Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS. Precēti, sabiedrībā zināmie vīrieši pavada laiku iepazīšanās vietnē. Kāpēc?

© F64

Šie pašmāju sabiedrībā zināmie vīrieši savā viedtālrunī ir lejupielādējuši mobilo lietotni «Tinder» un mēģina iepazīties ar sievietēm.

«Tinder» ir iepazīšanās vietne, kurā vīrieši un sievietes reģistrējas, izmantojot savu «Facebook» kontu. Atbilstoši norādītajiem parametriem katram parādās virkne kandidātu, kurus anonīmi var šķirstīt pa labi vai pa kreisi - apstiprinot vai noraidot simpātiju. Ja abas puses viena otrai ir simpātiskas, tad ir tā saucamais mačs jeb sakritība. Un tad viens vai otrs sāk sarunu. Gadās, ka abi klusē. Auditorijas nolūki ir visdažādākie - kā dzīvē! Var tikai parunāties, var sarunāt satikties, var arī izveidoties ilgstošākas attiecības. Tā jau ir katra paša izvēle.

Valdis Melderis: «Viegla koķetēšana nenozīmē laišanu pa kreisi»

«Radio Skonto» rīta programmas un «STV Pirmā!» sarunu šova «Starp mums runājot» vadītājs Valdis Melderis jau daudzus gadus ir laimīgi precējies ar Sarmīti Melderi. Pārim ir kopīgas izklaides un aizraušanās, kas attiecībām piešķiļ īpašu asumu, tādēļ skaidrojām, ko Melderis meklē virtuālajā iepazīšanās vietnē «Tinder».

Ekrānšāviņš

«Par to, ka esmu «Tinder», man ik pa laikam nākas taisnoties. Cilvēki, kas mani ir ieraudzījuši «Tinder», jautā - ko tu šeit dari? Tu taču esi laimīgi precējies! Mēdz notikt tā, ka apkārtējie vai kolēģi var sākt greizi skatīties, ja pamana, ka atrodos šajā iepazīšanās vietnē. Cilvēki, kuriem nav attiecību, ir pat spiesti izdzēsties no «Tinder», ja atrodas nopietnos amatos. Uz «Tinder» joprojām skatās kā uz tādu iepazīšanās un «nokniebšanās» rīku. Apkārtējie uzskata, ja esi «Tinder», tad tu meklē kādu, ar ko laist pa kreisi. Patiesībā «Tinder» ir tāda viegla pakoķetēšana un īstā dzīve notiek citur. Esmu ievērojis, ja citiem attiecībā pret tevi nav nekādu nopietno plānu, tad nemaz netiec aicināts sarakstīties «WhatsApp». Ja interese rodas, tad nopietnāka sarakste turpinās citos sociālajos tīklos," stāsta Valdis Melderis.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv