Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide

INTERESANTĀKAIS TV PROGRAMMĀ: Sportiski un muzikāli, un ar kaislībām

© Publicitātes foto

Kamēr vēl nav sācies teniss Vimbldonā, iespējams, ir vērts pasekot līdzi mūsu sieviešu basketbola valstsvienības sacensībām. Šonedēļ daži raidījumi noslēgs sezonu, dosies vasaras atpūtā, bet daži seriāli tikai sāksies.

Līdz 25. jūnijam Čehijā norisināsies FIBA EuroBasket finālturnīrs sievietēm. Visas Latvijas izlases spēles un finālu varēs skatīties TV6, Viasat Sport Baltic, Viaplay un Skaties.lv. Basketbola gardēžiem Viasat Sport Baltic un Viaplay piedāvās vēl arī visas D apakšgrupas spēles, nozīmīgākās astotdaļfināla, visas ceturtdaļfināla un pusfināla spēles, kā arī bronzas un zelta finālspēles. «6. spēlētāja» - līdzjutēju - atbalsts valstsvienībām dažādos sporta veidos, arī basketbolā, vienmēr bijis ļoti svarīgs cīņā ar Eiropas labākajām komandām, un tie, kas nevar mūsējos atbalstīt klātienē, var to darīt pie televīzijas ekrāniem. Latvijas izlases kodolu veidos savulaik Eiropas U20 čempionātā medaļas izcīnījušās Anete Šteinberga, Elīna Babkina, Kristīne Vītola un Ieva Krastiņa, kuras šobrīd spēlē spēcīgos Eiropas klubos. Zināms, ka mūsu dāmas mērosies spēkiem ar Krievijas, Melnkalnes, Beļģijas izlasēm, pārējās spēles atkarīgas no rezultātiem.

No pirmdienas Latvijas Televīzija piedāvās jaunu meksikāņu seriālu Noslēpumu viesnīca (El Hotel De Los Secretos), kas turpmāk būs skatāms darbdienās pulksten 9.35. Jaunais seriāls sola spraigus notikumus, kaislības un intrigas viesnīcā Grand Hotel. Stāsta centrālais varonis ir jauns vīrietis Hulio, kurš uz viesnīcu dodas, lai izzinātu savas māsas mīklaino pazušanu. Lai to izdarītu, viņš nedrīkst atklāt savu īsto vārdu. Sākas savdabīgs izmeklēšanas process, un Hulio savos meklējumos sastopas ar jauniem notikumu pavērsieniem, noziegumiem, slēptām attiecībām. Seriāls sākas ar to, ka vilcienā Hulio Olmedo iepazīstas ar Isabelu Alarkonu, kura ir arī Grand Hotel viesnīcas īpašnieces meita. Viņš turp dodas, lai atrastu māsu, no kuras sen nav saņemtas ziņas. Uzdodot citu uzvārdu, Hulio tur sāk strādāt par viesmīli un sadraudzējas ar Andresu. Isabelas māsa Sofija cer, ka māte iecels viņas vīru par jauno viesnīcas direktoru, taču Teresas kundzei ir vienošanās ar Djego Monteho. Seriāla Noslēpumu viesnīca (kopumā - 81 sērija) darbība risinās 20. gadsimta sākumā Meksikā, tas uzņemts 2016. gadā Meksikā, Mehiko, Morelosas un Idalgo štatos un citviet. Galvenajās lomās: Irene Asvela, Eriks Eliass, Danjela Romo, Diana Bračo - visi ir Meksikā labi zināmi aktieri, filmējušies daudzos populāros seriālos, bijuši nominēti un arī saņēmuši vairākus apbalvojumus šīs mākslas žanrā. Starptautiskajā, prestižajā 35. TV seriālu un šovu apbalvošanas ceremonijā (TVyNovelas Awards), kura notika šī gada 26. martā, seriāls Noslēpumu viesnīca bija izvirzīts 17 nominācijās un saņēma divas balvas - 1986. gadā dzimušais meksikāņu dziedātājs Karloss Rivera kā labākais otrā plāna aktieris un kā gada jaunatklājums. Viņš seriālā atveido Andresu Salinasu. Seriālu filmēja kopumā septiņus mēnešus, tērpu izveidē bija iesaistīti 250 cilvēku, un kopumā tika radītas vairāk nekā 13 000 vienību. Seriāls savu debiju televīzijas ekrānos piedzīvoja ASV.

Pirmdienas vakarā V.I.P. jeb erudīcijas spēle Veiksme. Intuīcija. Prāts parūpēsies par Līgo svētku ieskandināšanu, jo šajā spēlē apvienosies mūziķi no visiem četriem Latvijas novadiem, bet par naudas balvu un spēles uzvarētāja titulu cīnīsies Zemgales komanda - grupas Klaidonis solists un šīs komandas kapteinis Māris Sloka un Kurzemes komanda - grupas Roja solists, dziesmu autors un kurzemnieku komandas kapteinis Jānis Kalniņš. Kurzemnieku komandā vēl būs ventspilnieks, grupas Jūrkant dalībnieks Māris Blāze un grupas Rumbas kvartets solists un akordeonists Artis Šimpermanis, Kuldīgas patriots. Savukārt Zemgales komandā spēlēs arī datorsistēmu inženieris un grupu Klaidonis dalībnieks no Ogres Zigmunds Pogulis, kā arī mūziķis no Tērvetes, grupas Dobeles zemessargi un Tērvete mūziķis Artūrs Reiniks.