Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Jelgava aicina apmeklēt Starptautisko Ledus skulptūru festivālu

© Publicitātes foto

No 10. līdz 12. februārim Jelgavas pilsēta aicina piedzīvot Baltijā vērienīgāko ziemas notikumu – Starptautisko Ledus skulptūru festivālu, kurš norisināsies jau deviņpadsmito reizi. Tajā piedalīsies 32 profesionāli tēlnieki, kuri veidos skulptūras par tēmu «Karnevāls». Festivāla gaisotni papildinās dažādu mūziķu uzstāšanās, izrādes bērniem, skulptūru spīdēšana, darbnīcas, uguņošanas un daudz kas cits.

Unikāli mākslas darbi

Žūrija no saņemtajiem 60 mākslinieku pieteikumiem un 103 ledus skulptūru skicēm apstiprināja dalību 32 profesionāliem tēlniekiem, kuri pārstāvēs astoņas valstis: Latviju, Lietuvu, Itāliju, Turciju, Krieviju, Mongoliju, Portugāli un Īriju. Kopumā taps 45 konkursa skulptūras, no tām 30 individuālās un 15 lielās komandu skulptūras, kā arī papildus tiks veidots «Koskenkorva» ledus bārs, vairākas foto un demo skulptūras. Garākā no tām sasniegs pat 9 metrus.

Darbu pie skulptūrām ledus tēlnieki uzsāks 6. februārī un turpinās līdz 10. februārim. Šim procesam interesenti varēs sekot tiešraidē mājaslapā - «www.festivali.jelgava.lv», savukārt festivāla laikā 11. un 12. februārī būs iespēja vērot ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumus.

Uzstāsies populāri un pieprasīti mūziķi

Festivāla uzvarētāji tiks noskaidroti piektdien, 10. februārī, kad notiks atklāšanas un apbalvošanas ceremonija, pēc tās uzstāsies tautā mīlētais itāļu izcelsmes dziedātājs un TV šova vadītājs Roberto Meloni un vakara galvenais viesis - starptautisku atzinību guvušais dziedātājs no Lietuvas Igns Pociūns, labāk pazīstams ar skatuves vārdu «Daddy Was a Milkman». Sestdien, 11. februārī, apmeklētājus izklaidēs grupa «The Roop» no Lietuvas un pašmāju populārais skatuves mākslinieks Lauris Reiniks, savukārt svētdien, 12. februārī, uz Pasta salas skatuves kāps pašmāju «indie» roka grupa «Carnival Youth» un meiteņu mīlulis, jaunais talants Justs Sirmais.

Laipni gaidītas ģimenes ar bērniem

11. un 12. februārī visas dienas garumā radošā apvienība «Pasaku nams» un Liepājas ceļojošais cirks «Beztemata» nodrošinās programmas bērniem. Diennakts gaišajā laikā darbosies ledus darbnīca, kur bērniem un vecākiem būs iespēja pašiem iejusties skulptoru ādā un izmēģināt ledus grebšanu.

Visā festivāla teritorijā būs izvietoti dažādi foto objekti, kā, piemēram, greizie spoguļi un ēnu rāmis. Darbosies atrakcijas ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem: «Orbitrons», loku šaušana, laimes liešana, karuselis, piepūšamās atrakcijas. Apmeklētājus pārsteigs 3D multimediju instalācija «Masku parāde», kas aizvedīs ceļojumā cauri dažādiem pasaules karnevāliem.

Februāris pasaulē ir karnevālu, jautrības un svinību laiks, ko Latvijā vislabāk varēs sajust Jelgavā. Festivāla viesi aicināti piedalīties karnevāla gaisotnes radīšanā un pašiem tērpties maskās.

Starptautisko Ledus skulptūru festivālu rīko Jelgavas pilsēta ar «Igate», «SEB banka» un «Ramirent» atbalstu. Vairāk informācijas: «www.jelgava.lv».

Sadarbības projekts

***

Lielākie pasākumi Jelgavā 2017. gadā

16. aprīlis Lieldienu pastaiga (Jelgavas pils parkā)

28.-29. aprīlis «Uzņēmēju dienas Zemgalē 2017»

4. maijs Latvijas neatkarības svētki. Grafiti mākslas festivāls

13.-14. maijs Stādu dienas (Jelgavas pils parkā)

20. maijs Tūrisma sezonas atklāšana; Muzeju nakts

20.-21. maijs Helsus festivāls

26.-28. maijs Jelgavas pilsētas svētki

10.-11. jūnijs XI Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls

21. jūnijs Vasaras saulgriežu sagaidīšana (Pils saliņā)

22. jūlijs Jelgavas nakts pusmaratons

26. augusts XVII Vispārējie Latvijas Piena, Maizes un Medus svētki, XV Piena paku laivu regate

8.-10. septembris Metāla svētki/ Inženieru dienas