Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: "Dzeltenā pastnieka" Baušķenieka jaunā sirdsdāma – vēsturniece

Ingus Baušķenieks un viņa jaunā mūza, kas pēc profesijas ir vēsturniece. Abus vieno siltas jūtas, jo pavisam nesen sastapām jauno pāri kādā pasākumā, kur abi visu laiku turējās kopā, sadevušies rokās. Lai arī mūziķis nevēlas atklāt dzīves draudzenes personību, viņa mūza ir krietni jaunāka par skatuves mākslinieku. © Ingrīda Punka

Ingus Baušķenieks pazīstams kā leģendārās mūzikas grupas «Dzeltenie pastnieki» vokālists un basģitārists. Plašākai auditorijai viņš kļuva populārs arī kā viens no Latvijas regeja pionieriem. Pavisam nesen, sastopot Ingu Baušķenieku kādā no pašmāju mūziķu ierakstu albuma prezentācijām, sākotnēji pat neatpazinām dižo skatuves mākslinieku, tik ļoti viņš vizuāli pārvērties. Mūziķa garajos matos iezadzies sirmums, bet zem rokas viņš veda jaunu dāmu, ar kuru mūziķi saista romantiskas jūtas.

Runājot par vizuālā tēla krasajām pārmaiņām un, šķiet, pavisam nesen sirmot sākušajiem matiem, Ingus Baušķenieks ievieš skaidrību: «Man nesen palika 60 gadu, un laiks taču arī jau tikšķ uz priekšu.»

Jūtas uzplauka pēc ilgāka laika

Savukārt par jaunumiem personiskajā dzīvē un jauno mūzu jeb dzīvesdraudzeni mūziķis runā ļoti izvairīgi, it kā sargājot viņu no atpazīstamības. «Jā, manā jūtu dzīvē ir pārmaiņas, bet to negatavojos pārāk eksponēt. Mana otrā pusīte ir kautrīga, un viņa nevēlētos kļūt sabiedrībā pārāk redzama, tādēļ viņas vārdu es neatklāšu. Vienīgais, ko varu pastāstīt, ka viņa ir vēsturniece. Mēs iepazināmies pirms vairākiem gadiem, tomēr romantiskas jūtas neparādījās uzreiz, bet gan uzplauka abu starpā pamazām, pēc ilgāka laika perioda,» mūziķis īsi un kodolīgi komentē savu pašreizējo attiecību statusu.

Pārmaiņas rada abi dēli

Ingus Baušķenieks atklāj, ka jaunas pārmaiņas viņa dzīvē rada arī abi dēli - 12 gadu vecais Emīls, kas pasaulē nāca 17 gadu ilgajās attiecībās ar Sanitu Jeromani, kā arī 32 gadus vecais dēls Matīss no pirmās laulības ar latviešu valodas skolotāju Edīti (ko plašāka sabiedrība iepazinusi arī kā dziedātāju - red. piez.). Neraugoties uz lielo gadu starpību starp trim vīriešiem - tēvu un dēliem, Ingus Baušķenieks stāsta, ka joka pēc tiek radīts ģimenes ansamblis, kas ir eksperimentāls projekts un atšķiras ar tehniskiem un muzikāliem aspektiem.


Plašāk lasiet Vakara Ziņās. www.vz.lv