Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Rīgu Eirovīzijai sagatavos Ruslana

© Publicitātes foto

Jau trīs gadus Rīgā tiek organizēts Eirovīzijas dziesmu konkursa ieskaņas pasākums jeb Eurovision PreParty Riga. Šoreiz tiešām ir iemesls to īpaši pieminēt, jo tajā paredzēta arī ukrainietes Ruslanas ierašanās.

2004. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāja Ruslana pie mums uzstāsies 25. martā, šī konkursa dalībnieku koncertā Eurovision PreParty, kas risināsies koncertzālē Crystal Club. Kā sola organizatori, spriganā ukrainiete tajā izpildīs ne tikai savu hitu Wild Dances (ar to viņa savulaik uzvarēja Eirovīzijā), bet arī citus savus aktuālākos hitus. Rīgā Ruslanai paredzētas arī vairākas tikšanās, tostarp ar Eirovīzijas fanu kluba biedriem. Koncertpasākumā uzstāsies arī iepriekšējā gada mūsu pārstāvis šajā prestižajā konkursā Justs, šī gada pārstāvji Triānas parks, kā arī citu dalībvalstu konkursanti. Koncertu vadīs dziedātājs un eirovīzists Roberto Meloni. «Šogad Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks Kijevā, un tāpēc mūsu koncerta tematika būs Ukraina. Man ir prieks, ka pasākuma īpašais viesis būs Ukrainas pirmā Eirovīzijas uzvarētāja Ruslana - viņas un citu Eirovīzijas dalībnieku uzstāšanās būs īsti svētki visiem faniem!» saka Eirovīzijas fanu kluba Latvijā prezidents Miroslavs Kodis.

Lai ko nu teiktu par Eirovīziju, šī ukrainiete nudien ir tā vērta, lai uz viņu paskatītos (un paklausītos). Ļvovietei Ruslanai (uzvārdā Ļižičko) ir kora un simfoniskā orķestra diriģentes specialitātes, viņai ir operdziedones, pianistes un komponistes diplomi, turklāt ukrainiete prot spēlēt gandrīz visus instrumentus, izņemot klarneti un vijoli. Arī rībinošās sitamo instrumentu partijas eirodziesmas Wild Dances jeb Djikije tanci ierakstā viņa iespēlējusi pati. Dziedātāja beigusi vidusskolu ar matemātikas novirzienu, tātad viņai vienlīdz perfekti strādā abas smadzeņu puslodes. Rezumējot - erudīta un gudra mūziķe, kura turklāt ar lielu spēku iesaistās politiskajā dzīvē, nostājoties Ukrainas nacionālo spēku pusē. Pārsteidzoši, ka Eirovīzija viņai nedeva iespēju attīstīt savu karjeru starptautiskos plašumos, lai gan būsim reāli - kam gan šis konkurss šādu iespēju vispār ir devis…

Eurovision PreParty ir starptautisks pasākums, kurš Rīgā tiek organizēts kopš 2014. gada. Tā galvenā ideja ir iepazīstināt plašāku auditoriju ar konkursa dalībniekiem un dziesmām. Kaut arī pasākums te tiek rīkots tikai ceturto reizi, tas jau ir ieguvis atpazīstamību, jo Rīgas koncertā ir piedalījušās vairākas personības, kas vēlāk kļuvušas par Eirovīzijas zvaigznēm, piemēram, 2014. gada konkursa sensācija bārdainā dāma Končita Vursta. Eurovision PreParty Riga ir pirmais no vairāku Eirovīzijas dalībnieku koncertu sērijas - pēc tam konkursanti tiekas koncertos arī Amsterdamā, Londonā un Maskavā.