Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Intara Busuļa ģimene pievērsusies biznesam

© F64

Pašmāju populārajam dziedātājam Intaram Busulim šis pavasaris ir nudien darbiem un notikumiem ražens. Marta sākumā mūziķis prezentēja savu jaunāko dziesmu krājumu ar nosaukumu «Nākamā pietura», kas pavisam neilgā laikā ieguva gan klausītāju, gan mūzikas kritiķu atzinību un uzslavas. Pēc veiksmīgā albuma izdošanas Intars nav apstājies, bet gan pievērsies arī pavisam jaunam biznesam – zeķu dizainēšanai. Košā un izteiksmīgā zeķu līnija «SOKKI by Intars Busulis» ir mūziķa lepnums. Arī skatuves mākslinieka mammai Ērikai Busulei šis pavasaris atnesa priecīgu notikumu. Busuļa mamma vērusi vaļā savu veikalu – kafejnīcu ģimenes dzimtajā pilsētā Talsos.

Zeķes, kas nebūs saplīsušas vai ar caurumu pirkstā

Kolecijā «SOKKI by Intars Busulis» ir iekļauti pieci dažādu krāsu, rakstu un ornamentu zeķu modeļi, kuru salikumus personīgi izvēlējies dziedātājs. Piedāvājums pievērsties apģērba dizaina izveidei nācis no Busuļu ģimenes draugiem, ar kuriem bijusi sadarbība jau agrāk. «Man gribējās kaut ko tādu jauku, krāsainu un foršu, un tad draugi, kas ir arī mūsu partneri, nāca klajā ar šo ideju par zeķēm,» par biznesa aizsākšanos stāsta Intars. Mūziķis atzīst, ka zeķes viņam vienmēr ir bijis svarīgs stila aksesuārs, un neslēpj prieku par iespēju tagad nēsāt paša radītas zeķes, kas tiek ražotas no kvalitatīvas organiskās kokvilnas. «Tagad man ir tik jaukas zeķes, kuras varu novilkt un nebaidīties, ka tās būs saplīsušas vai ar caurumu pirkstā. Tās ir foršas, krāsainas, tieši ar tādu krāsu un rakstu salikumu, kāds man patīk, un tas ir pats foršākais,» ar savām emocijām dalās mākslinieks. Vaicājot par turpmākām iecerēm modes biznesā, Intars atbild: «Paskatīsimies, kāpēc gan ne!?» Mūziķim šī padarīšana visnotaļ iet pie sirds, un viņš ar prieku veidotu kaut ko interesantu un sev tīkamu. «Es, protams, neesmu ne dizainers, ne modes mākslinieks, bet es varu ieteikt virzienu, kurā var izveidot ko skaistu. Tāpēc, ja radīsies idejas, esmu gatavs sadarboties, man ļoti patīk,» par saviem iespējamiem nākotnes plāniem runā Busulis.

Mamma atver gardumu veikalu Talsu sirdī

Intara Busuļa mamma Ērika Busule var lepoties ne tikai ar trīs brašiem un talantīgiem dēliem, bet arī ar savu biznesu, kas nebūt nav jaunums, jo eksistē jau vairākus gadus. Busulis »Vakara Ziņām« pastāstīja, ka mamma jau vairāk nekā sešus gadus darbojas savā veikaliņā, kurš sākotnēji savu darbību uzsāka laukos, Talsu novada Nogales ciemā. Taču kopš šā pavasara Intara mamma savu iemīļoto veikaliņu - kafejnīcu ir pārcēlusi uz Talsiem, pie ugunsdzēsēju depo.

Arī uzņēmuma nosaukums «IK ESERIKA» jau bijis no pašas darbības pirmsākumiem un, pārceļoties uz pilsētu, nav izmainījies. Intars atzīst, ka viņš šajā ģimenes biznesā ir tikai ieliktenis, kurš palīdz tik vien, kā ierakstot jaunus ziņojumus sociālajās vietnēs, lai pareklamētu mammas veikaliņu. «Es nevarētu teikt, ka tas ir mammas sapnis, kas tikai tagad piepildījās. Protams, viņa ir vēlējusies darboties tieši Talsos. Viņai tas patīk, un savos pensijas gados viņa tādā veidā atpūšas,» tā dēls.

Busuļu ģimene turpina atbalstīt cits citu, jo, malkojot gardu kafiju un baudot burvīgas smalkmaizītes Intara mammas kafejnīcā, turpat var arī iegādāties košas Intara radītās zeķes, kas esot tik pieprasītas, ka cilvēki pat gaida nākamos pievedumus. Intars vienmēr ir izcēlis savu mīlestību pret dzimto pilsētu - Talsiem, un, kā redzams, arī pilsētas iedzīvotāji fano par Busuļu ģimeni.