Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

"Triana Park" šodien dodas iekarot skatītāju sirdis "Eirovīzijā"

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Latvijas Eirovīzijas delegācija ar grupu "Triana Park" šodien dodas uz Kijevu, informēja Latvijas Televīzijas (LTV) komunikācijas speciālists Edgars Lākutis.

Jau rīt grupa kāps uz skatuves, lai izmēģinātu savu konkursa dziesmu "Line". Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli notiks 9.maijā un 11.maijā, bet lielais fināls paredzēts 13.maijā.

Latvijai pusfinālā būs jākonkurē ar Zviedrijas, Gruzijas, Austrālijas, Albānijas, Beļģijas, Melnkalnes, Somijas, Azerbaidžānas, Portugāles, Grieķijas, Polijas, Moldovas, Islandes, Čehijas, Kipras, Armēnijas un Slovēnijas pārstāvjiem.

Grupas soliste Agnese Rakovska atzīst, ka grupa ir ieguldījusi lielu darbu, lai Eirovīzijas konkursā varētu sniegt augsta līmeņa priekšnesumu. Taču savu vizuālo tēlu konkursa uzstāšanās vakaram Rakovska tur noslēpumā.

LTV valdes loceklis Programmu attīstības jautājumos Sergejs Ņesterovs pauž pārliecību, ka grupas priekšnesums būs Latvijas spilgtākais un krāšņākais iznāciens uz Eirovīzijas skatuves kopš grupas "Prāta Vētra" uzstāšanās 2000.gadā.

Savukārt LTV Eirovīzijas projekta vadītāja Zita Kaminska norāda, ka kopš 26.februāra vakara, kad "Triana Park" triumfēja "Supernovas" konkursā, ir paveikts milzīgs darbs, lai sagatavotu augsta līmeņa priekšnesumu. Ir radīts dziesmas videoklips, veidoti jauni tērpi, kā arī izgatavotas skatuves dekorācijas.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šogad LTV un radošajai grupai bija pašiem jāsagatavo tā sauktais "izejmateriāls" grupas video vizītkartei, kā arī pilns grafiskais dizains skatuves ekrānu vizualizācijai.

Abus Eirovīzijas pusfinālus, kā arī finālu varēs vērot tiešraidē LTV1, savukārt mūziķu gaitām Kijevā būs iespēja sekot līdzi mājaslapā "www.eirovizija.lv"