Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

The Sound Poets uzsāk klusināto tūri

© Publicitātes foto

Ar koncertu 1. aprīlī Krustpilī pašmāju indīmūzikas grupa The Sound Poets uzsāk 15 akustisko koncertu sēriju, kuras ietvaros vairāk nekā mēneša laikā paviesosies teju visā Latvijā.

Iesākumā tūres apjomi tika plānoti krietni pieticīgāki - 11 koncertu, taču, kā tas pie mums pēdējā laikā, par laimi, jau ierasts, klausītāju atsaucība un interese par The Sound Poets bija lielāka, tāpēc radās iespēja izsludināt papildkoncertus. Turklāt arī daži no tiem jau ir izpārdoti: tā, piemēram, straujos tempos tika izķertas biļetes uz abiem Siguldas koncertzālē Baltais flīģelis 9. aprīlī ieplānotajiem pasākumiem.

Šīs The Sound Poets tūres specifika ir nedaudz citādāka - tā būs akustisko koncertu sērija. Pirmais tās pieteikums bija ar jauno dziesmu Joprojām, un tā saucas arī visa tūre. «Koncerti, kas būtu pieklusinātākā atmosfērā, jau sen ir bijusi mūsu īpašā iecere. Akustiski, tuvāki un pieejamāki cilvēkiem dažādos Latvijas reģionos. Mums pašiem gatavošanās šiem koncertiem šķiet ļoti aizraujoša, redzot, kā jau sen radušās dziesmas atrod sevi citos skanējumos, instrumentācijās un noskaņās,» tā par gaidāmo koncertu sēriju paši soundpoēti.

Pēc koncerta Krustpilī jau nākamajā dienā grupa būs skatāma un klausāma Preiļos, bet tālāk The Sound Poets ceļš vedīs uz Madonu (6. aprīlis), Valku (7. aprīlis), jau pieminēto Siguldu, vēl arī Saldu (20. aprīļa koncerts ir izpārdots, 23. aprīļa - vēl pieejams), Liepāju (21. aprīlis, Olimpiskā centra Rožu zālē), Ventspili (22. aprīlis, koncertzāle Jūras vārti), Valmieru (28. aprīlī koncertzālē, taču tas jau ir izpārdots) un Jelgavu (divi koncerti, viens izpārdots). Savukārt Rīgā koncerti notiks 27. aprīlī un 6. maijā, turklāt - kādā vietā - Latvijas Universitātes Lielajā aulā! Jāatzīst, ka The Sound Poets ne tikai gūst aizvien lielāku popularitāti, bet arī uzņem aizvien lielākus apgriezienus.