Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Televizori apjozti ar sēru lentām; beidzas "Ugunsgrēka" ēra

© Publicitātes foto

Rīgas maratons ir laimīgi noslēdzies, tātad nevajadzēs vairs vakaros, sevi un visu pasauli lādot, censties treniņu nolūkos nolēkšot attiecīgu kilometru skaitu. Būs vairāk brīva laika ieskatīties TV piedāvājumā.

Šī nedēļa daudziem aizritēs bēdīgās noskaņās. Piektdien, 19. maijā, pusmastā tiks nolaisti TV vimpeļi un televizori apjozti ar sēru lentēm, kamēr paši galvenie šī bēdīguma izraisīšanas varoņi pastaigāsies pa sarkano paklāju kinoteātrī Splendid Palace: TV3 ar dubultsēriju noslēgs seriāla UgunsGrēks demonstrēšanu. Jau pulksten 20.20 notiks minētās pastaigas tiešraide, savukārt pulksten 21 tiks piebeigts arī pats seriāls. «Atšķetināsies ilgi vērptie noslēpumi, un viss nostāsies īstajās vietās. Intrigas un atriebes kāri uzvarēs mīlestība. Pēdējā sērijā svētki būs arī Pētersona viesnīcā - tiks svinētas kāzas, un, iespējams, nebūs tikai viena līgava,» vēsta anotācija. Jāpiebilst, ka UgunsGrēks kanālā TV3 pārraidīts kopš 2009. gada 15. marta (pirms tam to pāris sezonas demonstrēja LTV kā Neprāta cenu). Seriāla 17 sezonu laikā uzņemtas 1207 sērijas un filmējušies teju 200 aktieru, visvairāk epizodēs piedalījies Ģirts Ķesteris. Zārks gan nemēdz ilgi stāvēt tukšs, tāpēc pastāv bažas, ka UgunsGrēka vietā radīsies kaut kas vēl ugunsgrēkaināks…

Savukārt par nedēļas atgriešanos parūpējies kanāls LNT: sākot no 17. maija, ik trešdienu pulksten 21.10 būs vērojams skatītāju iemīļotais raidījums Zebra ar savos izteikumos mūždien precīzo Paulu Timrotu pie stūres. Jāatgādina, ka janvārī vairāk nekā divdesmit gadu garumā ilgušo sadarbību ar Zebru nolēma pārtraukt LTV, bāzējot šo atteikumu uz diezgan šķidru argumentāciju. Ilgi bez sava aploka Zebrai nav nācies ganīties: raidījuma vadmotīvs joprojām būs drošība un ātrums, bet tēmu loks - satiksme, tās organizācija un iespējamie risinājumi. Nav tikai saprotams, kāpēc MTG pašu kanālā šim raidījumam uzlikuši konkurentus: TV3 turpmāk deviņos vakarā trešdienās rādīs jaunu realitātes šovu Iemāci sievai stūrēt!. Tas, protams, ir no vieglā žanra gala, taču tēma vienalga ir par autiņiem. «Iemācīt kādam braukt ar auto - tas nav viegli. Parasti ar to nodarbojas īpaši apmācīti cilvēki - instruktori. Un jebkurš zina, ka nav nekā sarežģītāka, kā mācīt braukt savai ģimenei un pašiem tuvākajiem. Šajā šovā īstam attiecību izaicinājumam ļaujas ģimenes - vīri mēģina iemācīt braukt savām sievām. Protams, emocijas iet pa gaisu, un gadās pat, ka laimīgā laulības dzīve tiek apdraudēta.»

Ja par TV, kino un skatuves mākslas vērtībām, tad kārtējo interesanto raidījumu ciklā Personība. 100 g kultūras piedāvā LTV1 - otrdien, 16. maijā, pulksten 19.30 būs raidījums par aktrisi Lilitu Ozoliņu. Jau pirmajā kino lomā režisors Aloizs Brenčs atklāja viņas šarmanto un mazliet stindzinošo skatienu, kas publikai neļauj atraut acis no ekrāna.

Vai režisors nojauta, ka pēc gadiem Marta no Ilgais ceļš kāpās kļūs par stiprās latviešu sievietes etalonu tolaik miljonos mērāmai filmas skatītāju publikai? Vai Lilita Ozoliņa apzinājās, ka loma jau kļuvusi par viņas otro es? Aktrises nopietnākais darbs vienmēr ir bijis teātris kopā ar partneriem un režisoriem, kuri uzdrošinājās lauzt stereotipus - Pēteris Pētersons, Gunārs Cilinskis, Kārlis Auškāps, Romans Kozaks un citi. «Sapņos Lilita vienmēr spējusi lidot, pacelties pāri visām bailēm. Garāmgājēji uz ielas, ziedu pārdevējas uz Krišjāņa Valdemāra ielas stūra pazīst viņu pēc gaitas un tālumā vērstā skatiena. Lilitai Ozoliņa lepojas ar savu dzimtu, kurā sievietes vienmēr bijušas stipras.»

Un vēl viens sērīgs pasākums - noslēdzas pasaules čempionāts hokejā. Līdz tam gan vēl daudzas spēles, tostarp arī ar mūsējo piedalīšanos. Garantēti, ka TV3 ēterā Latvijas izlasi varēs skatīt pirmdien un otrdien, abās dienās pēc pulksten 21, mačos pret attiecīgi Krieviju un Vāciju. Protams, pastāv cerības, ka mūsējie izlauzīsies ceturtdaļfinālā - šīs kārtas spēles būs ceturtdien, 18. maijā, pulksten 17.15 un 21.15. Pusfināla spēles būs sestdien pulksten 16.15 un 20.15, svētdien pulksten 17.15 notiks cīņa par bronzu, bet pulksten 21.45 Ķelnē čempionātam tiks pielikts punkts un noskaidrota šā gada labākā komanda.