Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

Ikvienam būs iespēja nogaršot Latvijā ražotus vīnus

© Ādolfs Mārtiņš Krauklis

Novembra otrajā pusē Rīgā notiks Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības rīkots vadošo Latvijas vīndaru ražojumu degustācijas pasākums "Latvijas augļu un ogu vīna skate 2017”, informēja Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrībā.

Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrībā norādīja, ka pasākumā būs iespēja degustēt vairāk nekā 90 augļu un ogu vīnu un sidru šķirnes.

Skates laikā gaidāmas arī vairākas aktivitātes, tostarp ikviens būs aicināts nobalsot par labāko vīnu. Pasākumā piedāvātie augļu un ogu vīni un sidri tapuši no Latvijā audzētiem augļiem un ogām, kā arī pagatavoti pēc profesionālām vīna darīšanas metodēm un paaudzēs nodotām zināšanām. Pasākuma dalībnieki regulāri pilnveido savas vīndaru prasmes, un vairumam no viņiem ir atzīstamas godalgas un tituli.

"Latvijas augļu un ogu vīna skatē 2017" piedalīsies divpadsmit vīndari, tostarp Alvils Elksnis no zemnieku saimniecības "Smilškalni" (zīmols "Smilškalni"), Ainārs Vanags no "Līgatnes vīna darītavas", Evija Kopštāle no SIA "Evi&Jo" ("Durbes veltes"), Mārtiņš Sants no SIA "Aizputes vīna darītavas", Oskars Žvagins no Lubānas vīnotavas (SIA "Aiviekstes klēts"), Džons Brauns no SIA "Jokas Development" ("Jokas"), Jānis Zilvers no "Zilver" vīndarītavas (zemnieku saimniecība "Pīlādži"), kā arī Sandris Laizāns no SIA "Tērvetes veltes" ("Tērvetes vīni"), Jānis Mikāns no IK "Cremon 6" ("Muižas Vīns"), Normunds Labrencis no SIA "Vīns.lv" ("Vīna ceļš"), kā arī Gunārs Slavinskis no SIA "Jaundzirnavnieki" un Ivo Immermanis no SIA "Tēviņi".

Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība informēja, ka pasākuma mērķis ir popularizēt kvalitatīva augļu un ogu vīna gatavošanu, salīdzināt tirgū piedāvāto augļu un ogu vīnu kvalitāti, informēt patērētāju par piedāvājumā esošiem vīniem, kā arī izvērtēt vietējā vīnmateriāla potenciālu augstvērtīga produkta iegūšanai.

"Tas, ka šī skate notiks jau trešo gadu un interese ir tikai pieaugoša, vēlamies to nodēvēt jau par tradīciju! Tradīciju, kura ik gadu paver iespēju jebkuram vīna cienītājam iepazīt profesionālākos Latvijas augļu un ogu vīna meistarus, kā arī nobaudīt jaunākos vīndara veikumus un atklājumus. Latvija ir bagāta ar savām dabas veltēm, tāpēc šo vīndaru darbs, kurā tiek izmantoti tikai Latvijas labumi, ir nenovērtējams un tikai atbalstāms," teica Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības valdes loceklis Ričards Ivanovs.

Pasākumu organizē Latvijas vīnkopju un vīndaru biedrība.