Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

Muzeju nakts sauc. Praktiskais padomdevējs

© F64 Photo Agency

Liekas, cik gan nesen, kad ļaudis Muzeju naktīs priecīgi klejoja pa Rīgu, rokās turot avīzi, kurā bija nodrukāta muzeju karte un notikumu programma. Tad avīzi nomainīja planšetdatori. Tos savukārt izkonkurēja viedtālruņi.

Tomēr, ja šodien, 20. maijā, gribat aizraujoši pavadīt Muzeju nakti, avīze kā padomdevējs noderēs arī šoreiz.

Pirmais atgādinājums - ejot uz Muzeju nakts pasākumiem Rīgā, kabatā ielieciet maciņu, bet tajā naudiņu un kādu personu apliecinošu dokumentu. Naudiņa noderēs, ja garajā pastaigā sagribēsies kādu našķi vai ievajadzēsies transportu, bet bez personas apliecības Saeimā un Rīgas pilī iekšā netiksiet.

Arī pareiza apģērbu un apavu izvēle var aiztaupīt daudz rūgtu brīžu. Muzeju nakts nudien nav modes skate - daudzviet paredzētas atrakcijas, danči un kas tik vēl. Atcerieties, ka muzeji nav domāti, lai tajos sēdētu. Ja būsiet no pastaigas piekusuši, var gadīties, ka jāpiesēž uz grīdas vai kāpnītēm. Tāpat ir vietas, kur pasākumi notiks brīvā dabā, tur parasti ir drūzma. Šī nav reize, kad vajadzētu vāzt vaļā lietussargus. Sargiet acis, un šoreiz labāk būtu ņemt līdzi lietus apmetni. Un vēl, dodoties uz Muzeju nakti, smagās mugursomas ar traktora rezerves daļām atstājiet mājās. Ir vietas, kur jūs ar tām nelaidīs iekšā. Visur pasaulē to sauc par drošības kontroli, lai nu Latvijā tā vēl ir bērna autiņos salīdzinājumā ar Maskavu, Romu vai Parīzi, rīkotāji brīdina!

F64

Kur iet un ko darīt? Gaumes jautājums! Visaptveroša programma atrodama vietnē http://muzejunakts.lv. Tur apkopoti muzeji, sniegti plānoto akciju apraksti Rīgā, Pierīgā un visā pārējā Latvijā.

Izvēlieties to, kas patīk! Varbūt nav vērts palikt Rīgā, bet labāk doties uz Āraišu ezerpili? Vietnē atrodama arī noderīga informācija par sabiedrisko transportu Rīgā un biļešu atlaidēm vilcienos. Atcerieties, ka Muzeju naktī nebūsiet viens un muzeji nav mežs, restorāns vai miskaste. Nedariet citiem to, ko negribētu, lai kāds cita nodara jums!