Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

IZSTĀDE: Mode un tekstils Ķīpsalā

© Publicitātes foto

No rītdienas līdz 1. aprīlim Ķīpsalā notiks starptautiskā tekstila industrijas izstāde Baltic Fashion & Textile Riga 2017, kurā varēs iepazīties ar plašu tekstilrūpnieku un tirgotāju piedāvājumu no Eiropas un Āzijas.

Izstādē Baltic Fashion & Textile Riga 2017, ko rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1, savu produkciju prezentēs uzņēmumi no vairāk nekā 19 valstīm, kuri uz Rīgu būs atveduši vēl neredzētas un oriģinālas apģērbu kolekcijas. Izstādē tiks prezentēta tikko Baltijā ienākušā Ķīnas apģērbu zīmola JNBY 2017. gada vasaras kolekcija sievietēm, lietuviešu uzņēmums MONI Knitting piedāvās unikālas, augstas kvalitātes adītas kleitas un jakas ar 3D elementiem, savukārt vadošais Itālijas tekstilpreču ražotājs Cintelli e Galluzzo, kas jau ieņēmis stabilu pozīciju Eiropas tirgū, iepazīstinās ar ekskluzīvām, rokām darinātām cepurēm.

Tāpat izstādē būs plaši pārstāvēti dažādi audumu ražotāji: poļu uzņēmums Color Invest piedāvās dažādu faktūru un apdares kokvilnas audumus, kas profesionāļu vidū iecienīti augstvērtīgās krāsu kvalitātes dēļ; itāļu uzņēmums Fabric House prezentēs vairāk nekā 15 tūkstošus dažādu audumu veidu; ar tradīcijām bagātais spāņu uzņēmums Juan Boluda uz izstādi būs atvedis gan moderni, gan klasiski izšūtus augstas kvalitātes kokvilnas un lina audumus; un savu produkciju prezentēs arī viens no vadošajiem Uzbekistānas tekstilrūpniecības uzņēmumiem Surhonteks.

Piedāvājumā būs arī vilna filcēšanai, vērpšanai un adīšanai, tajā skaitā adīšanai chunky stilā, un metalizēti šujamie diegi dekoratīvo šuvju veidošanai.

Izstādē piedalīsies arī viens no Eiropā lielākajiem mākslīgās kažokādas ražotājiem - Nīderlandes uzņēmums FurTextiles, kas prezentēs 2017./2018. gada ziemas kažokādu kolekciju.

Neatņemama izstādes sadaļa ir arī Inovāciju stends, kurā varēs iepazīties ar dažādiem jaunumiem tekstila un modes nozarē Latvijā. Piemēram, Elektronikas un datorzinātņu institūta pētnieki iepazīstinās ar viedā auduma prototipu, ar kuru var noteikt apģērba formu un ķermeņa pozu. Ekspozīcijā varēs iepazīties ar latviešu jauno dizaineru kolekcijām - Fly Fly Bowties, Miss Tiik, KIDLINO, Janson, SAZ Shoes un vairākiem citiem.

Savukārt ceturtdien uzņēmēji, dizaineri, modes un tekstila dizaina nozares studenti un pasniedzēji, stilisti un ikviens interesents ir aicināts apmeklēt semināru Mode un dizains: modes bizness un tendences. Tajā par 2018./2019. gada rudens/ziemas modes tendenču virzītājspēkiem stāstīs globālo modes tendenču prognozēšanas aģentūras Carlinl Creative Trend Bureau mārketinga projektu vadītāja Luīze Takoēna, ar galvenajiem veiksmīga modes zīmola eksporta principiem iepazīstinās Anton Dell Fashion Consultancy dibinātājs un vadītājs Antons Dells, bet par modes zīmola izveidošanu un virzību tirgū stāstīs modes preču iepirkumu speciāliste, tirdzniecības un zīmolu menedžere Elīza Drāzniece.

• Turpat Ķīpsalā, līdzās izstādei Baltic Fashion & Textile Riga 2017, no 31. marta līdz 2. aprīlim notiks arī gada gaidītākā izstāde bērniem un vecākiem - Bērnu pasaule 2017, kur izdevīgi pirkumi un aizraujoši piedzīvojumi garantēti visai ģimenei.