Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS. "X faktora" Aivo: Anglijā saņēmām labus honorārus

© F64

Aivo Oskis (28) ir pirmais no 12 dalībniekiem, kuram bija jāpamet TV3 šovs «X faktors». Lai gan aizkulisēs par mūziķi turēja īkšķus un pārdzīvoja viņa latviešu draudzenes. Viņu vidū arī dziedātājas Olgas Rajeckas meita Marija Migliniece. Bērnību Aivo pavadījis Aucē, bet beidzamos gadus ar ģimeni dzīvoja Londonā, kur arī pabeidzis augstskolas studijas mārketinga un reklāmas jomā, turklāt izveidojis veiksmīgu karjeru.

- Vai esi mainījies septiņu gadu prombūtnes laikā, ko pavadīji Anglijā?

- Londonā mācījos Londonas Austrumu universitātē. Starp Latviju un Lielbritāniju patiesībā ir ļoti maza atšķirība. Jā, atšķiras valoda un mentalitāte, bet pa lielam tas pats vien ir. Katrā vietā ir savs labums. Latvija man patīk, jo šīs ir manas mājas. Kaut arī septiņus gadus nodzīvoju svešumā, liekas, ka nemaz neesmu bijis projām. Londona ir citādāka nekā pārējā Anglija, jo tajā dzīvo ļoti dažādi cilvēki, kas nāk no citām valstīm ar savu kultūru.

F64

- Pastāsti par savu draudzību ar populārās dziedātājas Olgas Rajeckas meitu.

- Mēs ar Mariju Miglinieci esam ļoti labi draugi, pazīstam viens otru jau aptuveni 12 gadus, un viņa man ļoti daudz nozīmē. Marija ir arī viens no tiem cilvēkiem, kas man ļoti palīdz iejusties un atgriezties Latvijā. Tagad dzīvojot Latvijā, esmu apmeties gan pie Marijas, gan pie vēl vienas draudzenes. Viņas abas ir mans lielākais atbalsts.

- Vai skatuves un dzīves pieredzes bagātā Olga Rajecka arī ir sniegusi kādu noderīgu padomu?

- Olga man ir ieteikusi, kā pilnveidot vokālu un skatuves tēlu. Citreiz no rīta pie brokastu galda vai dzerot vakarā tēju, viņa padalās ar dažādiem knifiņiem un padomiem. Piemēram, viņas teiktais ļoti iedvesmo: «Esi tu pats!» vai «Tev nav ko zaudēt!». Viņa atgādina, ka dziedātājam jābūt vienkāršam. To esmu sapratis arī pats, dzīvojot Londonā, ka vienkāršība ir visvieglākais veids, kā būt pašam. Tā ir īsta labsajūta, ka vari būt tāds, kāds esi.

Atzīšos, ka vienmēr neesmu bijis es pats. Savulaik esmu domājis, kā man izskatīties un kā uzvesties, kā izpatikt cilvēkiem, bet sapratu, ka tas nestrādā. Tas nozīmē, ka man nemitīgi jātēlo loma, bet, tā kā neesmu profesionāls aktieris, tad nav vērts to darīt. Gribas būt pašam un dzīvot, nevis tēlot savu dzīvi. Vēlos satikt cilvēkus, kas arī ir tādi paši. Uzskatu, ka cilvēki pievelk viens otru, tādēļ esmu ļoti priecīgs, ka man apkārt ir tāds pozitīvu draugu loks.

- Kā izdevās norūdīties, būt stipram, jo tev sava dzīve bija jāveido citā valstī, nevis dzimtenē?

Pilnu interviju lasiet žurnālā "Vakara ziņas, www.vz.lv