Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS. Fredis: Esam pāķi, kam patīk ēst treknus un taukainus ēdienus

© F64

«Radio SWH» raidījumu vadītājam un tautā iemīļotajam šovmenim Andrim Freidenfeldam jeb Fredim 56 gadu vecumā nav pamata satraukties par liekiem kilogramiem. Nu jau ceturto gadu Fredis ir vegāns, tāpat viņš neaizraujas ar alkoholiskajiem dzērieniem un cigaretēm. Pirms tam nepilnus desmit gadus bijis veģetārietis.

»Vakara Ziņas«Fredi sastapa festivālā «Positivus», kad starplaikā starp darba dunu, vadot SWH tiešraides un baudot koncertus, viņš stāvēja rindā pie telts, kur pulcējās vegānisku un veģetāru maltīšu cienītāji.

Grūtības un kārdinājumi

« Patiesībā būt vegānam ir viegli. Ja dzīvo Rīgas centrā vai Rīgā, tad ar to nav nekādu problēmu. Cilvēkiem vienkārši vajag vairāk pašiem gatavot. Arī sākuma periods, kad tikko kļuvu par vegānu, nebija nekas sarežģīts. Uz produktu sastāvu gan ir jāskatās visu laiku. Man līdzi ir arī lupa ar palielināmo stikliņu, caur kuru ik pa laikam paskatos, lai izlasītu sīkos burtiņus uz pārtikas preču iepakojumiem. Pirms kļuvu par vegānu, gandrīz desmit gadu biju veģetārietis. Vislielāko kārdinājumu un grūtības sagādāja atteikšanās no siera. Šobrīd to arī ir viegli pārvarēt, jo ir pieejami ļoti daudz aizvietotāju, ja gribas sevi palutināt. Bet principā var iztikt. Daudzus siera izstrādājumus piedāvā veikals «Dabas stacija», kas ir pagatavoti no sojas. Reiz biju nopircis šajā veikalā siera šķēlītes un secināju, ka nedēļām neesmu tās aizticis. Liekas pat nedaudz jocīgi, ka esi no kaut kā atteicies, bet vairs nejūti nekādu kārdinājumu. Varbūt tas nemaz nav jocīgi, bet normāli,» prāto Andris Freidenfelds.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv