Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Idejas saturīgām brīvdienām

© Publicitātes foto

Brīvdienu ceļvedis

AIJA PABEIDZ PAVASARA TŪRI

Šosestdien ar koncertu Mārupes kultūras namā savu tūri noslēdz Aija Vītoliņa un grupa Tango Sin Quinto - turpinājums tai gaidāms rudenī. Dziedātāja šo programmu Atgriezties dienvidos jau atrādījusi koncertos Ventspilī, Talsos, Madonā, Saldū, Alūksnē, Ādažos un Rīgas kultūras pilī Ziemeļblāzma. Jāpiebilst, ka Tango Sin Quinto sastāvā vēl ir arī Jānis Stafeckis (kontrabass), Artūrs Noviks (akordeons), Ainis Zavackis (bungas), Raimonds Melderis (vijole) un Romāns Vendiņš (klavieres). «Koncertā skanēs grupas mīļākie skaņdarbi, kas, gadiem ritot, kopā priecājoties un skumstot, kļuvuši tuvi - no populāriem tango skaņdarbiem līdz gandrīz nepazīstamām, taču aizkustinošām latino mūzikas virziena kompozīcijām. Ikviens varēs baudīt dziesmas no Astora Pjacollas tango operas Maria de Buenos Aires, latino dziesminieces Jasmīnas Levī skaņdarbus, kā arī, protams, neiztikt bez mazā zvirbulēna Edītes Piafas skaistākajām melodijām franču valodā. Būs dzirdami arī komponistu Morisa Ravela, Rišāra Galjāno skaņdarbi, dažas tradicionālas tango melodijas un arī oriģinālkompozīcijas, kas tapušas speciāli Tango Sin Quinto muzikālajam sastāvam.»

EVILENAS PIENEŅU VĪNAM JUBILEJA

Šosestdien, 25. martā, klubā 9. vilnis notiks grupas Pieneņu vīns divpadsmitās dzimšanas dienas svinības fanka stilā. Jāpiebilst, ka šis mēnesis grupai ir ļoti spraigs un aktīvs - grupas kompozīcija Stop nupat ir ieguvusi The Akademia Music balvu par pagājušā gada labāko funk & fusion dziesmu. «Stiprs, bezbailīgs un neapvaldīti fankadēlisks, Stop ir virtuozs muzikālā talanta un komponista ģēnija salikums, piepildīts ar prasmīgiem instrumentāliem uzplaiksnījumiem,» - tā šo kompozīciju raksturo The Akademia Music Award, Losandželosā bāzēta mūzikas apbalvošanas organizācija. Nupat atklāta arī grupas atjaunotā mājaslapa - tā kļuvusi gaišāka, košāka un saturiski piepildītāka. «Dzimšanas diena ir labākais laiks, lai pasniegtu dāvanu pašiem sev un, protams, visiem mūsu klausītājiem - man šķiet, šoreiz dāvana izdevās,» uzskata Pieneņu vīna dziedātāja Evilena Protektore.

ČELLISTU ŪDENS MŪZIKA

25. martā Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē notiks čellistu grupas MeloM koncerts jaunās programmas Ūdens mūzika ietvaros. Tās saturu veido grupas līdera Kārļa Auzāna jaundarbi, kuru atskaņojumu papildina atmosfērisku noskaņu iedzīvināšana, ļaujot klausītājiem kopā ar trio čellistiem nokļūt īstā «ūdens pasaulē». Līdztekus jaunās programmas skaņdarbu atskaņošanai koncertā gaidāmi arī citi pirmatskaņojumi - vairākas intriģējošas un iepriekš nedzirdētas MeloM versijas par pasaulē populārām rokmūzikas skaņdarbu tēmām. Pievērsties rokmūzikas skaņdarbu versijām mūziķus pamudināja rudenī notikusī koncertturneja Black Cello Sabbath, kuras ietvaros MeloM muzicēja kopā ar igauņu čellu kvartetu, repertuārā atskaņojot tieši rokmūziku.

MĀRCIS AUZIŅŠ DUBULTĀ CĒSĪS

Šosestdien Vidzemes koncertzālē Cēsis notiks virtuozā ģitārista Mārča Auziņa tūres Viens koncerts, kas turpinās šīs sērijas iesākto - interese par viņa uzstāšanos bijusi tik liela, ka izsludināts papildkoncerts. «Pēc pirmajiem solo koncertiem pavasarī sapratu, ka manā dzīvē ir ienākusi pavisam jauna un nebijusi emociju gamma, kura raksturīga tieši solo muzicēšanai. Šis process ir kā mešanās nezināmajā - katru reizi citādāks un mainīgs - šķiet, ka šādos koncertos mūziķis ar klausītāju atrodas vistuvāk - jo īpaši tamdēļ esmu priecīgs par katru, kas atradis laiku kopā būt šādā veidā,» prāto Mārcis Auziņš. Jāatzīst, ka šie koncerti tiešām ir tā vērti, lai tos paklausītos - Mārcis tajos demonstrē visaugstāko ģitārspēles meistarību, turklāt arī komunicē ar publiku kā īsts šovmenis.

AMATIERTEĀTRU FESTIVĀLS LIEPĀJĀ

Nedēļas nogalē, 25. un 26. martā, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs un Liepājas Tautas teātris aicina uz 7. Starptautisko amatierteātru festivālu Te un nekur citur. Tā ietvaros notiks septiņas izrādes četrās valodās (latviešu, lietuviešu, igauņu un krievu), ko skatītājiem piedāvās amatierteātri no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Šosestdien festivāla atklāšana notiks ar Liepājas Tautas teātra muzikālās izrādes Kuršu vikingi fragmentiem, bet turpināsies ar Valkas pilsētas teātra izrādi Maigums, VEF Kultūras pils teātra izrādi Pārpratums un Teātra studijas Haritas izrādi Ja mēs to zinātu... pēc Antona Čehova lugas Trīs māsas motīviem.

ATPŪTAS IZZINĀTĀJIEM - IZSTĀDE ĶĪPSALĀ

Jau piektdien, 24. martā, Ķīpsalā durvis vērs četras izstādes Atpūta un sports, Medības un makšķerēšana, Motocikls un Baltic Boat Show, kas piedāvās dažādas preces atpūtai, sportam un tūrismam. Līdz pat 26. martam izstādēs Ķīpsalā varēs apskatīt, uzzināt un izmēģināt dažādas preces aktīvai atpūtai un sportam, makšķerniekiem un medniekiem, jaunākos jahtu un motociklu modeļus, ieklausīties speciālistu ieteikumos un vērot sporta paraugdemonstrējumus un sacensības. Un vēl - līdztekus ekspozīcijai pirmoreiz notiks Fitnesa diena. Piedāvājums ir varen plašs un apjomīgs, ar to vislabāk iepazīties izstāžu rīkotājsabiedrības BT1 mājaslapā, taču vienu lietu gan gribētos izcelt īpaši - Ķīpsalā ieripos Eiropā augstākais un garākais motocikls! Tas tapis Latvijā, tā augstums ir 1,85 metri, bet garums - 3,25 metri. Rekordists ir tapis Tērauda darbnīcā, tā idejiskais autors un meistars ir Gints Eglītis, kurš ikdienā nodarbojas ar metināšanas darbiem, bet jau kopš desmit gadu vecuma viņa sirdslieta ir motocikli. Pārveidotajā motociklā pukst 1991. gada HarleyDavidson Evolution sirds.