Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

KAS INTERESANTS TV PROGRAMMĀ: Šausmas TV ielā

SKARBAIS VECIS. Dmitrijs Nagijevs fizruka tēlā – tas nav domāts vājiem nerviem © Publicitātes foto

Daudziem tīk seriāls Svešā seja, daudziem – X faktors ar Markusu Rivu, vēl kādam turku vai meksikāņu seriāli. Bet varbūt kaut ko mazliet skarbāku?

Lūk, televīzijas kanāls TNT no pirmdienas līdz ceturtdienai pulksten 20.30 sāk demonstrēt seriāla Fizruks jauno sezonu, kura galvenais varonis Dmitrijs Nagijevs jau no skata vien ir padarīts tāds, ka skolēniem pēc scenārija vajadzētu aizmirst par iespējām pīpēt zālīti un par iespējām pīpēt vispār. Jāatgādina, ka savulaik šī seriāla sižetiskā līnija bāzēta uz stāstu par izsitēju Fomu, kurš, kaut kādu iemeslu vadīts, sāk darbu skolā, iepazīstot jaunus potenciālās izsišanas apvāršņus (un arī simpātiskas kolēģes). Savukārt ceturtajā sezonā a. god. un ļ. cien. Foma, tas ir, valsts galvenais fizruks tiks nosūtīts celt labklājības līmeni uz teātri, kur vajadzēs to glābt no bankrota. Vēl - TV6 pirmdien pulksten 22.05 var paskatīties ASV un Krievijas spraiga sižeta filmu Hardcore: brutālais Henrijs. «Filma uzņemta no pirmās personas skatu punkta, tas ir, skatoties Henrija acīm. Viņu no mirušajiem atgriež sieva, bet zinātnieki viņu izveidojuši par cīnītāju ar superspējām. Drīz pēc atdzīvināšanas sievu nolaupa, un Henrijam jāatrod veids, kā viņu glābt no īpaši nežēlīgu noziedznieku bandas, kas to tur slēptuvē un vēlas iegūt ķermenī iestrādāto tehnoloģiju,» teikts šīs filmas anotācijā. Taču, ja nu kāda sirds vēlas pēc kaut kā īpaši šausminoša, tad labāk pagaidīt līdz otrdienas pulksten 21.15, kad LTV7 sāks demonstrēt Pasaules kausa izcīņas atlases spēli futbolā starp Latvijas un Andoras izlasēm - spriežot pēc redzētā mačā pret Fēru salām, daudzi vīrišķi pēc tam uz ilgu laiku labāk pieteiksies birstēt netīros katlus un sabučot sievasmātes nekā vēl kaut reizi redzēt TV kastē spēli ar latvju futbola valstsvienības piedalīšanos...

Labi, kas tad mums ir vēl? Pamazām savu gaitu turpina realitātes šovs Saimnieks meklē sievu - pirmdien, 9. oktobrī, pulksten 21 būs skatāma jau otrā šī pasākuma sērija. TV3 šova pārstāvji jau vasaras sākumā iepazīstināja ar desmit saimniekiem, taču - tas bija vasaras sākumā. «Ja šķita, ka mūs vairs nekas nespēj pārsteigt, tad šā gada dalībniekiem tas izdevies vairākkārt,» atzīst šova producente Sandija Miezīte. Izskatās, ka sievu meklēšanā patiešām varētu iet jautri: izrādās, ka dažs esot paguvis vasaras laikā iemīlēties un apsvēris domu šovu neturpināt, cits savukārt aizmirsis par filmēšanu utt. Taču gan jau šova vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare ātri un argumentēti izstāstīs, kam ar ko ir jāprecas, bet kam tas nekādā gadījumā nav jādara, un, ja kāds negribēs saprast, saprecinās kā trušus.

Ļoti labu lietu otrdien pulksten 22.05 piedāvā LTV1 - dokumentālo filmu Elektroniskā cigarete: par un pret. Droši vien daudzus ir līdz baltkvēlei noveduši indivīdi, kas jebkurā vietā kūpina elektroniskās cigaretes, apgalvojot, ka tās taču nekādu ļaunumu veselībai nenodara. Bet kā ir patiesībā? Britu filmā pētīts, kāpēc šīs cigaretes kļuvušas tik populāras un ko par šīs ierīces nekaitīgumu saka kompetentas iestādes. Vai tiešām elektroniskā cigarete ļauj atradināties no smēķēšanas? Savukārt STV Pirmā! ceturtdien pulksten 21 piedāvā Dainas Jāņkalnes vadītā raidījuma Sieviete. Personīgi speciālizlaidumu Sieviete krustcelēs. «Mēs nemitīgi esam dažādu izvēļu priekšā - turpināt mācības vai jau 9. klasē pamest skolas solu? Strādāt algotu darbu vai paļauties uz labu laimi un dzīvot no sociālajiem pabalstiem? Teikt striktu nē alkoholam un narkotikām vai tomēr pamēģināt?» Lai arī nevienam nav tiesību vērtēt šo izvēļu pareizību (un tomēr visi nepārtraukti to dara...), ir situācijas, kad kļūdaini lēmumi rada tālejošas sekas. Šajā raidījumā - par dāmām, kuras reiz tā vai citādi izdarījušas savu izvēli: gan tādām, kuras ieslīgušas atkarības purvā, gan tādām, kuras spējušas izrāpties no savas dzīves zemākā punkta. Izklausās biedējoši.

Vai, kā tad to varēja piemirst: LTV1 no trešdienas turpmāk darbdienās sāks demonstrēt meksikāņu telenoveli Pamosties līdzās (šķiet, pulksten 9.35). «Šis seriāls ataino ziedu audzētāju dzīvi, ko caurvij Maijas un Pavlo mīlas stāsts. Abi ir no dažādām ģimenēm ar dažādu vēsturi, kas viņu attiecības padara teju neiespējamas, taču pretoties jūtām nav viegli,» teikts anotācijā. Droši vien seriāla laikā kāds (vai abi) nokritīs no zirga (vai pa kāpnēm), piedzīvos amnēziju utt., bet viss taču tāpat beigsies laimīgi. Kaut kad, pēc simtiem vai tūkstošiem sēriju.