Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Noslēdz nedēļu aktīvi Jūrmalas sporta svētkos

© Nora Krevneva/ f64 photo agency

Majoru pludmalē jau ceturto gadu norisināsies Jūrmalas pavasara sporta svētki, kur lieli un mazi dalībnieki varēs sacensties trīs skriešanas distancēs, Latvijas nūjošanas čempionāta 1. posma kausa izcīņā, kā arī piedalīties citās sportiskās un izklaidējošās aktivitātēs.

"Tā ir iespēja vienlaicīgi ģimenēm kvalitatīvi kopā atpūsties un skolām noorganizēt sporta dienu un izbraukumu pie dabas. Domājam arī, ka sporta kustība vērsīsies plašumā un šogad būs vēl vairāk sportotāju nekā pagājušajā gadā. Piemēram, 2016.gadā visās disciplīnās kopā piedalījās gandrīz 3000 dalībnieku vecumā no trīs līdz 84 gadiem," sacīja "Maratoni.lv" pārstāve Krista Rumbena.

Skriešanai būs paredzētas trīs distances - piecu un desmit kilometru skrējiens bez vecuma ierobežojuma un īpašā 0,5-1 kilometra distance maziem bērniem. Katras disciplīnas laika ierobežojums pieaugušajiem ir 1,5 stundas, savukārt bērniem nav laika ierobežojuma.

"Redzam, ka nūjošana gūst aizvien lielāku popularitāti Latvijas iedzīvotāju vidū. 2016.gadā pirmo reizi rīkojām Latvijas nūjošanas čempionātu sadarbībā ar Latvijas Tautas sporta asociāciju - dalībnieku atsaucība bija ļoti liela, tādēļ šogad tas notiks otro reizi," atklāja Rumbena.

Nūjošanā desmit un 21 kilometra distancē dalībnieki sacentīsies trīs vecuma grupās sieviešu un vīriešu konkurencē, savukārt piecu kilometru distancē varēs startēt abu dzimumu pārstāvji un sportisti netiks dalīti vecuma grupām. Laika limits piecu un desmit kilometru distancei - divas stundas, 21 kilometra distancei - 3,5 stundas.

Sacensību dienā numuru izsniegšana sāksies no plkst.8.30. Aktivitātes beigsies ap plkst.15.30. Visi finišētāji balvā saņems arī Jūrmalas pavasara sporta svētku piemiņas medaļu.

Īpašu pārsteigumu dāmām vecumā no 25 gadiem ir sarūpējis "Olainfarm" - pirmās 500 daiļā dzimuma pārstāves, kas reģistrēsies kādā no disciplīnām, pasākuma dienā saņems dāvanu - "Olainfarm" uztura bagātinātāju "VIVI line".

lna sporta svētku programma pieejama vietnē www.maratoni.lv.