Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

APRITĒ: Jānis Rāzna atkal saimniekos "Lauku sētā"

VETERĀNS. Pirmajā Lauku sezonā Jānis Rāzna bija šova dalībnieks, bet pārējās trīs – tā vadītāja lomā © LNT publicitātes foto

No rītdienas, 21. septembra, LNT turpmāk ik ceturtdienu pulksten 21.10 atkal būs skatāms realitātes šovs Lauku sēta. Jau ceturto sezonu un jau trešo reizi ar atraktīvo Jāni Rāznu pie tā stūres.

Pirmajā Lauku sētas sezonā Jānis Rāzna pats bija šova dalībnieks, bet pēdējās trīs sezonās iejuties dalībnieku ganītāja lomā, līdz ar to var objektīvi novērtēt notikumus no abām pusēm. «Šajā sezonā tiešām jāskatās ir katra sērija! Kas man pašam patika - lielākoties tie dalībnieki, kas šovam pieteicās, ir rūdīti Lauku sētas fani. Daudziem bija tāds - wow, es tiešām esmu Lauku sētā un filmējos?! Viņi bija skatījušies visus iepriekšējo sezonu raidījumus un jau aptuveni zināja, kā var attīstīties notikumi, līdz ar to paši tos veidoja: bez problēmām varēja savā starpā pakašķēties, aizstāvēt katrs savu viedokli un nepiekāpties, viņi sevi patiešām gribēja pierādīt. Līdz ar to šī spriedze ikdienas lauku darbos bija tiešām vērā ņemama. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka skatītājiem tas viss patiks, es uzskatu, ka šī būs labākā no visu laiku Lauku sētas sezonām,» domā Jānis.

Šova jaunajai sezonai bija pieteikušies vairāk nekā 300 dalībnieku, un cīņa par iekļūšanu divpadsmitniekā bija ļoti sūra. 11 dalībnieku divās pārbaudījumu kārtās izvēlējās šova veidotāji, bet divpadsmito ar balsojumu izšķīra portāla Skaties.lv lasītāji. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šoreiz daiļais dzimums sacentīsies pret stipro dzimumu un otrādi, turklāt čaklākie tiks atalgoti ar iknedēļas darba algu. Finālā komanda, kura būs nopelnījusi visvairāk čaklo titulu, iegūs nopietnu privilēģiju cīņā par galveno balvu - 5000 eiro.

Šova dalībnieki atlasīti no malu malām, sākot no Rīgas, Bauskas un Ventspils, līdz pat Lēdurgai, Skujenei, Stāmerienai un Kākciemam. Vecuma amplitūda - no 23 līdz 37 gadiem. Šovā piedalīsies gan trīs bērnu māte, gan dažas vientuļās sirdis, gan pavāre, gan IT maģistre, gan traktorists, gan mednieks - visām gaumēm, visām interesēm. Notikumi risināsies Ropažu pusē, kur Mežkalpu sētā saimnieko Oleksānu ģimene. «Saimnieki mums būs ļoti kolorīti: saimniece - gan taisnīga, gan asa, gan arī mīļa vienlaikus. Kad vajadzēs, tad sados pēc pilnas programmas, bet, kad vajadzēs, tad varēs arī pažēlot. Saimnieks Aivars - raksturā mierīgāks un ieturētāks, taču arī goda vīrs,» par Oleksāniem ļoti atzinīgi izsakās Lauku sētas vadītājs. Raksturā ugunīgā saimniece Sarmīte stāsta: «Savu sētu pieteicām šovam, jo, kā jau kārtīgos laukos, darbs dzen darbu, bet strādīgus palīgus atrast nemaz neveicas tik viegli. Beidzot būs iespēja apdarīt ikdienas steigā atliktos darbus un, ja viss veiksies, kā iecerēts, varēs arī uz kādu brīdi doties ilgi gaidītā atpūtā ārpus mājām.»

Šķiet, ka pilsētniekiem būtu vieglāk iejusties šovā TV kameru priekšā, savukārt lauciniekiem labāk padosies paši darbi. «Tas ir tikai pieņēmums, jo arī laucinieki ļoti labi uzvedās kameru priekšā. Tas bija tikai divu vai trīs dienu jautājums, līdz cilvēki pierada pie kamerām, sāka tās uzskatīt par normālu lietu un vairs uz tām nereaģēja. Varbūt tikai pašā sākumā lauciniekiem darbos veicās labāk, jo arī pilsētnieki pie tiem pierada ātri,» stāstīja Jānis. «Nebija neviena tāda, piemēram, kā iepriekšējās sezonās Violeta, kas uz Lauku sētu nāktu tikai šova dēļ. Centās visi, uzvarēt gribēja visi.».