Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Strenčos atzīmēs Gaujas plostnieku svētku 20.jubileju

© Ziemeļlatvija.lv

Gaujas plostnieku galvaspilsēta Strenči, šodien, 20.maijā svin 20. Gaujas plostnieku svētkus.

Svētki iesāksies ar pamatīgu pirkšanu un pārdošanu tradicionālajā tirdziņā, kas gadu gaitā ir ļoti iecienīts. No paša rīta plkst.8.00 darbu uzsāks zāģeri - koka skulptūru izzāģēšanas konkursa dalībnieki, kuri cīnīsies par trīs labāko skulptūru izgatavošanas meistara tituliem.

Ziemeļlatvija.lv

No plkst. 10.00 sāksies dažādas izklaides lielajiem un mazajiem - piepūšamās atrakcijas, REDRIFT radiovadāmo auto trase, aktivitātes sadarbībā ar aģentūru "Zebra" - "apgāžamais auto" un alkohola reibumu imitējošās brilles, kā arī dažādu kārumu degustācijas un fotografēšanās ar multeņu tēliem. Visas dienas garumā varēs izmēģināt 7D KINO - mūsdienīgu atrakciju, kas sagādā neaizmirstamu piedzīvojumu, skatoties 3 dimensiju filmu un izjūtot pārējās 2 dimensijas uz savas ādas.

No plkst. 10.30 sāksies svētku centrālais notikums - plosta sagaidīšana un rīta programma kopā ar Māri Grigali - svētku atklāšana, gājiens un plostnieku godināšana, jaunās plostnieka skulptūras atklāšana, koru sadziedāšanās, dzimšanas dienas svinības un atskats uz Plostnieku svētku vēsturi 20 gadu garumā.

No plkst. 13.00 plostnieku mielastu gatavos ārzemju un pašmāju pavārmeistari. Svētkos varēs aplūkot fotomeistara I.Opmaņa atskatu bildēs uz iepriekšējiem Plostnieku svētkiem. Visu dienu kursēs jautrais vilcieniņš pa maršrutu brīvdabas estrāde - Strenču Psihoneiroloģiskā slimnīca, kur notiks aktivitātes un no plkst. 19.00 - 01.00 Muzeju nakts pasākums "Pēdas pulkstenī".

Plkst. 14.00 varēs piedalīties un līdzi just sporta spēlēm plostnieku garā, bet vakara programma iesāksies ar Koncertuzvedumu, kurā savus kaujas paņēmienus demonstrēs čehu bruņinieki, bet deju soļus raisīs Strenču novada deju kolektīvi un muzicēs folkmūzikas grupa "Daba San".

Kad satumsīs vakars, plkst.21.00 pie brīvdabas estrādes iedegsies Gaismas parks, skanēs vakara mūzika un gaismas spēļu atspulgus uz Gaujas veidos grupas "Mag.Chem. Mag. Art" virtuozi. Svētki izskanēs ar zaļumballi kopā ar grupu "Džentlmeņu ‘’Špagats".