Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

IZKLAIDE: Kas interesants skatāms TV pēcjāņu un atvaļinājumu laikā

© SCANPIX

Līgo svētku svinības veiksmīgi noslēgušās (protams, vēl ne visiem noslēgušās…), un iesācies atvaļinājumu laiks, bet tas no televīzijas vērošanas nozīmē divas lietas: a/ skatītājiem teorētiski būs vairāk laika vērties TV ekrānos; b/ arī teleļauži devušies atvaļinājumos, tātad īpaši daudz skatāma ekrānos nemaz nebūs.

Ja nu šodien kāds jūtas grūsns savās miesās un garā - bet pat parastās pirmdienās šāds ķermeniski morālais stāvoklis nav nekas neparasts, tad LTV1 vakarpusē ir sarūpējuši labu atslodzi. Pulksten 18.50 tiks rādīta komēdijseriāla Misters Bīns pirmā sērija - daudziem šis neadekvātais un grūti pieskaitāmais dīvainis liekas smieklīgs, un jāatzīst, ka aktiera Rovana Atkinsona spējas izlikties par tik lielu glupiķi nudien ir cieņu izraisošas. Savukārt pulksten 19.20 seriāla Smalkais stils pirmās divas sērijas - stāsts par aristokrātijas aprindās iekļūt gribošo Hiacinti Burku, atvainojiet, Burkā kundzi, un viņas aplam pacietīgo vīru jau ir smalkāka angļu humora cienītājiem. Abi seriāli šādā pašā secībā un šādos pašos laikos LTV ēterā skatāmi arī otrdien, trešdien un ceturtdien.

Starp citu, pirmdien pulksten 21.15 LTV1 ēterā skatāma arī citādāka rakstura programma - britu seriāla Izsauciet vecmāti! jaunā sezona (pēc skaita jau sestā). Ir 1962. gads, pasaule ir pārvērtusies, un gādīgās mūķenes mainās tai līdzi. Viņām joprojām galvenā rūpe ir palīdzība jaunajām māmiņām, kurām jālaiž pasaulē mazuļi, taču šī palīdzēšana nav nemaz tik vienkārša. Galvenajās lomās: Dženija Agutera, Laura Meina, Džūdija Pārfita un Vanesa Redgreiva. Protams, var skatīties arī kaut ko daudz izklaidējošāku: TV6 pulksten 22.05 piedāvā spraiga sižeta filmu Pēkšņā nāve ar Žanu Klodu van Dammi galvenajā lomā. Minētā aktiera daiļrades pārzinātāji labi zina, ka domājamais aparāts sekošanai līdzi viņa pārstāvēto filmu sižetiem galīgi nav vajadzīgs...

Savukārt otrdienās LTV7 turpmāk rādīs interesantu dokumentālo seriālu - Igaunija ar Mariju Vīi (pirmais raidījums pulksten 17). Marija ir populāra kaimiņzemes fotogrāfe, kas dosies ceļojumā pa Igauniju un tās daudzajām salām. Katra sērija ir kā stāsts par attiecīgo reģionu, apskatot gan pazīstamas un labi zināmas vietas, gan arī attālākus nostūrus, turklāt iedziļinoties visdažādākajās norisēs un tradīcijās, sākot no kultūras un ēdamlietām, līdz pat ekstrēmajiem sporta veidiem. Ja īsi, tad - Igaunija caur fotoobjektīvu un ne tikai.

Kanāls 360TV ceturtdien piedāvā stāstus par divām interesantām aktrisēm: pulksten 13.50 par Džūliju Robertsu, bet pulksten 21 par Nikolu Kidmenu. Par abām tiks rādītas dokumentālās filmas rubrikā Cilvēkstāsti. Jaukās sievietes un bēgošās līgavas Robertsas ikdienišķā dzīve nebūt nav tik rožaina, kā tas izskatās no malas vai filmās, un arī rudmatainā Kidmena nav nemaz tik maiga un pūkaina, kā tas izskatās uz ekrāniem. Ja nu kādam šīs dāmas interesē (un gan jau interesē), tad abas minētās filmas varētu būt noderīgi izzinošs materiāls.

No muzikālajiem notikumiem jāizceļ Dzintara dziesmu aptaujas fināls jeb Dziesmu sirdij rodi Ventspilī - tā tiešraide LTV1 ēterā būs skatāma sestdien, 1. jūlijā, pulksten 21.25. Pie vadības pults raidījuma Latvijas sirdsdziesma vadītāju tandēms Velga Vītola un Guntis Skrastiņš, savukārt deviņu finālistu skaitā - Ainars Bumbieris, Lauku muzikanti, Zeļļi, Rumbas kvartets, Sestā jūdze, Santa Sāre, Kantoris 04, Normunds Zušs un Dzeguzīte, kā arī Riči Baltican. Piedāvājums izklausās pabaiss, taču reitingi šim pasākumam vienmēr ir labi, tātad arī interese par minēto koncertu - liela. Kura dziesma iegūs sezonas iemīļotākās godu un saņems Amigo sarūpēto uzvarētāju automobili, lems skatītāji un klausītāji LTV un Latvijas Radio 2 tiešraidēs.

Par sportu. Klāt izšķirošās cīņas Krievijā notiekošajā Konfederāciju kausa izcīņā, kurā piedalās kontinentu čempioni. Kāpēc pēdējo maču norise tiek stiepta garumā kā kaķis aiz astes, droši vien zina tikai FIFA funkcionāri, taču pusfināli notiek trešdien, savukārt spēle par trešo vietu un fināls vispār tikai svētdien. Abas LTV7 ēterā, attiecīgi pulksten 14.30 un 20.45. Diezgan droši, ka pēdējās cīņās dosies Portugāles, Vācijas, Čīles un Meksikas izlases. Diez ko augsts prestižs minētajam turnīram gan nav, bet tā vienalga ir iespēja paskatīties augstas klases futbolu.