Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

Brīvdienu ceļvedis

© Publicitātes foto

Idejas brīvdienām

NEDĒĻAS UN ARĪ GADA IZRĀDE

Uz Latvijas Nacionālā teātra Lielās skatuves šo sestdien būs skatāma režisora Vladislava Nastavševa izrāde Asins kāzas, kas ir Spēlmaņu nakts 2015/2016 Grand prix ieguvēja. Tā saņēmusi vēl piecas balvas - arī kā gada lielās formas izrāde. Savukārt individuālās balvas saņēma iestudējuma režisors, muzikālās partitūras autors un gaismu mākslinieks, bet gada jaunās skatuves mākslinieces titulu ieguva Agnese Cīrule. «Smilšaina un klinšaina zeme. Kā Mēness virsma. Zeme, kur glabā cilvēkus un kur glabājas atmiņas. Mātes atmiņas par kliedzienu un tumšām asinīm. Atmiņas par nazi. Auglīga zeme. Zeme kā māte. Pēc 12 gadiem un Pūt, vējiņi! pieredzes vēlreiz iespēja izrādes laikā kopā ar aktieriem un režisoru atrasties uz skatuves, tās ir divas īpašas stundas ar Asins kāzu varoņiem, dzeju un mūziku,» - tā teikts izrādes anotācijā. Jāuzsver, ka vietu skaits ir tikai skatuves platumā, tātad stipri ierobežots. Lomās: Daiga Kažociņa, Agnese Cīrule, Marija Bērziņa, Liene Sebre, Lolita Cauka, Egils Melbārdis, Uldis Siliņš, Kristaps Ķeselis un citi.

IMANTU ZIEDONI ATMINOTIES

Šo svētdien, 29. janvārī, mūzikas namā Daile būs skatāms un klausāms koncertuzvedums Citādas debesis, tā pati dvēsele (pirmā izrāde bija vakar), kurā fragmentus no Imanta Ziedoņa iepriekš nepublicētajām dienasgrāmatām lasīs dzejnieka dzīvesbiedre, aktrise Ausma Kantāne un aktieris Vilis Daudziņš. Savukārt mūzikā dzejnieku Imantu Ziedoni un viņa dzeju atspoguļos ģitāras virtuozs Kaspars Zemītis ar improvizācijām, kas savīsies ar lasītā tēmām. Uzveduma režisors - Pēteris Krilovs.

LIELAIS ELS UZSĀK TŪRI

Latvijas grupa Big Al & The Jokers ar kolorīto lietuviešu solistu Aļģirdu Šuminsku jeb Big Al priekšplānā sāk savu tradicionālo koncerttūri pa Latvijas pilsētām. Pirmais koncerts - 28. janvārī Siguldas koncertzālē Baltais flīģelis. Jau ceturto gadu džokeri dodas šādās tūrēs, kurās publikai piedāvā pasaules pazīstamākos svinga, rokenrola un r&b skaņdarbus savā interpretācijā, un šī reize nebūs izņēmums - deviņi virtuozi mūziķi pianista Romāna Vendiņa vadībā piedāvās atjaunotu programmu no Lūisa Ārmstronga, Reja Čārlza un citu meistaru zelta repertuāra savā oriģinālajā apdarē. «Skatītājus gaida īsti rokenrola svētki - augsti profesionāls un dzīvespriecīgs muzikāls priekšnesums!» sola tūres organizatori.

NEPIERADINĀTĀKAS MŪZIKAS CIENĪTĀJIEM

Latvijas 1. rokkafejnīcā savs prieciņš atradīsies gan piektdien, gan sestdien: 27. janvārī te uzstāsies spriganā grupa Wild Detroit Gang, bet 28. janvārī uz skatuves kāps Ogres dzelzsrīkle Atis Ieviņš un The Rock Brothers. Klubā Depo sestdien uzstāsies diezgan cerīgā apvienība Pussy Rock. Savukārt kafejnīcā Ļeņingrad piektdien spēlēs pankroka superblice VIPP Basbočka (ja kāds nezina neko par tās repertuāru, lai atminas hitu par Madaru…), kuriem turklāt šoreiz pievienosies arī pats Ļeņingradas šefs Herbe, bet sestdien - grupa Quartet of Five, kas priekšnesumā veiksmīgi savieno blūza, folka un psihedēliskās mūzikas elementus. Vēl vienā izklaides vietā, kur vienmēr skan kaut kas interesants, proti, Nabaklab, piektdien notiks oriģināldziesmu izlases Janis Rozentāls. Bez vārdiem prezentācijas pasākums, kurā ar īpašu programmu uzstāsies grupas Marta Migla, Das Sonntags Legion un apvienība Kanisaifa perkusionista Nila Īles vadībā. No rokmūzikas cienītāju viedokļa raugoties, šoreiz pilnīgi visus ir pārtrumpojis muzikāli izklaidējošais atpūtas klubs 9. vilnis: piektdien tur uzstāsies Pienvedēja piedzīvojumi, bet sestdien - Opus Pro!

UKRAIŅU TRIO - VĒLREIZ RĪGĀ

Šo svētdien, 29. janvārī, klubā Nabaklab ar koncertu atgriežas ukraiņu stoner roka trio - grupa Stoned Jesus. Šī apvienība svinēs sava pazīstamā albuma Seven Thunders Roar piekto gadskārtu, tāpēc koncerta apmeklētājus var sagaidīt patīkami pārsteigumi. It īpaši no grupas, kura ar katru nākamo koncertu sasniedz jaunus rekordus kategorijā «izpārdots» klubu koncertu ziņā - arī Rīgā iepriekšējie divi grupas koncerti bija izpārdoti. Jāpiebilst, ka Stoned Jesus joprojām var lepoties arī ar populārākā stonerrock stila dziesmu, kas publiskota interneta vietnē Youtube - I’m The Mountain savāca vairāk nekā piecus miljonus skatījumu. Iesildītāju lomā poļu grupa Dopelord, kas spēlē stoner/doom, pievienojot nedaudz Black Sabbath ietekmi, kā arī vēl viena poļu blice Sunnata, kas spēlē ritual heavy žanrā (tā vismaz domā mūzikas kritiķi).