Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Ieva Rubene prezentē sveces un apsveikuma kartītes

© Ingrīda Punka

Gleznotāja un bijusī skaistumkaraliene Ieva Rubene ar vīra, kamaniņu braukšanas trenera Mārtiņa Rubeņa atbalstu «Sveču istabā» prezentējusi savu jaunāko veikumu – pavasarīgas sveces ar gleznu motīviem, kā arī apsveikuma kartītes. Turklāt visu nakti cepusi kūkas un smalkos franču gardumus – makarūnus, lai prezentācijā viesus cienātu ar pašas gatavotiem našķiem.

Kā allaž, arī šoreiz Ievai Rubenei bija izdevies uzburt omulīgu atmosfēru. Sveikt mākslinieci bija ieradušies gan tuvinieki, gan sabiedrībā populāri ļaudis. Ieva Rubene sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāj, ka tagad viņas gleznu motīvi īpaši izcelsies sveču gaismā, bet tie, kas nevar atļauties iegādāties mākslinieces gleznas, var nopirkt apsveikuma kartītes, uz kurām ir 11 gleznu motīvi. «Es arī vēl esmu no tiem cilvēkiem, kas apsveikuma kartītes draugiem un radiem jubilejās un Ziemassvētkos sūta pa pastu, nevis elektroniski. Man patīk šajā digitalizētajā pasaulē atstāt kaut ko īstu un paliekošu, ko arī pēc gadiem var paņemt rokās un aplūkot. Kad saņēmu apsveikuma kartītes ar savu gleznu motīviem, kādu čupiņu iedevu savai vecmāmiņai, ar piebildi, ka nu viņa tās varēs aizsūtīt draugiem un radiem jubilejās. Uz ko vecmāmiņa noteica, ka viņai kartītes ir tik mīļas un patīk, ka nevienam nesūtīs, bet gan noslēps skapī,» pastāsta Ieva.

Māksliniece atzīst, ka viņai patīk ap sevi radīt skaistas lietas arī mājās un sadzīvē. Šobrīd Ieva Rubene turpina intensīvi gleznot, jo 1. jūnijā viņa atklās savu personālizstādi Rīgā, bet 27. jūlijā būs izstāde Rojā. «Un augustā atpūtīšos,» viņa nosaka.