Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS. Aļona Ostapenko meklē mājas patversmes suņukam

© No raidījuma «Ķepa uz sirds» arhīva

Sestdienu rītos plkst. 10.00 pie saviem skatītājiem dodas iemīļotais raidījums «Ķepa uz sirds», kas jau septīto rudeni pēc kārtas būs skatāms Latvijas Televīzijas 1. kanālā. 9. septembra raidījumā redzēsim Latvijas labāko tenisisti Aļonu Ostapenko (20), kas pirms došanās uz Ameriku iepazinās ar dzīvnieku patversmes četrkājaino mīluli, aicinot atrast suņukam gādīgus un mīļus saimniekus.

«Jau no pirmās «Ķepa uz sirds» raidījuma dienas izveidojusies veiksmīga rubrika, kurā sabiedrībā populāri ļaudis, dažādu profesiju pārstāvji palīdz meklēt mājas kaķiem un suņiem no Latvijas dzīvnieku patversmēm. Potenciālajam dzīvnieka saimniekam ir ļoti nopietni jāizdomā, vai tiešām būs iespēja par dzīvnieku parūpēties. Atbildīgi ir drīzāk neņemt nekā paņemt par katru cenu un tad izmest vai uzgrūst kādam radiniekam, vai arī aizvest uz patversmi.

No raidījuma «Ķepa uz sirds» arhīva

Taču ir ļoti daudzi labie piemēri, kad, pateicoties šai rubrikai un sabiedrībā zināmam cilvēkam, raidījuma skatītājs atbildīgi paņem savās mājās suni vai kaķi. Te arī mēs lieliski redzam, ka popularitātei ir jēga un nozīme, nevis tukša zīmēšanās vai savu spalvu bužināšana.

Šoreiz mums izdevās pēc treniņa noķert Aļonu Ostapenko pirms prombraukšanas uz Ameriku, un viņa palīdzēja meklēt patversmes suņukam mājas. Aļonai tikšanās ar šo suni bija kā pārsteigums - aklais randiņš, viņa nezināja, kāds būs suņuks. Pavadījuši kādu laiciņu kopā, Aļona palīdzēja noraksturot suni, kas tagad meklē mājas. Izvērtās ļoti sirsnīgs sižets. Par to īpaši priecīgs nebija tikai viens personāžs, Aļonas ģimenes mīlulis, Jorkšīras terjera kucīte Džuljeta. Skatoties, kā saimniece samīļo citu suņuku, Džuljeta kļuva greizsirdīga. Tipisks Jorkšīras terjers, kas ir privātīpašniecisks. Taču šajā gadījumā jāuzslavē Aļonas rūpes par savu mīluli - viņa allaž dodas ceļā uz sacensībām ārpus Latvijas kopā ar suņuku. Tā ir atbildīga rīcība, ka Aļona suni neatstāj mājās vai nenogrūž draugiem,» ar raidījuma labajiem darbiem iepazīstina producente Inese Kreicberga.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv