Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

"Dirty Deal Teatro" svin 10 gadu

GARLAICĪBAS MUZEJS nav garlaicīgākais muzejs pasaulē, jo par muzeja eksponātiem kalpo unikāli objekti, kas daudzdzīvokļu māju pagalmos garlaicības un jaunības iespaidā mainījuši savu sākotnējo jēgu un nozīmi © Publicitātes foto

Lai nosvinētu paveikto un iezīmētu nākotnes plānus, nevalstiskais teātris Dirty Deal Teatro (DDT) šodien un rīt aicina skatītājus uz savas desmitgades svinībām.

DDT desmit gadu dzimšanas dienas svinības iesākās jau vakar Andrejsalā, Hedas mājā, sniedzot praktisku un teorētisku ieskatu pārcilvēcisko spēju un iespēju pasaulē.

Šodien svinības turpinās teātrī (Spīķeru kvartālā, Maskavas ielā 12k-2), un svinību īpašais notikums ir DDT režisoru un mākslinieku veidotās īsizrādes. Reflektējot par pēdējo desmit gadu laikā piedzīvoto, notikušo un radīto, vairākas radošās komandas ir apkopojušas savu pieredzi un mēģinājušas iezīmēt nākotnes perspektīvas mikro un makro pasaulēm, kurās mītam, domājam un darām. Kādi mēs bijām, kādi esam un kādi būsim? Cik daudz mums visiem kopīgā un atšķirīgā? Tā ir iespēja satikties teātrī ikdienai neierastā formātā un atmosfērā, sagādājot pārsteigumu un jaunu teātra pieredzi. Šodien īsizrādes tiks rādītas trīs reizes - pulksten 17, 19 un 21, un tās autori un izpildītāji ir Dmitrijs Petrenko, Kristaps Ķeselis, Santa Didžus, Ivo Briedis, Rūdolfs Baltiņš, Dace Sloka, Sintija Jēkabsone, Marija RozīteVītola un Jurijs Djakonovs.

Rīt pulksten 18 DDT aicina uz Vakara brokastīm - tas ir 2012. gadā sāktais diskusiju cikls par to, kas ir svarīgs šodien un var nebūt svarīgs rīt. Par godu teātra dzimšanas dienai Vakara brokastis atgriežas pie skatītājiem, un rītvakar dienas otrās brokastis gatavos un ēdīs četri režisori - Kārlis Krūmiņš, Dmitrijs Petrenko, Andrejs Polozkovs un Valters Sīlis. Viņi kopā ar skatītājiem meklēs atbildes uz jautājumiem, vai pārmaiņas, kas laikā gaitā neizbēgami notiek, ir virzošas un progresīvas? Un ko tas vispār nozīmē - progresēt un būt progresīviem? Kas virza mūsu domāšanu un rīcību noteiktā virzienā, un cik lielā mērā esam spējīgi domāt ilgtermiņā?

Savukārt pulksten 20 Spīķeru kvartāla galvenajā laukumā visi interesenti tiek aicināti uz DDT 10Øgades jubilejas koncertu Vectēva netīrie гaды. Būs priekšnesumi, dziesmas, dejas, apsveikumi, ziedi, gaviles, petardes, pārsteigumi, balvas un atspirdzinājumi. Koncerta veidotāji: Mārcis Lācis, Ģirts Šolis un Andris Kalnozols.

Šodien un rīt no pulksten 17 līdz 21 un sestdien no pulksten 13 līdz 17 Spīķeru kvartālā blakus bērnu spēļu laukumam DDT aicina apmeklēt arī Garlaicības muzeju - muzeju padzīvojušiem jauniešiem. Muzeja kuratori Paula Pļavniece, Uģis Bērziņš, Ance Muižniece un Uldis Sniķers, kuri saviem apmeklētājiem piedāvās ceļojumu tunelī, kurā būs iespējams gūt visdažādākās garlaicības pieredzes, sola, ka tas nebūs garlaicīgākais muzejs pasaulē. Jo par muzeja eksponātiem kalpos unikāli objekti, kas daudzdzīvokļu māju pagalmos garlaicības un jaunības iespaidā mainījuši savu sākotnējo jēgu un nozīmi - šajos pagalmos notika pirmās kāzas, kurās sešgadīgais kaimiņš apprecēja savu astoņgadīgo māsīcu; īsais krievu valodas kurss kazakurazboiņiku spēles laikā; pirmās bēres, kurās tika apbedītas divas sliekas un viena pele, un pirmā pieredze franču kulinārijā, nogaršojot parastos dārza gliemežus.

Uz visiem DDT desmit gadu svinību pasākumiem ieeja ir bez maksas - ar bezmaksas ielūgumiem, kuri izņemami jebkurā no Biļešu paradīzes kasēm.