Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Lattelecom TV baudītājiem sagādājis daudz patīkamu pārsteigumu

© Publicitātes foto

Gan Virszemes, gan Interaktīvās TV, gan Shortcut skatītājiem Lattelecom sarūpējis daudz jaunu kanālu. Ko saistošu atradīs gan dažādu žanru kino mīļi, padomju laika filmu cienītāji, vēstures izzinātāji. Arvien vairāk tiek ieviesti tieši HD kanāli, piedāvājot maksimāli kvalitatīva attēla un skaņas baudījumu.

Ir, no kā izvēlēties

Piemēram, Virszemes televīzijas skatītājiem tagad ir pieejams kanāls TV1000 Comedy - tajā skatāmas labākās pasaules komēdijas un redzamas lielākās zvaigznes, kuras būs blakus brīžos, kad būs vēlme no sirds izsmieties vai vienkārši pavadīt bezrūpīgu atpūtu pozitīvā gaisotnē.

Bet Interaktīvās televīzijas lietotāji var novērtēt kanālu Viasat History HD, kas ļauj ielūkoties dažādos vēstures notikumos. Kanāls ne vien piedāvā dokumentālās filmas ar vēsturiskiem faktiem, bet ļauj arī ielūkoties pasaules vareno cilvēku dzīvē un atklāt arheoloģijas leģendas. Kino mīļiem ir vērts ieslēgt K1 HD - tas ir lielisks filmu kanāls ar labākajām Holivudas un Eiropas kino industrijas filmām augstākajā vizuālajā kvalitātē, turklāt - filmas varēs skatīties bez reklāmas pauzēm. Plašas izklaides iespējas ar augstāko attēla kvalitāti būs pieejamas, ieslēdzot TV1000 Comedy HD. Šis kanāls nodots arī Shortcut skatītāju vērtējumam.

Shortcut platformā kā jaunumi minami vēl vairāki kanāli: TV1000, kas piedāvā visā pasaulē labi zināmas, populāras un kino festivālos godalgotas filmas; TV1000 Action liek izjust adrenalīnu un spriedzi, jo kanālā var atrast filmas, kuras būs pārbagātas ar spriedzi, izsekošanu, pakaļdzīšanos un lielu devu azarta un piedzīvojuma; TV1000 Ruskoje kino - šajā kanālā var vērot gan filmas no Krievijas zelta fonda krātuves, gan kaimiņvalsts jaunāko veikumu.

Domā par kvalitāti

Lattelecom Biznesa attīstības direktore Inga AlikaStroda informē, ka arvien pieaug klientu prasības pēc attēla un skaņas kvalitātes, tādēļ, tiecoties piedāvāt klientiem maksimālu attēla un skaņas baudījumu, Lattelecom kopš 2016. gada vasaras HD kanālus iekļāvis pamatkanālu piedāvājumā un turpina strādāt, lai pie skatītājiem nogādātu arvien plašāku HD kvalitātes saturu. Piemēram, tie skatītāji, kam ir atbilstošs interneta līnijas ātrums, jau tagad var skatīties HD izšķirtspējā tādus kanālus kā 360TV, Eurosport1 HD, Eurosport 2 HD, Best4Sport TV HD, Ohotnik i Ribolov HD, Sportacentrs.com HD, Viasat History HD, TV1000 Comedy HD, kā arī virkni HD izšķirtspējas kanālu Interaktīvās televīzijas tematisko paku ietvaros.

Lai arī daļa cilvēku joprojām turpina skatīties tradicionālo televīziju (vidēji 4,5 stundas dienā), tomēr arvien vairāk izvēlas nelineāro TV skatīšanos, tas nozīmē - TV skatās sev vēlamajā laikā, līdz ar to Interaktīvā televīzija kļūst arvien populārāka: šobrīd to lieto jau 27% iedzīvotāju. «Tieši Interaktīvās TV un OTT jeb maksas video aplikāciju lietotāju skaits turpinās pieaugt arī turpmāk, Interaktīvā TV ir plašākam TV patēriņam, jo tā nodrošina daudz kanālu ar iespēju klāt piepirkt filmas un seriālus. Savukārt Shortcut - tiem, kurus vairāk interesē seriāli, filmas, kā arī papildus - labākie TV kanāli,» skaidro I. AlikaStroda.

Aktīvi izmanto papildfunkcijas

Viņa stāsta, ka, piemēram, Lattelecom Interaktīvajā TV 83% klientu lieto saturu sev vēlamā laikā (izmanto pauzi, arhīvu, ierakstus, iespēju attīt uz raidījuma sākumu), savukārt 20% izmanto maksas papildu video satura pakalpojumus. Visiecienītākā un ikdienā lietotākā papildfunkcija ir arhīvs (daļējs vai pilns raidījumu arhīvs pieejams 60 Interaktīvās TV kanāliem), otra populārākā funkcija skatītāju vidū ir iespēja attīt uz raidījuma sākumu. Ļoti populāra ir arī ieraksta funkcija, kas visus ierakstītos raidījumus saglabā īpašā lietotāja mapē (ir iespēja ierakstīt gan atsevišķus raidījumus, gan visas seriāla sērijas).

Lattelecom novērojumi liecina, ka cilvēki aktīvi seko līdzi un īpaši novērtē sabiedrībai nozīmīgu pasākumu tiešraides. Piemēram, pērn Positivus festivāla tiešraidēm no Salacgrīvas līdzi sekoja vairāk nekā 200 000 Latvijas mājsaimniecību, Latvijas labākā boksera Maira Brieža cīņai līdzi juta rekordskaits mājokļu - vairāk nekā 67 tūkstoši. «Savukārt Shortcut lietotnē viens no pieprasītākajiem vienmēr ir vietējais pašmāju saturs. Marta sākumā, kad tikko no kinoteātriem Shortcut sākām demonstrēt latviešu spēlfilmu Svingeri, tā kļuva par visu laiku skatītāko filmu. Bet pērn neapšaubāms līderis skatījumu ziņā bija valsts svētku laikā - novembrī - demonstrētās latviešu filmas - iecienītākās filmas bija Ausma, Likteņzeme un Sapņu komanda 1935, katru no tām nedēļas laikā noskatījās no 2,2 līdz 3,7 tūkstošiem skatītāju,» teic I. AlikaStroda. Iecienīts ir arī bērniem domātais saturs un seriāli.

Sadaļa mazajiem TV skatītājiem

Runājot par mazākajiem TV skatītājiem, tostarp arī tiem, kas vēl neprot lasīt, Lattelecom viņiem ir izveidojis Bērnu stūrīti, kas ļauj viegli, ērti un droši meklēt un skatīties saturu no dažādām Interaktīvās TV sadaļām - gan no Bērnu pakas kanālu arhīva materiāliem, gan no Shortcut bērnu satura. Nav mazsvarīgi, ka vecākiem ir iespēja kontrolēt mazā skatītāja gaitas (seriālu audio valodas uzstādījumus un skatīšanās ilgumu, kā arī nepieciešamības gadījumā - bloķēt saturu sadaļas ietvaros).

Lielāka daļa multiplikācijas filmiņu ir pieejamas vismaz 2 no 3 valodām - latviešu, angļu un krievu. Bērnu stūrīti var atrast Interaktīvās TV portālā: MenuTV GidsBērnu stūrītis vai nospiežot ātrās navigācijas dzelteno pogu uz savas Interaktīvās TV pults. Pat neabonējot papildpakalpojumu, var apskatīt šodienas multfilmu piedāvājumu sadaļas ietvaros (bet ne pašas multfilmas) un pieņemt lēmumu, vai kāda no multfilmām mazajam šķiet vilinošs laika kavēklis.

***

NEPALAID GARAM - NOSKATIES

Sestdien, 1. aprīlī, Lattelecom saviem televīzijas skatītājiem piedāvās iespēju tiešraidē sekot līdzi lielākajai boksa cīņai Latvijas vēsturē starp latviešu labāko bokseri Mairi Briedi un Serbijas izcelsmes vācieti Marko Huku. Vakara galvenajā cīņā noskaidrosies, vai Mairis Briedis vienlaikus saņems divus titulus - Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona pagaidu jostu pirmā smagā svara kategorijā un Starptautiskās boksa organizācijas (IBO) čempiona jostu. M. Brieža cīņai līdzi ikviens varēs sekot Lattelecom kanālā Best4Sport TV, kas pieejams visās Lattelecom televīzijas platformās - Virszemes TV, Interaktīvajā TV un lietotnē Shortcut.

Publicitātes foto

*

Svētdien, 2. aprīlī, Lattelecom kanālā Best4Sport TV tiešraidē no Barselonas varēs sekot līdzi latviešu rallijkrosa braucēju - Reiņa Nitiša un Jāņa Baumaņa - sekmēm FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta jaunās sezonas atklāšanas posmā. Best4Sport TV pieejams visās Lattelecom televīzijas platformās - Virszemes TV, Interaktīvajā TV un lietotnē Shortcut.

Publicitātes foto

*

Ceturtdienās plkst. 21.00 kanālā STV Pirmā! jauns pašmāju attiecību šovs Melu detektīvs, kuru vada Valdis Melderis. Vai viņš mani ir krāpis? Vai viņa mani joprojām iekāro? Vai viņš vēlas precēties? Katrā šova sērijā trīs pāri - gan tādi, kuri ir kopā jau ilgstoši, gan tie, kuri sen šķīrušies vai vēl tikai plāno kopīgu nākotni - viens otram uzdos atklātus jautājumus, lai saņemtu ne mazāk godīgas atbildes. Samelot nebūs iespējams, jo dalībnieki tiks pārbaudīti ar melu detektora palīdzību. Emocijas, asaras, atklātas sarunas, rūgtums un pārmetumi - to visu garantē jaunais šovs, kurā dalībnieki būs spiesti ieskatīties nereti tik skarbajai patiesībai tieši acīs.

*

Ceturtdienās plkst. 21.00 kanālā STV Pirmā! jauns pašmāju attiecību šovs Melu detektīvs, kuru vada Valdis Melderis. Vai viņš mani ir krāpis? Vai viņa mani joprojām iekāro? Vai viņš vēlas precēties? Katrā šova sērijā trīs pāri - gan tādi, kuri ir kopā jau ilgstoši, gan tie, kuri sen šķīrušies vai vēl tikai plāno kopīgu nākotni - viens otram uzdos atklātus jautājumus, lai saņemtu ne mazāk godīgas atbildes. Samelot nebūs iespējams, jo dalībnieki tiks pārbaudīti ar melu detektora palīdzību. Emocijas, asaras, atklātas sarunas, rūgtums un pārmetumi - to visu garantē jaunais šovs, kurā dalībnieki būs spiesti ieskatīties nereti tik skarbajai patiesībai tieši acīs.

*

Katru sestdienas vakaru plkst. 18.55 Lattelecom kanālā 360TV atraktīva spēle visai ģimenei Izaicini zvaigzni par īsti ģimeniskiem un atraktīviem kopā būšanas mirkļiem. Raidījumā ik reizi kāda pašmāju ģimene uz draudzīgu cīniņu izaicinās Latvijas slavenību, pārbaudot viens otra erudīciju, sportisko garu un veiklību.