Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Latvijas dizainerus aicina pieteikties "Erki Fashion Show"

© Publicitātes foto

Šā gada 27. maijā gaidāms Baltijā svarīgākais modes notikums esošajiem un topošajiem dizaineriem – «Erki Fashion Show». Konkurss un tā starptautiskā žūrija savu 30. dzimšanas dienu svinēs ar īpašiem pasākumiem, īpaši fokusējoties uz modes studentiem un jaunajiem dizaineriem.

«Erki Fashion Show» pirmsākumi meklējami 1982. gadā, kad Anne Metsisa, Igaunijas Mākslas Institūta studente un viena no pasākuma dibinātājām, iesāka to kā dumpiniecisku un avangardisku modes pasākumu, pretnostatot to citiem līdzīgiem 80.-to gadu pasākumiem. 35 gadu laikā «Erki» ir izaudzis par lielāko un svarīgāko savas nišas modes notikumu Baltijas reģionā, un šo gadu laikā devis iespēju izcelties tādiem slaveniem igauņu dizaineriem kā Tanel Veenre, Kristel Kuslapuu, Marit Illison, Liisi Eesma, Reet Aus un daudziem citiem. Tas ir izaudzis par lielāko un svarīgāko savas nišas modes notikumu Baltijas reģionā.

Lai atzīmētu savu 30 gadu jubileju, konkursa programmā būs daudz īpašu pasākumu, kas atspoguļos «Erki» vēsturi un modes industrijas nākotni. Turklāt pirmoreiz «Erki Fashion Show» vēsturē konkursam būs starptautiska žūrija, un tā norise tiek paplašināta arī Latvijas, Lietuvas un Somijas tirgū. Vēl līdz 16. martam «Erki Fashion Show» aicina pieteikties ikvienu, kurš pēdējo trīs gadu laikā ir absolvējis augstskolu. Izvēlēto dizaineru un kolekciju vārdi tiks paziņoti «Erki» mājaslapā (erki.artun.ee) 21. martā. Un ir jau zināms, ka konkursa uzvarētājs saņems tūkstoš eiro lielu stipendiju no «Abakhan Fabrics» un iespēju piedalīties slavenajā vasaras skolā Londonā.