Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: "Grammy" ceremonijā – pikanti un šokējoši

© Scanpix, Vida Press

Losandželosā nesen norisinājās galvenais notikums mūzikas pasaulē – «Grammy» balvas pasniegšanas ceremonija, kurā pasaulslavenas dāmas izcēlās ar veiksmīgiem tērpu ansambļiem, kā arī stila katastrofām.

Viens no grandiozākajiem momentiem mūzikas šovā bija amerikāņu mūziķes Bejonses uzstāšanās. Viņai šis bija pirmais publiskais uznāciens pēc paziņojuma, ka dziedātāja ir dvīņu gaidībās. Lai gan cīņā par zelta gramofona statueti mūzikas dīva piekāpās britu dziedātājas Adeles priekšā, skatītāji zālē mūziķi sveica, stāvot kājās un ar ovācijām. Uz skatuves Bejonse parādījās tērpā, kas apvienoja afrikāņu ūdens un auglības dievietes un zelta jaunavas Marijas tēlu. Viņa bija tērpusies caurspīdīgā kleitā, kas izšūta ar zelta spīgulīšiem, bet galvā bija masīva diadēma, kas pārklāta ar kristiešu precētu sievu plīvuru - maforiju. Bejonse pirmo reizi nekāpa uz ceremonijas sarkanā paklāja, lai nesabojātu pārsteigumu par šo grezno, bijušā modes nama «Roberto Cavalli» dizainera Pītera Dandasa radīto grezno ietērpu.

Bejonse ceremonijā mirdzēja kā īstena zvaigzne ne tikai tāpēc, ka ieguva divus apbalvojumus par labāko mūzikas video un labāko mūsdienu albumu, bet arī vārda tiešā nozīmē. Pēc uzstāšanās Bejonse pārģērbās ne mazāk iespaidīgā dizainera Dandasa veidotajā tērpa - apspīlētā kleitā ar dziļu dekoltē. Garā dimanta kaklarota akcentēja dziedātājas daiļās krūtis, bet kleita - grūtnieces puncīti.

Iegūto «Grammy» balvu ziņā triumfēja britu dziedātāja Adele, kas ceremonijā ieguva trīs balvas un patīkami pārsteidza arī modes ekspertus. Balvu pasniegšanas ceremoniju Adele apmeklēja garā, olīvzaļā kleitā, kuras piegriezums vizuāli koriģēja dziedātājas apaļās auguma formas. Karalisko modes nama «Givenchy» vakarkleitu īpaši greznu padarīja izšūtā korsete, piedurknes un svārku daļa.

TV personība un bijusī supermodele Heidija Kluma kārtējo reizi visus pārsteidza ar savu drosmīgo gaumi, uz pasākumu ierodoties superīsā, vienkārša piegriezuma sudraba krāsas kleitiņā no «Philipp Plein» modes nama. Tās galvenais uzdevums bija izcelt modeles izcili slaidās un skaistās kājas!

Kārtējo reizi par savu gaumi šaubīties nelika arī popdīva Dženifera Lopesa. Uz ceremonijas sarkanā paklāja viņa kāpa «Ralph & Russo» darinātā gaiši lillā toņa gaisīgi krītošā vakarkleitā. Kleitas akcenti bija dziļais krūšu dekoltē, apkakles dekors un šķēlums svārku kreisajā daļā. Tēlu papildināja ar kristāliņiem rotātas augstpapēžu kurpes un somiņa/klačs.

«Monstru karaliene» jeb skandalozā mūziķe Lady Gaga kā vienmēr bija uzticīga savam ekscentriskajam stilam un kārtējo reizi uz sarkanā paklāja parādījās šokējošā tēlā. Šoreiz jēlas gaļas gabali gan izpalika, jo uzsvars tika likts uz ādu un metāla ķēdēm. Dziedātājai mugurā bija īsi ādas šorti, tīkliņzeķbikses, augstpapēžu platformas zābaki un ādas mini topiņš jeb bolero tipa žakete, kas knapi piesedza Gagas krūšu galiņus. Tā manšetes vairāk atgādināja tualetes poda birstes nekā ultramodernus dekorus. Dīvaino mūziķes divdaļīgo ietērpu bija darinājis jaunais amerikāņu modes dizainers Alekss Uličnijs.