Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

"Muļķe sirds" dodas ziemas ceļojumā

AR VASARAS DZĪVESPRIEKU, temperamentu un romantisku mīlestību pie skatītājiem ziemas sezonā atgriežas režisora Voldemāra Šoriņa iestudētā dziesmu spēle Muļķe sirds. Attēlā – dziedātājs Dainis Skutelis un Latvijas Nacionālā teātra aktrise Zane Jančevska © Publicitātes foto

Piektdien Aizkraukles kultūras namā savu ziemas ceļojumu pa sešām Latvijas pilsētām uzsāks Muzikālā teātra 7 un režisora Voldemāra Šoriņa veidotā izrāde Muļķe sirds.

Skatītāju mīlestību dziesmu spēle Muļķe sirds saņēma jau vasarā, kad tā tika izrādīta daudzās brīvdabas estrādēs. Uzklausot savu skatītāju ilggadējos aicinājumus, Muzikālais teātris 7 pirmo reizi ir radis iespēju uzvest izrādi pilnā apjomā arī uz pilsētu kultūras namu skatuvēm. Dziesmu spēlē tiek izmantoti iepriekš iefilmēti materiāli, kas papildina un padara spraigāku lugas sižetu, un videoekrāna klātbūtne ļāvusi samazināt dekorāciju apjomu, lai uzvedums iekštelpās varētu notikt tikpat iespaidīgi kā brīvdabas estrādēs.

«Šī izrāde ir par sirdi un arī tiek spēlēta no visas sirds,» saka režisors, idejas un lugas autors Voldemārs Šoriņš. «Ar izrādes dalībniekiem vasarā esam jau iespēlējušies un tagad priecājamies atkal būt kopā, šajā vēsajā ziemas laikā skatītājiem ļaujot sajust vasaras dzīvesprieku, temperamentu un romantisku mīlestību.»

Izrādē spēlē dziedātāji Antra Stafecka, Dainis Skutelis, Andris Daņiļenko, Līga Robežniece, aktieri Zigurds Neimanis, Zane Jančevska, Zane Burnicka, akordeonists un komponists Valdis Zilveris un komiķe Jolanda Suvorova. Popgrupas Tirkizband dalībnieki ne tikai dzied, bet arī kopā ar aktieriem un dejotāju grupu horeogrāfa Alberta Kivlenieka vadībā izdzīvo sižeta mīlas līkločus. Tautā labi zināmo dziesmu jaunās aranžijas veidojis Juris Kristons, scenogrāfiju - Jānis Jansons, bet kostīmus - Šeila.

«Nav jau sirds nemaz tāda muļķe. Tā ir daudzkārt gudrāka par mums. Zina, kad jāatkāpjas, pat ja sāp. Zina, kad jācīnās līdz galam - par otru sirdi, patiesību, cieņu. Sirds vienmēr saka priekšā, kā ir pareizi. Tā saved kopā īstos un izšķir nesaderīgos,» sapratis izrādes libreta autors un režisors Voldemārs Šoriņš, kurš ar Muzikālo teātri 7 sadarbojas jau 11 sezonas. Pirms vasaras pirmizrādes intervijā Neatkarīgajai viņš atzina, ka arī pašam dzīvē bijušas situācijas, kad prāts teicis: ak, tu, muļķe sirds... «Es jau esmu emocionālais tips. Mani vada emocijas, ar mani iespējams manipulēt, es to apzinos. Esmu līdzjūtīgs. Esmu profesionālo ubagu iemīļots mērķis, jo ticu viņu stāstiem par mirstošo māti pēc operācijas. Raudu romantiskajās filmās kopā ar sieviešiem. Jā, ir bijušas situācijas, kad esmu apzinājies, ka daru nepareizi. Tad atliek vienīgi izdomāt sev attaisnojumu vai ticēt, ka man taps piedots. Personīgi nezinu nevienu ideālu cilvēku, bet esmu pārliecināts, ka tādi ir, tikai man ar viņiem nav nācies sastapties. Ja nu vienīgi viedo grāmatās. Pasaule rauj iekšā ar pilnu kārdinājumu paketi. Griež kā karuselī... Jābūt varen stipram, lai turētos pie sirdsapziņas un sekotu tai. Sirds saka priekšā, kā ir pareizi, bet - kā to realizēt? Receptes nav. Tas ceļš katram pašam ejams, un katram par to ir jāatbild,» uzskata Voldemārs Šoriņš.

Ziemas un pavasara sezonā izrāde Muļķe sirds būs skatāma arī Latgales vēstniecībā Gors (sestdien), Ventspils teātra namā Jūras vārti (4. februārī), Kalnu kultūras namā Nīgrandē (5. februārī), Salacgrīvas kultūras namā (9. martā) un Liepājas OC Rožu zālē (15. aprīlī).