Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

JAUNAS SAJŪTAS: Iecienītākās baskāju takas Latvijā - TOP5

© portāls nra.lv

Baskāju takas sniedz iespēju visai ģimenei gūt jaunas sajūtas, pārvietojoties pa visdažādākajiem segumiem, turklāt, kā norāda taku izveidotāji, šāda pastaiga basām kājām dod pozitīvu efektu veselības stiprināšanai.

Smārdes pagastā

Oļi un olīši, laukakmeņi un dzirnakmeņi, sūna, čiekuri, jūrmalas smilts, niedres, šķelda, raupjš priedes stumbrs, māls, veldzējošs upes ūdens… Lietū mērcēta mīksta zālīte, mikla kūdra egļu pavēnī, saulē sasilusi grants… 3 kilometrus garā baskāju taka Engures novada Smārdes pagastā atpūtas bāzē Valguma pasaule būs neaizmirstams piedzīvojums. Pēc pastaigas tiek piedāvāts īpašu veselības rituāls- pēdu pelde ziedu vanniņā un zāļu tējas dzeršana. Ieeja baskāju takā pieaugušajiem četri eiro, skolēniem, pensionāriem - divi eiro. Par īpašo rituālu jāmaksā papildus.

Avots: valgumapasaule.lv

portāls nra.lv

Jēkabpilī

Jēkabpils Mežaparks ir iecienīta atpūtas vieta ne vien vietējiem, bet arī pilsētas viesiem. 2013. gadā tur tika atklāta Pēdu taka, kas paredzēta veselības stiprināšanai. Staigājot pa to ar basām kājām, var stiprināt imūnsistēmu, uzlabot koncentrēšanos un kliedēt spriedzi. Tā ir 130 metru gara, sadalīta sešos posmos, katrā no tiem taku klāj cita veida dabas materiāli - čiekuri, oļi, baļķi, šķembas, akmeņi un celmi. Ieeja bezmaksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā