Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide

IDEJAS brīvdienām - ko darīt, kurp doties

© Publicitātes foto

Stāsta, ka šī nedēļas nogale būšot saulaina un silta, tālab ir pamatots iemesls novilkt vilnas zeķes un iziet ārā no mājas, lai baudītu āra priekus un pat svētkus.

Kalnciema kvartāla tirdziņš

22. jūlijā, sākot no 10 rītā, līdz četriem pēcpusdienā var apmeklēt Kalnciema kvartāla tirdziņu. Kalnciema ielas restaurēto koka namu kvartālā svētki tiek atzīmēti ar jau par tradīciju kļuvušo tirdziņu organizēšanu, un tas ir jauks akcents vecās Pārdaugavas rajonu iedzīvotāju ikdienā. Tirdziņa mērķis ir ne vien izklaidēt vietējos, bet arī veidot prieka un lepnuma sajūtu par savas mājas apkārtni, veicināt tuvas un siltas attiecības starp tuvāku un tālāku māju iedzīvotājiem. Paņemiet līdzi naudiņu, iepirksieties labum labas lietiņas, ko var vilkt mugurā vai apēst.

Saulkrastu džeza festivāls

22. jūlijs ir festivāla pēdējā diena. Paspēsiet! Festivāls ir lielisks veids, kā baudīt vasaras vidus burvību brīvā dabā! Baudiet labākos vietējos un pasaulslavenos džeza mūzikas grandus!

Festivāla galvenā norises vieta ir Saulkrastu atpūtas komplekss Minhauzena Unda, taču tas piedāvā vairāk nekā desmit dažādu brīvdabas džeza mūzikas koncertu visā pilsētā. Koncerti dienas laikā norisinās uz skatuves Saulkrastu pilsētas centrā, kur ieeja ir bez maksas. Kā reiz teica Džonijs Grifins: «Džezs ir mūzika, kuru radījuši cilvēki cilvēkiem, kuri izvēlējušies justies labi, neskatoties uz apstākļiem.»

100 baltas dvēseles

Tas ir dzīvās mūzikas koncertvakars 21. jūlijā Valmiermuižā, un tas sāksies pulksten 21. 100 baltas dvēseles klātesošos priecēs ar lirisku un mierīgu mūziku, ļaujot saplūst ar silto vasaras nakti un zvaigžņotajām debesīm.

Ierastajam trio: Mārtiņam Jansonam, Ivaram Krastam un Alisei Jostei šovakar pievienosies arī ģitārists Kārlis Josts, kas spēlē arī grupās Laika Suns un The Sound Poets, elektronikas pārstāvis Pēteris Pāss un bundzinieks Jānis Burmeisters (spēlē arī grupā Tesa), izjusto skanējumu padarot vēl niansētāku un krāšņāku.

Cēsu svētki

Cēsu svētki allaž norit pozitīvā gaisotnē un apvieno gan pilsētai raksturīgo tradicionālo senatnes elpu, gan jauno un mūsdienīgo. Interesantā programma ar koncertiem, spēlēm, tirdziņu un citām aktivitātēm šķitīs kā krāsains prieka karuselis, kas aicina ikvienu. Der aizbraukt arī uz Cēsīm!

Jelgavas nakts pusmaratons

Pusmaratons notiks 22. jūlijā. Tas pulcē skriešanas entuziastus un veselīga dzīvesveida piekritējus. Skrējēji, dodoties apgaismotajās trasēs, varēs gan izbaudīt skriešanas burvību, gan skrējiena laikā aplūkot dažādus pilsētas objektus.

Starptautiskais festivāls Laima Rendez Vous Jūrmala

Festivāls pirmoreiz notika 2015. gadā, kad skanēja dueti ar Latvijā un ārzemēs populāriem māksliniekiem. 2016. gadā festivāls sasniedza jaunus apmērus, greznojot Jūrmalas koncertdzīvi jau četrus vakarus pēc kārtas ar izciliem mūziķiem no Latvijas, Krievijas, Ukrainas un citām valstīm. Biļetes uz festivālu tika izpārdotas piecu nedēļu laikā. Festivāls visas vasaras garumā tika translēts televīzijas kanālos visā pasaulē, sasniedzot 100 miljonu skatītāju auditoriju.

2017. gadā festivāls notiks jau trešo reizi no 20. līdz 23. jūlijam un būs vēl grandiozāks un vērienīgāks nekā iepriekš. Apmeklētājus visa festivāla garumā priecēs zvaigžņu parāde ar vairāk nekā 50 iemīļotiem solistiem un kolektīviem. Jau zināms, ka festivāla programmā dzirdēsim Krievijas estrādes zvaigznes Valēriju Meladzi, Leonīdu Agutinu un Anželiku Varum, Gruzijas leģendas Vahtangu Kikabidzi un Nani Bregvadzi. Savu dalību apstiprinājis arī šā gada festivāla pārsteigums - Ukrainas balets Freedom ballet. Festivālā būs dzirdami arī Lietuvas un Igaunijas mūziķi un plaši pārstāvēta būs arī Latvijas mūzikas skatuve: dzirdēsim Intaru Busuli, Jāni Stībeli un citus izpildītājus.

Smilšu skulptūru festivāls Zelta smilšu grauds

Ventspils pludmalē šajā nedēļas nogalē pie Dienvidu mola pulcēsies gan profesionāli mākslinieki, gan amatieri no Latvijas, kā arī no citām valstīm, lai pārsteigtu ventspilniekus un pilsētas viesus ar mākslas darbiem, kas ir veidoti, izmantojot tikai smiltis un ūdeni.