Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Idejas interesantām brīvdienām

© Publicitātes foto

Brīvdienu ceļvedis

MĀTES DIENAI PLAŠA PROGRAMMA

Rīgas kultūras centros un baznīcās nedēļas nogalē notiks koncerti un pasākumi, atzīmējot Mātes dienu un Starptautisko ģimenes dienu 14. un 15. maijā. Svētdien māmiņām veltīts koncerts notiks Kultūras pilī Ziemeļblāzma, kurā skatītājus priecēs Tautas deju ansambļa Zelta sietiņš dejotāji, kā arī skatuves mākslinieki Gints Andžāns, Ieva Akuratere, Ginta Krievkalna, Varis Vētra, Marts Kristians Kalniņš, Rēzija Kalniņa, Olga Rajecka, muzikālā apvienība Vintāža un ansamblis Dzeguzīte. Savukārt Mazajā ģildē notiekošajā koncertā Sirdspuksti varēs klausīties solistes Aijas Vītoliņas, pianista Romāna Vendiņa un saksofonista Dāvja Jurkas sniegumā. Klausītāji gaidīti arī pasaules un tautas mūzikas grupas Zāle koncertā Viņa, kas notiks kultūras centrā Imanta, kā arī dziesminieka Kārļa Kazāka koncertā Sirsnīgais miers, kas būs dzirdams kultūras centrā Iļģuciems.

RAXTU RAXTI PIE LATGALIEŠIEM

Šopiektdien, 12. maijā, muzikālā apvienība Raxtu Raxti uzstāsies Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē, tā noslēdzot savu pavasara tūri. Tā bija īpaša ar to, ka Raxtu Raxti šādās turnejās nebija sabijuši jau divus gadus, pārsvarā piedaloties vien dažādos lielkoncertos un citos liela kalibra pasākumos. Koncertā skanēs gan labi pazīstamas dziesmas no pērn izdotā albuma Līgo, gan versijas par latviešu tautasdziesmu tēmām un Imanta Kalniņa dziesmas tautas mūzikai pietuvinātos aranžējumos, turklāt šīs turnejas koncertu apmeklētāji pirmie noklausījušies pavisam jaunus skaņdarbus, kas tapuši Latvijas simtgades deju lieluzvedumam 2018. gadā. Jāatgādina, ka Raxtu Raxti sastāvā muzicē pieredzes bagāti mūziķi: Kristīne Kārkle, Marts Kristiāns Kalniņš, Kārlis Auzāns, Edgars Kārklis, Armands Treilihs un Artis Orubs.

CILVĒKS AR TREPĒM LIEPĀJĀ

Šopiektdien, 12. maijā, Liepājas klubā Fountaine Palace varēs pilnībā noklausīties grupas Pienvedēja piedzīvojumi pirmo programmu Cilvēks ar trepēm, kas nupat kā pirmā atkārtoti izdota Mikrofona ierakstu jaunajā vinila plašu sērijā - līdz šim 1996. gadā izdotais darbs bija pieejams tikai audiokasetes formātā. Plašākai auditorijai šī programma dzīvajā versijā tika atrādīta pagājušajā nedēļā koncertzālē Palladium, kur, bagātināta ar daudziem spēcīgiem iepriekšējo gadu hitiem, pierādīja, ka pienvedēji - tas ir spēks! Grupas līderis Māris Žigats iepriekš norādīja, ka Cilvēks ar trepēm pilnībā koncertos tiks nospēlēts tikai divas reizes - jau pieminētajā Palladium un vēl Liepājā. Jāatgādina, ka šajā albumā ir dziesmas Jel, Cilvēks ar trepēm, Tu aizgriezies prom, Debesis mani sauc, Mans eņģel!, Nevajag, Noslēpties no kā?, Ziedu valsis un citas.

MELNAJAI PIEKTDIENAI JUBILEJA

Šopiektdien savu vienpadsmit gadu pastāvēšanas jubileju atzīmēs klubs Melnā piektdiena. Jāšaubās, vai tā dzimšanas dienā tiks servēta torte ar vienpadsmit melnām svecītēm, taču svētku galds metālistiem tomēr tiks servēts. Saldajā ēdienā - poļu death metal apvienība Vader. Tā pie mums viesojusies jau vairākkārt un vienmēr saņēmusi pozitīvas smagās mūzikas cienītāju atsauksmes. Šoreiz grupa devusies tūrē Rise Of The Empire, tā atzīmējot savu 34 gadu pastāvēšanu un popularizējot pērn iznākušo albumu The Empire. Rīgas koncertā viņus iesildīs poļu death metal apvienība Decapitated un industrial death metal grupa Thy Diseas. Klubā Melnā piektdiena tā pastāvēšanas gados kopumā spēlējušas vairāk nekā 500 dažādas grupas un izpildītāji no visas pasaules. Pēdējā laikā klubs atvērts arī citu stilu mūzikai un kultūras pasākumiem, tostarp pat teātra izrādēm.

GHETTO GAME IESĀK SEZONU

Jau šosestdien, 13. maijā, tiks atklāta Ghetto Games jaunā, pēc skaita devītā, sezona. Pirmais notikums būs Ghetto Basket draudzības spēle ar LBL 1. divīzijas spēlētājiem. Šis pasākums norisināsies Grīziņkalnā, basketbola turnīrs sākas pulksten 18, bet oficiālā atklāšanas daļa - pulksten 19.30. «Arī šajā sezonā Ghetto Basket turnīri un spēles notiks bez tiesnešiem. Inteliģentā huligāna cienīgi apsēdāmies pie viena galda ar Latvijas Basketbola savienību lielāka mērķa vārdā - lai kopīgi stiprinātu Latvijas basketbola jomu. Ticu, ka, apvienojot spēkus, mēs jau gada laikā spēsim celt 3x3 Latvijas basketbolu starp Top 10 pasaules spēcīgākajām valstīm reitingā, kas ļaus mūsu komandām piedalīties prestižajos 3x3 basketbola posmos visā pasaulē,» joko Ghetto Games kustības aizsācējs Raimonds Elbakjans. Šogad Ghetto Games kopā ar LBS organizē Latvijas čempionāta 3x3 basketbola turnīrus astoņos reģionos. Tie norisināsies atbilstoši FIBA noteikumiem, reitinga punktus krājot FIBA starptautiskajā sistēmā, lai sasniegtu jau iepriekš minēto mērķi. Starp citu, kā uzsvēra kustības līderis, šogad jaunieši kā vēl nekad mācīsies cienīt sievietes kā līdzvērtīgas partneres, jo šogad visos sporta veidos notiks arī sieviešu turnīri.