Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Izklaide

KAS INTERESANTS TV PROGRAMMĀ: Spēlītes ar un bez mistikas

© Publicitātes foto

Šosestdien pašmāju sabiedriskā televīzija sarūpējusi jaunu izklaidējošu šovu, bet šonedēļ zilajos ekrānos ir ko vērot arī tiem, kam vairāk pie sirds iet sports vai vēsture, jo īpaši latviešu kino vēsture.

Kanāls 2 pirmdien, 23. oktobrī, pulksten 21 demonstrēs romantisku drāmu Papīra pilsētas (Paper towns) ar slaveno modeli Karu Delavinju galvenajā lomā. Filma solās būt īsta medusmaize tiem, kurus uzrunā galvu reibinošas mistērijas un noslēpumi ar negaidītiem pavērsieniem. Filma Papīra pilsētas ir Džona Grīna romāna ekranizējums par diviem jauniešiem, kuri interesējas par mistērijām. Vidusskolas absolventam Kventinam Džeikobam jau kopš bērnības patikusi ekscentriskā piedzīvojumu meklētāja Margo Rota Špīgelmane, un, kad kādu vakaru meitene uzaicina doties viņam līdzi aizraujošā piedzīvojumā cauri savai pilsētai, viņš nešaubās ne mirkli un ļaujas avantūrai. Kad meitene mistiski pazūd, aiz sevis atstājot virkni norāžu, viņš saprot, ka tieši viņam jāuzsāk Margo meklējumi. Jo tuvāk patiesībai viņš nonāk, jo vairāk saprot, cik maz par Margo zina un ko patiesībā viņam nozīmē nesavtīga draudzība un patiesa mīlestība. Džons Grīns ir godalgots amerikāņu rakstnieks, kura darbi, tostarp Papīra pilsētas, iekļuvuši New York Times bestselleru sarakstā.

Pirmdien, 23. oktobrī, pulksten 21.30 LTV 7 translēs The Best FIFA Awards 2017 apbalvošanas ceremoniju no Londonas, kur tiks pasniegtas gada balvas labākajiem spēlētājiem un treneriem pasaules mērogā. Vīriešu konkurencē lielajā finālā ir trīs superzvaigznes - Krištiānu Ronaldu, Lionels Mesi un Neimārs, vislabākās izredzes saņemt galveno balvu laikam gan ir Ronaldu. Sievietēm galvenajai balvai nominētas venecuēliete Deina Kasteljanosa, amerikāniete Karlija Loida un Līke Martensa no Nīderlandes. Uz labākā trenera godu pretendē divi itālieši - Konte un Allegri, tāpat arī slavenais francūzis Zinadins Zidāns. Labākā vārtsarga titulam nominēti vecmeistars Bufons, vēl viens ļoti pieredzējis vārtsargs Noiers un arī Keilors Navass no Kostarikas.

Otrdien, 24. oktobrī, pulksten 23.35 LTV 1 piedāvā noskatīties Kanādas vēsturisko drāmu Skrējiens - stāstu par leģendāro skrējēju Džesi Ouensu. Filma balstīta uz patiesiem notikumiem par leģendāro sporta zvaigzni Džesi Ouensu, kura centieni kļūt par varenāko vieglatlētu pasaules vēsturē aizved viņu līdz 1936. gada olimpisko spēļu skatuvei, kur Džese sastopas ar Ādolfa Hitlera ideoloģiju par āriešu rases pārākumu. Skrējiens ir filma par drosmi, apņēmību, iecietību un draudzību, par viena cilvēka cīņu, lai kļūtu par olimpisko leģendu. Filmas režisors ir Stīvens Hopkinss, bet Dž. Ouensu atveido 23 gadus vecais kanādiešu aktieris Stefans Džeimss, kurš par šo lomu 2017. gadā saņēma Kanādas kino balvu kā labākais aktieris galvenajā lomā. Toronto dzimušā aktiera salīdzinoši neilgajā kinokerjerā šis pagaidām ir augstākais sasniegums. Dž. Ouens bija leģendārs melnādainais ASV vieglatlēts, kas 1936. gada Berlīnes olimpiskajās spēlēs izcīnīja četras zelta godalgas - 100 un 200 metru sprintā, 4x100 metru stafetē un tāllēkšanā. Vēl gadu iepriekš viņš bija paveicis to, ko nekad neviens cits nav spējis - sacensībās ASV stundas laikā viņš labojis trīs un atkārtojis vienu pasaules rekordu. Viņš tika uzskatīts par labāko un pazīstamāko vieglatlētu pasaulē.

Dž. Ouens miris 1980. gadā 66 gadu vecumā ASV, zaudējot cīņā ar plaušu vēzi, jo ilgu savas dzīves laiku bijis kaislīgs smēķētājs.

Ceturtdien, 26. oktobrī, pulksten 19.30 LTV1 sāk demonstrēt jaunu ciklu 12 elementi ainavā, kurā paredzēts caur vecajām mākslas un dokumentālajām filmām demonstrēt un atgādināt skatītājiem, kāda ir bijusi Latvijas ainava pirms vairākiem gadu desmitiem, mēģināt saprast, kas tajā mainījies un ko mūsdienās darīt, lai saglabātu ainavas unikālās iezīmes. Cikla pirmais raidījums veltīts Gaujai - upei, kas ir akurāt tik gara un mainīga, ka tajā viegli saplūst un tveras Latvijas dabas, vēstures un arī kino pērles. Gauja ir bijusi «klātesoša» arī daudzās Latvijas kinofilmās, kas nu jau kļuvušas par kino klasiku, piemēram, šajā sērijā būs iespējams uzzināt, vai Gaujas stāvkrasts, kur nobremzē Kņopienes volga filmā Dāvana vientuļai sievietei, joprojām izskatās tāpat kā 1973. gadā, bet citā - vai Oskara un Anitas māja filmā Zvejnieka dēls joprojām stāv Bigauņciema jūras krastā.

Nedēļas nogalē, 28. oktobrī, LTV 1 pulksten 21.25, sāks demonstrēt jaunu izklaidējošu šovu Kurš ir kurš?. Jauno raidījumu vadīs aktrise Zane Daudziņa. Šova pamatideja ir parādīt, cik mēs Latvijā esam unikāli, kādās profesijās strādājam, kādi ir mūsu vaļasprieki un nodarbošanās. Starp mūsu sabiedrības locekļiem var uzmirdzēt īstas zvaigznes, daudzas, jo daudzas profesijas ir interesantas, neatkārtojamas, aizraujošas, iemīļotas un nozīmīgas. Kas notiek pirmajā brīdī, kad satiekam kādu cilvēku, kad ieraugām viņu pirmo reizi? Mēs nekavējoties veidojam savu priekšstatu par viņu, un tas bieži ir balstīts uz pirmā brīža emocijām - vērtējumu, stereotipiem, pieņēmumiem, aizspriedumiem. TV šovs Kurš ir kurš? aktualizēs cilvēka īpašības, kas cieši saistītas ar viņa profesiju, apspēlēs tās, neaizmirstot humoru, smieklu devu un asprātīgas provokācijas. Katrā raidījumā piedalīsies seši dalībnieki, katrs pārstāvot savu profesiju. Tie būs dažāda vecuma sievietes un vīrieši, kuriem katram ir konkrēts darbs, hobijs, nodarbošanās vai talants (piemēram, skolotājs, pavārs, celtnieks, masieris, jātnieks, veterinārārsts, florists u.c.). Dalībniekiem būs jāliek lietā savas aktiera dotības, dedukcija, instinkts, improvizācijas prasmes, jāizceļ profesijas īpašā nozīme, lai ar patiesu azartu varētu nojaukt pēdas ekspertu komandām. Katrā raidījumā piedalīsies divas ekspertu komandas, kurās būs sabiedrībā atpazīstami, populāri cilvēki. Viņu uzdevums būs noteikt - kurš patiesībā ir kurš? Liekas gaužām vienkārši? Taču patiesībā tā nemaz nebūs, jo ikviens no dalībniekiem apgalvos, ka tieši viņš ir gan skolotājs vai pavārs, gan celtnieks vai masieris. Dalībnieku un ekspertu komandas uz katru spēli mainīsies, tādējādi astoņu raidījumu laikā skatītājiem būs unikāla iespēja iepazīties ar 48 interesantām un aizraujošām profesijām un šo profesiju pārstāvjiem. Lai spēli padarītu vēl aizraujošāku, dalībnieki studijā veiks dažādus eksperimentus, kas ataino viņu profesiju. Piemēram, dalībnieks, kurš ekspertu komandai pārsteidzoši atgādinās veterinārārstu, tiks aicināts studijā veikt eksperimentu - noteikt piecu suņu šķirnes un veikt pirmo veselības pārbaudi vienam no suņiem.