Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Pecolli pirmo reizi dēlu aizved uz Blekpūles burvju saietu

Līdzās gigantiskajām skulptūrām, kas veidotas pēc principa kā ķīniešu debesu laternas, Dante sajutās pavisam niecīgs. «Tik sīks kā kukainis...» © Pecolli ģimenes privātais arhīvs

«Man ļoti patika festivāla gaisotne – tur visi cilvēki bija kaut kādi savādāki, neparasti... Nu, kā jau burvju pasaulē,» saka jaunais iluzionists Dante Pecolli (14). Kopā ar vecākiem – daudzviet pasaulē pazīstamajiem iluzionistiem Daci un Enriko Pecolli – viņš nesen atgriezies no Blekpūles Anglijā, kur apmeklēja pasaulē lielāko iluzionistu festivālu «Blackpool Magic Convention 2017».

Dante plāno studēt Itālijā un kļūt par aktieri

Dace un Enriko Pecolli uz festivālu Blekpūlē, kas šogad notika jau 65. reizi, bija 18. reizi, bet viņu dēls Dante - pirmoreiz, tāpēc pusaudzim tas šķita varen iespaidīgi. «Šajā vērienīgajā festivālā vienkopus pulcējas 3500 iluzionistu no visas pasaules. Tur notiek apmācības, konkursi, meistarklases un grandiozi šovi. Arī Dante tur ļoti iespaidojās un sapirka jaunus trikus, lai iestudētu savu jaunu iluzionisma izrādi,» stāsta Dace Pecolli.

Taujāts, kas bija pats iespaidīgākais, ko viņš redzēja šajā festivālā, Dante atteic, ka tās bija gigantiskās skulptūras, kas veidotas kā ķīniešu debesu laternas un no iekšpuses ir izgaismotas. «No tām bija izveidota krāšņa pasaule, kur cilvēks varēja sajusties pavisam niecīgs, tik sīks kā kukainis,» Dante aizrautīgi stāsta, piebilstot, ka ļoti iespaidīga bija arī festivāla telpa, kur pie katra galdiņa rādīja visneiedomājamākos trikus. «Vecāki katru gadu man stāstīja, cik tas viss ir iespaidīgi, krāšņi un interesanti, un nu beidzot man pašam bija iespēja to skatīt savām acīm.»

Pecolli ģimenes privātais arhīvs

Dante šobrīd mācās Mārupes vidusskolas 8. klasē, un viņš jau ir daudz uzstājies ar saviem trikiem. Blekpūlē iegādātie rekvizīti tagad kalpos kā materiāls jaunai izrādei, kas būs orientēta uz pieaugušo auditoriju un kur burvju triki būs saistīti ar kino. «Jo tie ir divi mani hobiji - man patīk burvju māksla, un es vēlos kļūt par aktieri. Mani interesē arī režija - jau esmu pabeidzis kinorežijas un aktiermeistarības kursus Pūces akadēmijā,» stāsta Dante Pecolli, piebilstot, ka jaunā izrāde, iespējams, būs gatava jau vasarā.

«Ātrāk gribas pabeigt skolu, lai varu doties mācīties tālāk to, kas mani patiešām interesē,» viņš nosaka, pieļaujot iespēju, ka varētu doties studēt uz Itāliju, kur dzīvo viņa vecvecāki. «Bet tik tālu vēl neesam domājuši, vēl nākamais gads jāmācās tepat, bet tagad vēl skolā jānokārto visi parādi, kas iekavējušies, kamēr biju prom Blekpūlē.»

Mini Lasvegasa 60. gados

«Blekpūle ir interesanta ne tikai ar to, ka tur notiek pasaulē lielākais iluzionistu festivāls, bet arī ar to, ka tā vizuāli izskatās kā mini Lasvegasa 60. gados, jo viss ir vecs un noplucis. Paši angļi šo pilsētu vai nu ļoti mīl un brauc turp izklaidēties kā uz vietējo Lasvegasu, otra daļa ienīst - viņiem ir kauns, ka tāda Blekpūle ir zemes virsū,» novērojusi Dace Pecolli. Viņa skaidro: paralēli norietējušajam spožumam šī pilsēta ir slavena arī ar neskaitāmiem geju klubiem un transvestītu šoviem. «Visi Anglijas geji, kuri jūtas nesaprasti, pārceļas uz dzīvi Blekpūlē. Un tur viss notiek, dzīve iet uz priekšu tāpat kā citviet.»

Dace iesaka: ja ir vēlme apskatīt Blekpūli, viens variants ir braukt februāra beigās, kad tur notiek lielais iluzionistu festivāls, jo ieeja tajā ir ikvienam, turklāt nepavisam nav dārgi. Otrs variants, protams, ir doties turp jebkurā citā laikā, jo krāšņi šovi tur ir ik dienu. Turklāt tur ir daudz dažādu instalāciju un interesantu muzeju, kuri, kā saka Dace, ir tikpat «kruti» kā Ņujorkā un Vašingtonā. Turklāt ekspozīcija ar gigantiskajām izgaismotajām figūrām («Illuminasia») tur apskatāma joprojām. «Tāpēc, ja gribas interesantu vīkendu, turp noteikti var aizbraukt - lai arī mazliet noplukušākā formātā, bet būs līdzīgi kā Lasvegasā,» iesaka Dace.

Noslēdz līgumu darbam Japānā un Dānijā

Dace Pecolli stāsta, ka iluzionistiem Blekpūle ir laba arēna, kur sevi parādīt. 18 gadu laikā, kopš viņa kopā ar Enriko brauc uz šo festivālu, tur izspēlētas visas lomas - Enriko bijis kā dīleris, kurš prezentējis savus izgudrojumus, vēlāk abi prezentējuši sevi, arī vadījuši kursus, un noskatījuši burvju māksliniekus, ko atvest uz Rīgu. Ar tādu mērķi turp devušies arī šogad - ne tikai, lai izklaidētu Danti, bet arī, lai noskatītu labākos triku meistarus, ko uzaicināt uz pašu organizēto starptautisko iluzionistu čempionātu «Magic Mania», kas notiks 15. septembrī.

«Caur Blekpūli esam dabūjuši sev labus aģentus darbam Japānā, Dānijā, esam noslēguši labus darba līgumus. Šoreiz ļoti uzmanīgi skatījāmies arī visus konkursus un šovus, lai izvēlētos māksliniekus šovam «Magic Mania». Jau konkursu laikā pati sev pierakstīju, kurus gribētu aicināt, un beigās atklājās, ka viņi visi ir uzvarētāji - vai nu «Grand prix», vai pirmo vietu ieguvēji. Nu, protams!» Dace priecīgi stāsta, piebilstot, ka vairākus māksliniekus ir jau uzrunājusi un četri jau devuši apstiprinošu atbildi, ka atbrauks uz Rīgu.

15. aprīlī pulksten 14 un 18 abus lieliskos burvju meistarus Daci un Enriko Pecolli varēs redzēt uz Rīgas Kongresu nama skatuves, kur gaidāms krāšņs ziepju burbuļu, lāzeru un specefektu šovs «Bubblelandia». Papildizrāde - 16. aprīlī pulksten 15.