Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS. 10 lietu, kas raksturo multimākslinieku Kašeru

© Privāts arhīvs

Pašmāju modes spridzekli Kašeru jeb īstajā vārdā Kasparu Blūmu-Blūmani var uzskatīt par vienu no beidzamā laika spilgtākajām personībām modes aprindās. Kašera vārds plašākai sabiedrībai izskanēja, piedaloties muzikālajā realitātes šovā, kas vainagojās arī ar pāris veiksmīgiem un mākslinieciski baudāmiem mūzikas klipiem. Paralēli mūzikas lauciņam Kašers ir pierādījis sevi kā harismātisku pasākumu un raidījumu vadītāju, un viņa spilgtā personība un neizzūdošā enerģija piepilda jebkuru telpu, kurā viņš ienāk. Nupat multimākslinieks ir atgriezies kanāla «Rīga TV24» veidotā raidījuma «Rīgas Stila pavēlnieks» vadītāja lomā un atklāj desmit lietu, kas padara viņa personību tik spilgtu un unikālu.

Optiskās brilles

Kašers apliecina, ka arī optisko briļļu nēsāšana var sagādāt prieku un likt izskatīties stilīgam. Multimākslinieks var lepoties ar daudzveidīgu briļļu kolekciju. «Kopā ir aptuveni desmit briļļu. Katrai dzīves situācijai lieku konkrētās brilles,» atklāj mākslinieks, īpaši izceļot brilles ar sudraba rāmīti, kuras pats sev uzdāvinājis Ziemassvētkos.

Aproces

Modes mākslinieks savus stila elementus nereti iegādājas arī ceļojumu laikā. Viesojoties krāšņajā Balī, Kašers iegādājās pērļu aproces, kas jau ir kļuvušas par neatņemamu imidža sastāvdaļu. Kolekcijā arī atrodamas no lavas akmentiņiem veidotas aproces. «Esot Balī, izveidoju pērļu aproču kolekciju visdažādākajās krāsās. Man tās ļoti patīk, pateicoties augstajai kvalitātei un foršajam izskatam,» par savām īpašajām aprocēm stāsta Kašers. Tāpat kā brilles, arī šis stila elements tiek izvēlēts pēc multimākslinieka noskaņojuma.

Apavi

Kā izrādās, apavi ir pirmā un galvenā lieta, kam mākslinieks pievērš uzmanību, iepazīstoties ar cilvēkiem. Kašers uzskata, ka tieši pēc apaviem var daudz ko pateikt par cilvēku. Mākslinieks ne tikai pievērš uzmanību citu apaviem, bet arī saviem, kas tiek iegādāti visdažādākajās pasaules vietās. «Tos iegādājos ārzemēs vai arī šeit pat, Latvijā, taču īpaši atlasot un izvēloties unikālu pāri. Tā kā apavi ir ļoti svarīga lieta, tiem jābūt kvalitatīviem, ērtiem un darinātiem no ādas,» skaidro modes mākslinieks.

Ādas mugursoma

«Es neizeju no mājas bez savas melnās ādas mugursomas,» atklāj Kašers. Raidījumu un pasākumu vadītājs mugursomā ievieto visas nepieciešamās lietas, lai, kā pats smejoties saka, pazušanas gadījumā visas svarīgākās mantas būtu līdzi. Savu somas saturu atklājot, Kašers pastāsta, ka tajā ir austiņas, plānotājs, autovadītāja apliecība un pase, taču vissvarīgākais ir tieši viedtālruņa lādētājs un acu pilieni, bez kuriem mākslinieks nevar iztikt. «Šī soma man ir svarīgs un mīļš elements,» viņš nosaka.

Žaketes

Multimākslinieka skapī var atrast visu iespējamo veidu žaketes, kas atbilst jebkurai dzīves situācijai: «Man ir formālās žaketes, neformālās, interesantās, krāsainās un rakstainās.» Arī televīzijas ekrānā Kašers gozējas ekstravagantās un stilīgās žaketēs. Iegādājoties šo svarīgo garderobes sastāvdaļu, mākslinieks izvēlas divu veidu žaketes - parastās, kuras pats pēc tam papildina un izšuj, vai arī dodas uz zīmolu veikaliem, kuros var iegādāties ekskluzīvas žaketes, kas ir pieejamas trīs eksemplāros visā pasaulē!

Smaržas

Kašers var lepoties ar lielisku smaržu atmiņu, jo, kā izrādās, mākslinieks lieliski atminas piedzīvotos notikumus un sastaptos cilvēkus, vadoties pēc smaržām. «Man ir ļoti slikta atmiņa, taču pēc smaržas uzreiz atceros gan situācijas, gan cilvēkus,» atklāj mākslinieks, kurš arī sev izveidojis dažādu aromātu kolekciju.

Gredzens ar talismana spēku

Ikdienā šovmenis nenēsā gredzenus, taču viņa īpašumā ir kāda īpaša pirkstu rota, kurai pat piemīt maģisks spēks. «Šo gredzenu man uzdāvināja, un es to velku tikai īpašos dzīves gadījumos vai svarīgos brīžos. Es nezinu, varbūt tam ir kāda īpaša maģija, bet, ja uzvelku šo gredzenu, es zinu, ka viss izdosies. Tam ir talismana spēks,» pārliecināts ir Kašers.

Porcelāna cūciņa

Multimākslinieka mājās īpaša vieta ir porcelāna cūciņas figūrai, kuru viņš ieguva dāvanā no savas angļu valodas skolotājas Lūcijas Zepas, beidzot 12. klasi. Mākslinieks visai bieži mēdz pārvākties no viena dzīvokļa uz citu, un tieši šī cūciņa ir pirmā lieta, ko mākslinieks rūpīgi iepako. «Man no angļu valodas skolotājas bija bail, bet pēdējā gadā viss mainījās, un viņa mums uzdāvināja šo figūriņu kā veiksmes simbolu ar vēlējumu,» atceroties senos notikumus, stāsta Kašers.

Plānotājs

Ādas izstrādājumi Kašeram ir īpaši svarīgi. Par to liecina arī viņa plānotājs ar ādas vākiem. Bez šī pierakstu bloknota multimākslinieks jūtas kā bez rokām: «Es tā nesen aizdomājos, kā būtu, ja pazaudētu savu plānotāju, tad laikam arī pats būtu pazudis. Tur man viss pierakstīts niansēs. Ja parasti cilvēki deviņos no rīta dodas uz darbu, tad es no rīta pieceļoties vispirms paskatos plānotājā dienas darāmo darbu sarakstu.»

Krelles

Viesojoties Krētas salā, Kašers iemaldījās kādā mākslinieka veikaliņā, kurā bija tūkstošiem kreļļu, rožukroņu un dažādu pērļu virteņu. Starp neskaitāmu kreļļu virtenēm mākslinieka skatienu piesaistīja kādas, pēc viņa vārdiem, neloģisku pērļu salikuma krelles. Kā izrādās, šo kreļļu ievērošana ir bijis īpašs notikums: «Varētu teikt, ka, salīdzinot ar pārējām rotām, manis izvēlētā nebija estētiski baudāma. Bet es pateicu - o, gribu šo. Un pārdevēja teica - nē! Jo izrādījās, ka starp tūkstošiem rotu es atradu pirmo, ko šī māksliniece bija izveidojusi. Un tieši pēc šīs rotas izveidošanas viņa izlēma atvērt šo biznesu.» Tiesa gan, Kašeram izdevās iegādāties šo rotu, un viņš uzskata, ka tā bijusi īpaša zīme. «Kad to uzvelku, vienmēr piedzīvoju neaizmirstamus brīžus. Šī ir miljonu vērta krelle ar savu īpašo stāstu,» tā savu aksesuāru raksturo Kašers.