Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS. Šodien "UgunsGrēka" superfināls! Aktieri skumst un neslēpj asaras

© Ingrīda Punka

19. maijs ir īpaša diena tiem TV3 skatītājiem, kuri bija kaislīgi seriāla «UgunsGrēks» fani. Daudzi joprojām netic, ka seriāls ir noslēdzies un vairs netiks uzņemts. Filmējot noslēguma sēriju, seriāla veidotājus un aktierus vieno ne tikai padarīta darba sajūta, bet arī skumjas un asaras.

"Visas ieceres, ko bijām plānojuši izdarīt pēdējā sērijā, ir īstenotas, tāpat arī būtiskas izmaiņas scenārijā nav veiktas. Runājot par nākotni, ir labs teiciens, latviešiem zārks nestāvēs tukšs un vietā nāks cits seriāls,» atklāj seriāla režisore Gorodecka.

Ingrīda Punka

"Viss reiz sākās ar ģeniālu domu, ka TV skatītājiem ir vajadzīgs pašmāju ikdienas seriāls. «UgunsGrēks» ir unikāls, jo scenārijs tapa uz vietas filmēšanas paviljonā un tikai mēnesi uz priekšu. Ieskaitot noslēguma sēriju, «UgunsGrēkam» ir 1207 sērijas. Vienas sērijas uzrakstītais teksts sastāda 25 A4 formāta lappuses. Seriālā pavisam spēlējuši 200 aktieri. Pamanāmākas un atmiņā paliekošākas lomas atveidojuši 100-120 aktieri. 80 cilvēku nav tikai masu skatos filmējušies, viņi ir bijuši viesnīcas klienti.

Es domāju, ka nav vairs ko ieciklēties uz «UgunsGrēku» un drīzumā tiks nojauktas arī filmēšanas paviljona dekorācijas, un jau šajā rudenī skatītāju vērtējumam nodosim jaunu seriālu,» atklāj producente Baiba Saleniece.

Plašāk lasiet Vakara Ziņās. www.vz.lv