Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS. Aktuālākie kultūras, mākslas, izklaides notikumi līdz 11. augustam

© Publicitātes foto

Uzzini, kādi aktuālākie kultūras, mākslas, izklaides un aktīva dzīvesveida notikumi ir baudāmi laika posmā no 4. līdz 11. augustam.

4. augustā pulksten 19.00 Ventspils pilsētas svētku atklāšana. Ventspils Rātslaukumā Pilsētas domes Lielās balvas un balvu pasniegšanas ceremonija. Līdz pat 6. augustam ventspilnieki un pilsētas viesi varēs baudīt bagātīgu svētku programmu un aktivitātes. 5. augustā Ostas ielas promenādē uz svētku skatuves pulksten 21.30 nepalaid garām Laimas Vaikules, Jāņa Stībeļa, Ventspils bigbenda un kamerorķestra muzikālos priekšnesumus, bet 23.00 Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga uzruna un svētku uguņošana.

5. augustā Kokneses Likteņdārzā no pulksten 13.00 līdz 16.00 norisināsies tradicionālā Sajūtu diena. Plānotas cigun meditācijas meistarklases, gleznošanas un zīmēšanas stundas, iespēja veidot un vērot krāsu un smilšu spēles uz gaismas lampām.

Starptautisks mūzikas festivāls «Laba daba» norisināsies Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā «Ratnieki» Līgatnes pagastā no 4. līdz 6. augustam. Uz sešām skatuvēm būs skatāmas vairāk nekā deviņdesmit dažādu mūzikas novirzienu grupas un DJ apvienības.

6. augustā pulksten 20.00 Dzintaru koncertzālē notiks 18.Starptautiskais baleta festivāls «Baleta zvaigznes Jūrmalā». Festivāls priecēs ar spāņu, kanādiešu, armēņu, krievu un kazahu mākslinieku sniegumu, kā arī iepazīstinās ar Latvijas horeogrāfu jaunākajām idejām un dejotāju sasniegumiem klasisku lomu interpretācijā. Īpašas uzmanības vērti būs pasaulslaveno horeogrāfu Džona Noimaijera un Džoba Kranko darbi, kurus Latvijā iespējams redzēt ļoti reti.

9. augustā Dzintaru koncertzālē tiks atklāts Ineses Galantes festivāls «Summertime 2017». Atklāšanas koncertā «Viva Amor» skanēs mīlas dueti. Festivāla otrajā koncertā 10. augustā satiksies trīs spilgtas personības - leģendārais džeza pianists Daniils Krāmers (Krievija) un saksofonisti brāļi Briļi (Krievija). 11. augustā pirmo reizi festivālā un Latvijā viesosies viens no pasaules izteiksmīgākajiem ņūdžeza kolektīviem - «Club des Belugas» (Vācija). 12. augustā festivāla koncerts kopā ar Reini Zariņu (klavieres), bet 13. augustā būs Galā koncerts, kurā kopā ar Inesi Galanti muzicēs Sergejs Jēgers, Intars Busulis, Alise France, Daniils Krāmers un citi.

Visi festivāla koncerti, izņemot Reiņa Zariņa uzstāšanos, kuras sākums ir pulksten 17.00, sāksies pulksten 20.00.