Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Dzīvespriecīgās optimistes Olgas satiksies Kandavā

OLGAS. Dziedātāja Olga Rajecka, Dailes teātra aktrise Olga Dreģe un TDA Dzintariņš vadītāja Olga Freiberga sestdien visus aicina uz Kandavu, kur Ozolāju estrādē netrūks ne jautru deju, ne skanīgu dziesmu © Māris BARTULĀNS, publicitātes foto

Tieši nedēļu pirms Jāņiem – 17. jūnijā – Kandavas brīvdabas estrādē Ozolāji no pulksten 20 notiks pasākums, kurā piedalīsies teju divsimt dalībnieku. Jau otro gadu pēc kārtas uz to ielūdz Olgas – trīs lieliskas mākslinieces: Olga Rajecka, Olga Dreģe un Olga Freiberga.

Visas trīs satikās un sadraudzējās jau pagājušajā vasarā, kad 30. jūlijā Lielvārdes estrādē Spīdalas saliņā notika pirmais Ielūdz Olgas! pasākums. Lielvārde šā pasākuma norisei tika izvēlēta, jo Olga Rajecka, šā pasākuma idejas autore, nāk no šīs pilsētas un tur kolhoza Lāčplēsis ansamblī savulaik arī uzsākusi dziedātājas gaitas. Šogad Olgas maina pasākuma norises vietu un sestdien savus skatītājus gaidīs Kandavā.

«Tā kā šogad mūsu pasākumu kuplinās vēl vairāk dalībnieku nekā pērn, es to sauktu jau par mūzikas un deju festivālu. Šogad tajā piedalīsies dziedošie aktieri Varis Vētra, Andris Bērziņš, Jānis Paukštello un Ivars Kalniņš, grupa Turaidas roze un dziedātājs Uģis Roze, kā arī Eolika pilnā sastāvā, jo ir labas ziņas - mūsu kolēģis Dainis Dobelnieks pēc nesen pārciestajām veselības likstām atkal ir atgriezies ierindā! Esam kā Kalnietis - mūžam dzīvi!» priecīgi saka Olga Rajecka, kura ne tikai dziedās, bet arī dejos kopā ar TDA Līgo un Rotaļu XO.

Olgu svētkus, kur netrūkst ne jautru deju, ne skanīgu dziesmu, kuplinās arī Olga Freiberga ar savu nepārspējamo enerģiju un mīlestību uz deju un viņas vadītais TDA Dzintariņš, kā arī pieaicinātie draugi - TDA Liesma un Kandavas deju skolas dejotāji.

«Man ir ārkārtīgi liels prieks, ka mēs atkal tiekamies! Jau pagājušogad visas trīs sapratām, ka esam ļoti līdzīgas - dzīvespriecīgas optimistes. Un arī šogad mēs visu darīsim ar lielu prieku un milzu atdevi, jo gribam, lai viss izdodas. Un vēl - mēs esam pateicīgas diviem cilvēkiem, kuri ļoti daudz dara, lai šie svētki notiktu, un tas ir producents Sandis Mohovikovs un žurnāliste Una Griškeviča,» saka Dzintariņa vadītāja, paužot cerību, ka laikapstākļi lutinās un skatītājiem viss patiks. «Jo pēc savas bagātīgās pieredzes varu teikt, ka programma ir ļoti laba. To sastāda Olga Rajecka, un mēs visi viņai uzticamies.»

Olga Freiberga ir pateicīga arī Dzintariņa dejotāju vecākiem, kuri visu vasaru disciplinēti ved bērnus uz mēģinājumiem un piedalās visos koncertos, kuros Dzintariņš ir aicināts. «Šogad esmu atteikusi absolūti visus koncertus jūlijā, jo arī man pienākas oficiālais atvaļinājums, bet jau augustā mums ir ļoti, ļoti daudz koncertu, tostarp Ventspils pilsētas svētkos,» stāsta Olga Freiberga, atklājot, ka visu jūliju pavadīs Jūrmalā, kur jau deviņus gadus īrē mazu vasarnīciņu, lai ik dienu varētu daudzus kilometrus staigāt gar jūru. «Tādā veidā es gan atjaunoju spēku un enerģiju, gan stiprinu veselību. Es esmu Zivs pēc horoskopa un bez jūras nevaru,» viņa atklāj, piebilstot, ka, nevarot atļauties dārgās siltās zemes, tāpēc neskumst, jo uzskata, ka mūsu jūra ir brīnišķīga un - nekur nav tik labi kā mājās.

Savukārt Olgai Dreģei koncerts Kandavā būs jau darbadienas noslēgumā. «Vispirms man jābūt sezonas noslēguma koncertā Spanovska ballīte - 3. sērija (ie)svētības, kurā atzīmēsim kolēģa Jura Strengas 80. dzimšanas dienu. Jā, tas prasa zināmu dzīves pieredzi, lai varētu tā sadalīties un no viena pasākuma ieietu pilnīgi citā atmosfērā. Neprāts jau tas ir, jo man jau arī tie astoņdesmit klauvē pie durvīm, bet - neprātīgajiem pieder pasaule!» saka allaž dzīvespriecīgā skatuves māksliniece. «Man gan ir žēl, ka neredzēšu koncerta sākumu, jo pagājušogad biju ļoti priecīga noskatīties, ko dara Olga Freiberga ar saviem dejotājiem, ko dara Olga Rajecka - tas bija vienkārši brīnišķīgi! Es ticu, ka šogad būs tikpat labi, tikai jālūdz Dievs, lai augstākie spēki stāv klāt - lai mums izdodas sagādāt svētkus saviem skatītājiem!»