgā un Cēsīs turpināsies šonedēļ. 10. novembrī Karla fon Stricka villā Rīgā uzstāsies ansamblis Shono no Burjatijas kopā ar stīgu instrumentu virtuozu Oki no Japānas, bet Portas noslēguma koncerts pirmoreiz notiks Vidzemes koncertzālē Cēsis, kad 12. novembrī uz festivāla skatuves kāps jau pieminētie burjatu Shono un ukraiņu elektrofolka kulta grupa Onuka. Festivāla pirmajā nedēļā pašas labākās atsauksmes saņēma eksotiskā Gvinejas Bisavas dziedātāja Karina Gomeša ar pavadošo sastāvu.

Publicitātes foto

ELZA AICINA UZ VALMIERU

Mārtiņdienā, tas ir, 10. novembrī, koncertzālē Valmiera ar programmu Putna lidojums uzstāsies dziedātāja Elza Rozentāle un grupa Bur Mani. «Šoreiz Putna lidojums būs tepat, virs Latvijas ārēm. Mēs nelidosim uz siltajām zemēm. Tas varētu būt zvirbulēna lidojums, kurš visu gadu dzīvo Latvijā un māk čivināt tikai dzimtajā valodā. Koncertā visi kopā varēsim dziedāt līdzi gan latviešu tautasdziesmām, kuras veidotas jaunās apdarēs, gan populārām latviešu melodijām, kā, piemēram, Dūdieviņš un Piekūns skrien debesīs. Dzirdēsiet arī manas etnodžeza grupas Bur Mani oriģinālkompozīcijas ar dainu vārdiem, kurās klausītāji saklausīs, cik senais latviešu kultūras mantojuma vēstījums ir aktuāls arī šī gadsimta ikdienā un iederīgs arī mūsdienu mūzikas tendencēs,» stāsta Elza.

RYGA ARĪ RĪGĀ

Šo sestdien, 11. novembrī, Latvijas 1. rokkafejnīcā notiks roka skandālistu Ryga debijas albuma Catch Her Groove veicināšanas tūres noslēdzošais koncerts. Interesanti, ka tas ir pirmais un pēdējais šīs tūres ietvaros: līdz šim grupa tūrēja pa Čehiju, Šveici un Vāciju. «Tas bija liels izaicinājums, jo tā ir sava veida došanās nezināmajā: kas būs, kā būs, vai viņiem patiks, vai mēs spēsim noraut vāku! Tagad varu teikt, ka jā, mums tas izdevās! Tā ir neizmērojami laba sajūta, ka tavu mūziku novērtē. Šobrīd jau ir jauni koncertu piedāvājumi,» par viesošanos Vāczemē stāsta grupas līderis Mārcis Judzis. «11. novembri nosvinēsim ar traku koncertu grupas Ryga Eiropas tūres noslēgumu Latvijas 1. rokkafejnīcā!»

LIEPĀJĀ RAKSTĪSIES LĪVI

Šo svētdien, 12. novembrī, pulksten 16 Liepājas kultūras namā Wiktorija notiks grupas Līvi akustiskā albuma Bez štepseļiem koncertieraksts. «Kopš 1994. gada albuma Spoku koks, kurš tika ierakstīts, pāraranžējot visiem zināmās grupas tā laika dziesmas akustiskās, bet gana līviskās manierēs un noskaņās, ir pienācis laiks, kad grupai Līvi, piedaloties grupas draugiem - saksofonistam Aleksejam Balinskim un vijolniekam Dzintaram Beitānam ar stīgu kvartetu - arī šobrīd ir ko teikt šajā sakarā!» vēsta koncerta rīkotāju nometne. «Šī ir vienreizēja iespēja būt klātesošiem, piedalīties un iemūžināt savu klātbūtni ierakstā, kurš jau šogad tiks tiražēts digitālajā un arī vinila formātā.» Pasākuma rīkotāji iesaka biļetes iegādāties laikus, jo vietu skaits ir ierobežots.