Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

KAS INTERESANTS TV PROGRAMMĀ: Frankenšteins, Latgola un Operācija "Tokija"

LATGALES PATRIOTS. Aktieris un mūziķis Kristaps Rasims ir īstens Latgales patriots, un jaunajā LNT raidījumā Atklāj Latgolu ar Kristapu Rasimu viņš kopā ar Latvijā zināmiem cilvēkiem dosies aizraujošās ekskursijās. Attēlā – kopā ar aktieri Andri Buli © Publicitātes foto

Trauku mazgātāja un aplokšņu algas, Latgales skaistums, tradīcijas un sirsnīgie cilvēki, izmeklētājas Veras skarbā ironija un režisores Lauras Grozas-Ķiberes radītais Kritušais eņģelis – tas viss šonedēļ TV ekrānos.

Šovakar pulksten 19.30 Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums Aizliegtais paņēmiens uzsāks piecu raidījumu sēriju (ik pirmdienu) ar nosaukumu Operācija «Tokija». Tas ir stāsts par to, kā piecu mēnešu garumā raidījuma žurnāliste kā trauku mazgātāja iefiltrējas vienā no lielākajiem Rīgas ēdināšanas uzņēmumiem Tokyo City. Atklājas viss - aplokšņu algas, oficiāli neuzskaitītas darba stundas, nelegāli nodarbināti studenti no Uzbekistānas, arī Bangladešas. Īpašnieku ceļi ved uz Krieviju, iesaistās Valsts ieņēmumu dienests, Finanšu policija... Raidījuma vadītājs - Guntis Bojārs.

No rītdienas un turpmāk ik otrdienas vakaru pulksten 21.10 kanālā LNT būs iespējams atklāt Latgali no cita skatu punkta - kopā ar aktieri, mūziķi, TV3 šova Izklausies redzēts [2015] uzvarētāju un seriāla UgunsGrēks Jezupa lomas atveidotāju Kristapu Rasimu. «Tā jau reizēm gadās, ka mēs nepamanām dimantus savā pagalmā, tāpēc raidījumā dosimies tos meklēt un pārliecināties, ka Latgale ir ļoti bagāts novads. Novadam ir savs dabas skaistums, tradīcijas, inovācijas un sirsnīgi cilvēki, kuri strādā, cīnās, stāv un krīt par Latgali, tātad arī par visu Latviju! Lai arī esmu iedzimts latgalietis - šajā ceļojumā ļoti daudz ko atklāju sev. Un, protams, neizpaliku bez pārsteigumiem,» atzīst raidījuma Atklāj Latgolu ar Kristapu Rasimu vadītājs. Kristaps Rasims atklāj, ka raidījuma pirmajā epizodē dziedātājs Ralfs Eilands uzzinās, kādas ir sajūtas, kad pār seju rāpo ļumīgi vīngliemeži, un izmēģinās divriču sacīkstes ar Latgales rikšotājiem. Turpmākajās epizodēs Latgali atklās LNT rīta raidījuma 900 sekundes vadītāja Kristīne Garklāva un laika ziņu vadītājs Kristaps Tālbergs, dziedātājs Miks Dukurs, aktrise Zane Dombrovska, mūziķis Dons, dziedātāja Elza Rozentāle, aktieris Andris Bulis un dziedātājs Goran Gora.

Otrdien, 26. septembrī, pulksten 22.05 LTV1 ēterā būs vērojama šogad Austrijā veidotā dokumentālā filma Brīvpusdienu sabiedrība. Režisora Kristiana Toda uzņemtā dokumentālā filma raisa spraigu diskusiju, vai šis ir jaunais sociālisms? Vai «nauda katram» patiesībā neveicina dabisko cilvēka tieksmi kļūt slinkam un ieslīgt komfortā? Vai tā tomēr ir iespēja dzīvot ārpus spriedzes par finansiālu labklājību?

Dokumentālais stāsts tika iekļauts oficiālajā Kopenhāgenas dokumentālo filmu festivāla programmā 2017. gada 20. martā, bet Austrijā tas pirmizrādi piedzīvoja 5. maijā.

No piektdienas, 29. septembra, un turpmāk ik piektdienas vakaru pulksten 21.15 būs vērojama Lielbritānijas detektīvseriāla Vera septītā sezona. Izmeklētāja Vera ir parasta sieviete neparastā amatā. Mācījusies no skarbākajām dzīves dienām, viņa saglabā optimistisku skatu uz pasauli. Viņai ir laba humora izjūta, Vera ir ļoti piezemēta - izmeklētājai nepiemīt ne kripatas uzpūtības, lai gan viņa var būt skarba pret padotajiem. Dziļi sirdī viņa slēpj gadiem ilgušu vientulību, taču ārēji to slēpj aiz skarbas ironijas maskas. Veras lomu atveido labi pazīstamā un titulētā britu aktrise Brenda Bletina, kas ir vairākkārt nominēta Oskaram, arī par lomu Maika Lī filmā Noslēpumi un meli, par kuru ieguvusi Zelta globusu. Jau zināms, ka seriāls Vera turpināsies - šā gada jūnijā sākta astotās sezonas filmēšana.

Savukārt sestdienas, 30. septembra, vakarā pulksten 21.45 raidījumā Teātris.zip būs skatāma Dailes teātra izrāde Frankenšteins ar Daini Grūbi Radības lomā. Sarunas pirms izrādes - pulksten 21.25. Britu dramaturga Nika Dīra luga, ko iestudējusi režisore Laura Groza-Ķibere, Dainim Grūbem atnesusi Spēlmaņu nakts 2015/2016 skatītāju balvu nominācijā Gada aktieris, Kārlim Auzānam - Spēlmaņu nakts 2015/2016 nomināciju Gada muzikālās partitūras autors. Tā ieguvusi arī LTV un Latvijas Radio gada balvu kultūrā Kilograms kultūras 2015. Izmantojot savu bezgalīgo varu pārvarēt dzīvības un nāves robežu, Viktors Frankenšteins (Gints Andžāns) rada groteski nelaimīgu briesmoni, kuru iesviež viņam naidīgā pasaulē. Frankenšteins nenojauš, cik briesmīga ir cena, kas viņam būs jāmaksā. Kritušais eņģelis vēršas pret savu radītāju. Līdz 14 gadiem skatīties nav ieteicams.