Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

Augusta vērienīgākie pasākumi Ventspilī–pilsētas svētki un piektdienas pastaiga

BŪT KOPĀ. Pasākums – piektdienas pastaiga – iedzīvotājiem ir ļoti iepaticies un tas ir kupli apmeklēts. Tas tiek rīkots piektdienās, lai pēc darba nedēļas cilvēki varētu nesteidzīgi atpūsties, satikt viens otru, dodoties rimtā pastaigā pa Ventspils skvēriem, parkiem, laukumiem © Oskars JŪRA

Ventspilī kultūras dzīve patiesi ir ļoti daudzveidīga un krāsaina, un viens no gaidītākajiem ir gadskārtējā kopā sanākšana – piektdienas pastaiga Iznāc vakara gaismā, kā arī, protams, pilsētas svētki.

«Pasākums - piektdienas pastaiga - iedzīvotājiem ir ļoti iepaticies un ir kupli apmeklēts. Tas tiek rīkots piektdienās, lai pēc darba nedēļas cilvēki varētu nesteidzīgi atpūsties, satikt cits citu, dodoties rimtā pastaigā pa Ventspils skvēriem, parkiem, laukumiem. Katru reizi mums ir izstrādāts konkrēts pastaigu maršruts ar vairākām pieturvietām, kur norit aktivitātes un ir sarūpēts māksliniecisks piedāvājums dažādām gaumēm,» stāsta Ventspils Kultūras centra direktore Valda Gulbe.

Visām gaumēm

Piektdienas pastaiga tiek organizēta divas reizes gadā: pavasarī un vasaras izskaņā. Šogad uz pirmo pastaigu cilvēki tika aicināti maija beigās un pēc pāris nedēļām - 25. augustā - būs iespēja satikties atkal.

Maršrutā šoreiz ir vairākas novitātes - divas jaunas apstāšanās vietas: Ventspils Nikolaja evaņģēliski luteriskās baznīcas dārzs, kur varēs baudīt dvēsles mūziku - būs kamermūzikas koncerts, otrs jaunums maršrutā ir Ventspils tehnikuma laukums - tur notiekošās aktivitātes vairāk pievilinās jauniešus, tur notiks elektroniskās mūzikas un gaismu simfonija. Savukārt mūzikas gardēži aicināti uz Dzirnavu laukumu: tur ar savu koncertprogrammu priecēs Rihards Zaļupe un Raimonds Petrauskis, savu repertuāru Mīla un tango latviešu mūzikā izpildīs kvartets Undertango, enerģiskā, temperamentīgā soliste Ilona Bagele, uz skatuves viņai pievienosies arī Latvijas Nacionālā teātra aktieris Gundars Grasbergs. Savukārt Zaļā namiņa pagalmā ieskanēsies džeza ritmi, Vecpilsētas tirgus laukumā par līksmu garastāvokli rūpēsies Dailes teātra aktieru grupa ILGA, piedāvājot koncertu Tik dēļ Jums, daiļās dāmas, dēļ Jums! Pēc tam jestra ballīte ar grupu Roja. Arī pašiem mazākajiem ventspilniekiem būs sava izklaidējoša programma, tāpat būs iespēja skatīties kino, apmeklēt foto un citas mākslas izstādes.

Svētki klāt!

Bet jau šonedēļ grandiozas lustes ies vaļā pilsētas svētku laikā. Ventspils Kultūras centrs gādā par svētku gājiena sekmīgu norisi, pasākumiem Lielajā un Dzirnavu laukumā, kā arī abās bērnu pilsētiņās.

«Prieks, ka svētku gājiens pulcē arvien vairāk dalībnieku - pēdējos gados viņu skaits ir ap 4000. Visi ir laipni lūgti tajā piedalīties - uzņēmumi, iestādes, biedrības, draugu kompānijas, jaunās māmiņas. Lai arī mums nav vienojoša gājiena moto, allaž cilvēki domā, kā pārsteigt skatītājus, daudzi uzņēmumi uzstājas ar atraktīviem priekšnesumiem, piedalās ar savām transporta vienībām. Katrā ziņā gājiens ir krāšņs un piepildīts pozitīvām emocijām,» teic V. Gulbe. Gājiena maršruts būs no Katoļu ielas līdz Brīvības ielai (pa Lielo prospektu).

Ko redzēt Lielajā laukumā?

Pēc svētku gājiena noteikti ir vērts apmeklēt Lielo laukumu. Interesanti būs gan lieliem, gan maziem. Piemēram, uzstāsies bērnu deju ansamblis Dzintariņš, būs skatāma brīvdabas dziesmu spēle Reiz kādā pasakā, nedaudz vēlāk kāds muzikāls kārums pieaugušajiem - grupas Inversija koncerts.

Savas vokālās dotības ikviens vēlā pēcpusdienā varēs pārbaudīt amatieru vokālajā konkursā Ventspils karaoke čempionāts. Dziedātgribētāju katru gadu ir vairāki desmiti.

Pieturvieta - Dzirnavu laukums

Savukārt Dzirnavu laukumā ir jāpiestāj, lai redzētu frizieru konkursu ar šova elementiem Jūras orhideja. Tāpat interesantu muzikāli izklaidējošu programmu sarūpējusi Ventspils Nacionālo kultūras biedrību asociācija. Būs tīkami gan ausīm, gan arī kājas varēs izkustināt, jo skanēs mūsdienu estrādes dziesmas, retro šlāgeri, autordziesmas, būs populāru deju meistarklase, deju akrobātika, interaktīvas spēles ar skatītājiem, uzstāsies Stand Up komiķi Arturs Krahmaļovs un Aleksandrs Margoļins no Rīgas.

Interesentus pulcinās arī Ventspils bardi, kas kopā ar viesmāksliniekiem - Jekaterinu Varkalovu no Minskas, Aleksandru Ciļkeru no Maskavas un Sergeju Stepaņenko no Rīgas - sniegs koncertu.

Mazākajiem džungļu ekspedīcijas

Nav piemirsts par mazākajiem - aizraujoša svētku programma viņus gaida bērnu pilsētiņās, kas tieši pilsētas svētku laikā svin savu dzimšanas dienu. Uz dzimšanas dienas ballīti ieradīsies Madagaskaras draugi un aicinās muzikālā rotaļā Ceļojumā ar gaisa balonu. Darbosies arī radošās darbnīcas - varēs izgatavot savu rotaļu gaisa balonu un piedalīties džungļu ekspedīcijā.

«Dzīvojam skaistā pilsētā jūras krastā - mums ir, ar ko lepoties, ko rādīt, tāpēc visi mīļi gaidīti pilsētas svētkos, kā arī citās dienās,» tūristus ciemos aicinot, saka V. Gulbe.

Bet runājot vēl par augustā gaidāmajiem pasākumiem Ventspilī, jāpiemin arī Senā uguns nakts, ko atzīmē visā Latvijā. Pasākums notiks 26. augustā. Tad cilvēki pulcējas jūras krastā un aizkur ugunskurus. Ventspils pusē tikšanās vieta būs Staldzenes stāvkrasts. «Dziedam dziesmas, pulcējamies kopā pie ugunskuriem, un pasākuma izskaņā tiek aizdedzināta uguns skulptūra,» informē V. Gulbe.