Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: "Zirnekļcilvēka" meitene Kirstena Dansta gatavojas kāzām

© Scanpix, Vida Press

Aktrise Kirstena Dansta ir iemīlējusies savā kolēģī – aktierī Džesijā Plemonsā. Slavenā kino supervaroņa «Zirnekļcilvēka» meitenes lomas atveidotāja Dansta jau pieņēmusi jaunā drauga bildinājumu un sākusi gatavoties kāzām.

Danstas «dienesta romāns»

Nesen tabloīds «The New York Post» ziņoja, ka slavenā Holivudas aktrise Kirstena Dansta saderinājusies ar savu jauno draugu Džesiju Plemonsu. No drošiem avotiem zināms, ka aktrise mīļotā vīrieša bildinājumu pieņēmusi janvārī notikušās kinobalvas «Zelta globuss» pasniegšanas ceremonijas ballītē. Par 34 gadus vecās Danstas un viņas 28 gadus vecā kolēģa romantiskajām attiecībām sabiedrībā sāka runāt pērnā gada vasarā, kad abi kādā pastaigā pa Losandželosas ielām tika redzēti skūpstāmies, nevairoties no apkārtējo uzmanības.

Skatītāju un filmu kritiķu atzītā seriāla «Fargo» otrās sezonas zvaigzne Džesijs Plemonss ne reizi vien intervijās ir stāstījis, cik ļoti viņš sajūsminās par iespēju filmēties kopā ar Kirstenu Danstu - par viņu daudz pieredzējušāko kinoaktrisi. Izskatās, ka viņa sajūsma bija veltīta ne tikai Danstas profesionālajai pieredzei, jo abiem jaunajiem cilvēkiem ir izdevies sadraudzēties arī ārpus filmēšanās laukuma.

Kad īsti sācies «dienesta romāns», nav skaidrs, bet jau aprīlī aktrise paziņoja par šķiršanos no sava bijušā drauga un līgavaiņa Gareta Hedlunda. 2012. gadā Garets un Dansta arī iepazinās darbā, filmas «Ceļā» uzņemšanas laukumā, un abu attiecības ilga četrus gadus. 2015. gada janvārī prese rakstīja par abu aktieru gaidāmajām kāzām un tika izteikti pat minējumi par kāzu datumu - pērnā gada vasaru. Aktrise intervijās ne reizi vien atklāti ir stāstījusi, ka vēlas dibināt ģimeni un kļūt par sievu. «Esmu no sievietēm, kuras ļoti grib apprecēties. Negribu, lai tas notiek vēlu, visādā gadījumā gribu apprecēties līdz 35 gadu vecumam. Sapņoju par jauku māju, svinīgām vakariņām un pasēdēšanām kopā ar tuviniekiem un draugiem,» atzinusi Kirstena.

Mātes sapņu piepildījums

Kirstena Dansta pasaulē nāca mazajā Ņūdžersijas pilsētiņā Pointplezantā 80. gadu sakumā Hamburgā dzimušā vācieša Klausa un zviedru izcelsmes amerikānietes Ineses Danstu ģimenē. Ikdienā Kirstenas māte strādāja par «Lufthansa» aviolīniju stjuarti, bet brīvajā laikā viņa nodarbojās ar glezniecību. Reiz talantīgā māksliniece kļuva par mākslas galerijas īpašnieci. Viņa visu savu dzīvi ziedoja meitas audzināšanai un karjerai. Turklāt jau agrā bērnībā simpātiskā gaišmatainā un zilacainā Kirstena tika uzskatīta par talantīgu un daudzsološu bērnu, un viņas māte nešaubījās, ka tieši Kirstena būs tā, kas padarīs Danstu dzimtu slavenu. Jau trīs gadu vecumā Kirstena saņēma savu pirmo piedāvājumu filmēties reklāmas videoklipos, tāpēc, kad viņa mazliet paaugās, māte noalgoja meitenei aktiermeistarības pedagogu, kā arī veda meitu uz bērnu modeļu konkursiem. Mazās Kirstenas jautrais un vienkāršais raksturs palīdzēja bez grūtībām iekļūt dažādos bērnu izklaides šovos televīzijā. Tieši tur Kirstenu Danstu ievēroja leģendārais kinorežisors Vudijs Alens, un viņas piedalīšanās astoņu gadu vecumā Alena filmā «Ņujorkas stāsti» (1989) kļuva par meitenes debiju uz lielā kinoekrāna. Pēc filmas iznākšanas māte izšķīrās no Danstas tēva un aizveda meitu uz Kaliforniju, Holivudu, kur nemitīgi sūtīja Kirstenas fotogrāfijas dažādām aktieru un modeļu aģentūrām, organizēja fotosesijas, kā arī veda meiteni uz 30 - 40 kino provēm nedēļā. Bija brīži, kad Kirstena pārmeta mātei, ka savā karjerā esot spiesta izdzīvot tās nepiepildītos sapņus. «Tā augt bērnam, protams, nav dabiski, bet es tā augu un nemainītu to pret kādu citu dzīvi,» vēlāk Kirstena stāstīja intervijās, atceroties savu bērnību, taču arī piebilda, ka nenožēlo nevienu dienu, kas pavadīta filmēšanas laukumā.

Zvaigžņu stunda pēc skūpsta ar Bredu Pitu

Par Kirstenas Danstas zvaigžņu stundu kļuva piedalīšanās filmā «Intervija ar vampīru», kurā viņai palaimējās filmēties kopā ar tādām Holivudas megazvaigznēm kā Breds Pits un Toms Krūzs. Pēc filmas iznākšanas slavenību tabloīds «People» iekļāva 13 gadus veco aktrisi, kura filmā atveidoja daiļu vampīru meitenīti un noskūpstīja par sevi divas reizes vecāko Pitu, «1995. gada skaistāko cilvēku» sarakstā. Dansta uzreiz tika arī nominēta «Zelta globusam» kā labākā otrā plāna aktrise.

Savā karjerā Kirstenai Danstai nācies spēlēt dažādas varones, gan dramatiskas lomas, gan mazāk nopietnus tēlus. Tā, piemēram, no Holivudas paviljoniem, kuros tika filmēts superpopulārais ārstu seriāls «Ātrā palīdzība», aktrise steidzās uz FOX studiju, kur ierunāja lomu animācijas filmā «Аnastasija». Ar katru gadu un jaunu lomu Kirstenas atveidotās varones kļuva arvien pieaugušākas un interesantākas. Kino ekspertu atzinību izpelnījās arī filmas «Mazās sievietes» un «Džumandži». Pēc piedalīšanās režisores Sofijas Kopolas stilīgajā filmā «Jaunavu pašnāvības» Kirstena Dansta pabeidza Notrdamas vidusskolu Losandželosā un kopā ar mammu nodibināja filmu producēšanas uzņēmumu.

Pasaules slava ar Zirnekļcilvēka sāgu

Par komerciāli veiksmīgāko Kirstenas Danstas kinolomu, kas aktrisei atnesa arī elpu aizraujošu pasaules slavu, kļuva Mērijas - Džeinas Votsones loma kinosāgā par Zirnekļcilvēku. Dansta lomu kinotriloģijā, kuru veidoja režisors Sems Raimi, ieguva 2002. gadā un turpināja to atveidot līdz pat 2007. gadam, nofilmējoties supervaroņa sāgas trīs filmās. Viņas vietā uz kinoekrāniem līdzās galvenās lomas atveidotājam Tobijam Makgvairam sapņoja būt arī citas Holivudas skaistules, piemēram, Keita Hadsone, bet Dansta aktieru atlasē esot bijusi nepārspējama. Pēc «Zirnekļcilvēka» pirmās daļas pirmizrādes izdevums «Los Angeles Times» rakstīja, ka «Danstai un Makgvairam izdevās uz ekrāna uzburt un iemiesot patiesi draudzīgu un romantiski aizraujošu attiecību duetu, kas sajūsmina skatītājus visā pasaulē». Tā arī bija, jo «Zirnekļcilvēka» pirmā filma piedzīvoja ne tikai kino vērtētāju sajūsmu, bet arī grandiozus komerciālos panākumus. Filmas ienākumi bija 114 miljoni ASV dolāru (106 miljoni eiro) tās izrādīšanas pirmajās dienās ASV, bet pasaulē ienākumi sasniedza pat 822 miljonus ASV dolāru (826 miljoni eiro). «Zirnekļcilvēka» kinosāgā Dansta piedalījās līdz pat 2007. gadam, kad tika paziņots par kinofranšīzes pārveidi ar citu režisoru un galveno varoņu atveidotāju duetu. Aktrise «Zirnekļcilvēka» kinosāgas laikā filmējās arī citos kino projektos. 2003. gadā uz ekrāniem iznāca filma «Monas Lizas smaids» kopā ar Džūliju Robertsu, kā arī kinolentes «Gaišo atmiņu mūžīgais starojums» (2004), «Elizabettauna» (2005), «Marija Antuanete» (2006). 2011. gadā skandalozais un revolucionārais dāņu kinorežisors Larss fon Trīrs uzaicināja Danstu, kura tobrīd ārstējās no depresijas, filmēties viņa jaunajā filmā «Мelanholija». Slavenajā kinolentē līdzās tādiem aktieriem kā Šarlote Geinsbūra, Kīfers Sazerlends un Šarlote Remplinga viņa atveido dziļas depresijas māktu sievieti Justīni pasaules gala priekšvakarā. Par šo lomu Kirstena tika godalgota ar labākās aktrises balvu prestižajā Kannu kinofestivālā.

Melanholiskie personīgās dzīves līkloči

Dziļdomīgā un melanholiskā Kirstena Dansta vēl ne reizi nav bijusi precējusies un tiek uzskatīta par vienu no noslēgtākajām Holivudas zvaigznēm, kura savu privāto dzīvi rūpīgi slēpj. Kā jau ierasts, tādā situācijā talkā nāk tabloīdi un bulvārprese, kas paši izdomā un apprecina slavenību, pierakstot viņai dēkas, kuras Dansta nekad nav apstiprinājusi. Pirmais romāns, ko oficiāli atzina pati aktrise, bija ar Holivudas aktieri Džeiku Džilenholu. Abu attiecības ilga gandrīz gadu, taču to gals bija neizbēgams, jo līdzsvarotajam un arī slinkajam mājās sēdētājam Džilenholam Danstas brīvdomība, filozofiskie un reizēm grūtsirdīgie dzīves jēgas meklējumi izlikās par traucējošiem un smagiem. Vēlāk Kirstena izveidoja attiecības ar britu mūziķi Džoniju Borelu. Šķiršanos no viņa Dansta pārdzīvoja ļoti ilgi. Pēc attiecību sabrukuma viņa nonāca rehabilitācijas klīnikā Jūtas štatā, kur ārstēja depresiju. Aktrise ir atzinusi, ka vilšanos cilvēkos un attiecību pārtraukšanu viņa pārdzīvo sevišķi smagi. Pēc tam aktrise pārvācās uz dzīvi Ņujorkā un Holivudas grāvējus nomainīja pret neatkarīgu kino un televīziju, piemēram, darbu seriālā «Fargo». Pērn aktrise paziņoja, ka uzsākusi savu pirmo pilnmetrāžas filmas projektu kā režisore.