Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

KAS INTERESANTS TV PROGRAMMĀ: Šovs, svētceļojums un TV pirmizrādes

ĪSTIE VEČI GATAVI STARTAM. Iedvesmojošais un humora pilnais šovs Īstie veči – jau šovakar pulksten 21 un turpmāk ik pirmdienu TV3 un TVPlay © Publicitātes foto

Šī nedēļa TV ekrānos iesāksies ar jaunu meksikāņu seriālu, dzīvesveida realitātes šova Īstie veči jauno sezonu un tiešraidi no Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkiem Aglonā un Tautas Krusta ceļa.

Jau šovakar pulksten 21 un turpmāk ik pirmdienu šajā laikā kanālos TV3 un TVPlay pieci īsti veči mēģinās mainīt savu dzīvesveidu un vēdera aprises un darīs to kameru priekšā - dzīvesveida realitātes šova Īstie veči 2. sezonā. Tā solās būt vēl spraigāka nekā aizvadītā, jo, saņemot ļoti daudz pieteikumu no vīriešiem, kuri grib mainīt savu dzīvi, šoreiz izveidotas divas Īsto veču komandas. Vienas komandas gaitām varēs sekot līdzi TV3 raidījumā, bet otrai komandai Skaties, veči! - portālā skaties.lv. Īsto veču komandā cīnīsies liepājnieks Aivars Grasis (42, 117 kg), Juris Rigerts (24, 113 kg), Jevgēņijs Petrovs (29, 119 kg), Raitis Grigorjevs (36, 109 kg) un Mintauts Gubāts (29, 126 kg).

Komandā Skaties, veči! startēs Jānis Lapsiņš (32), Mārtiņš Mieriņš (33), Kristaps Sapals (35), Ģirts Ornicāns (33) un Kārlis Sniedze (28).

LTV1 ēterā šovakar no pulksten 22 varēs vērot Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkus Aglonā un Tautas Krusta ceļu, ko vadīs Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats. Bet pirms tam, pulksten 21.15, būs skatāms raidījums Saknes debesīs. Aglona, kur būs saruna ar Siguldas katoļu draudzes prāvestu Rihardu Rasnaci un ilggadēju svētceļotāju Alfu Trepšu - par to, ko simbolizē un katram indivīdam atklāj svētceļojums. Kādēļ tas atrodams visās lielākajās reliģijās un tiek praktizēts jau gadu tūkstošus? Raidījumā būs arī video stāsts par to, kā šogad svētceļniekiem sokas ceļš uz Aglonu.

Bet kanālā LNT šodien pulksten 16.30 un turpmāk ik darbdienu šajā laikā būs vērojams jauns meksikāņu seriāls Mīlestības vīns (Vio el amor). Seriāla galvenās lomas atveidotāja LNT skatītājiem nav sveša - Lusianu spēlē krievu aktrise un modele Irina Bajeva, kuras zināmākā pēdējā laika loma bija Daniela Montegro seriālā Kaisle un vara (Pasión y poder). Arī otrā plāna lomās ir jau iepriekš redzēti aktieri: Grasielu spēlē Kimberlija Dos Ramos, bet Huana tēlā iejūtas Kristians de la Kampa no seriāla Atriebības zeme (Tierra de Reyes).

Trešdien LTV1 ēterā pulksten 21.50 būs TV pirmizrāde režisora Jāņa Putniņa 2016. gadā tapušajai dokumentālajai filmai Degošais. Tas ir stāsts par brīnumbērnu Elijahu Ripu. Protestējot pret Čehoslovākijas padomju okupāciju, 21 gada vecumā viņš mēģināja sadedzināties, taču nesadega. Viņš tika ieslodzīts psihiatriskajā slimnīcā, tomēr izkļuva brīvībā. Vēlāk pievērsās Svēto rakstu studijām un strādā par matemātikas profesoru. Viņa pētījumi turpinās.

Savukārt ceturtdien pulksten 22 LTV7 ēterā būs TV pirmizrāde dokumentālajai filmai Mārdomas. 2016. gadā Latvijā tapusī filma stāsta par vienreizēju Rīgas apvidu Pārdaugavā - Māras ezeru un tā atzariem: Arkādijas parku, Āgenskalnu un Torņakalnu.

Bet svētdien pulksten 20.50 LTV1 ēterā atgriezīsies analītiski pētnieciskais raidījums De facto, savukārt 22. un 23. augustā arī raidījumi 1:1 un Tieša runa. Jaunajā sezonā LTV Ziņu dienests īpašu uzmanību veltīs nozīmīgākajiem jautājumiem ekonomikas, izglītības, nodokļu politikas, sociālajā un citās jomās.

TV3, uzsākot Nekā personīga desmit gadu jubilejas sezonu, svētdien pulksten 19.10 piedāvā filmu Nogalināt žurnālistu. Pirms gada Kijevā gaišā dienas laikā savā automašīnā uzspridzināja baltkrievu izcelsmes žurnālistu, aktīvu Kremļa kritizētāju Pāvelu Šeremetu. Filmā Pāvela slepkavību izmeklē viņa kolēģi žurnālisti no starptautiskā pētnieciskās žurnālistikas tīkla OCCRP, kurā piedalās arī Latvijas pārstāvji.