Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS. Slavenas sievietes, kas bērnus laidušas pasaulē pusmūžā

© Scanpix

Jaunā gada sākumā pasauli pāršalca vēsts, ka slavenā amerikāņu popmūzikas zvaigzne un mirušā popmūzikas karaļa Maikla Džeksona māsa Dženeta Džeksone 50 gadu vecumā kļuvusi par māmiņu savam pirmdzimtajam.

Selma Hajeka, Džuliana Mūra, Nikola Kidmena, Madonna, Uma Tūrmane, Kima Beisingere, Selīna Diona, Meraija Kerija un daudzas citas slavenas dāmas bērnus pasaulē laidušas, pārkāpjot 40 gadu slieksni. Pēdējos gados arī citas Holivudas zvaigznes ir paudušas pārliecību, ka mūsdienās pusmūža vecuma sasniegšana nav šķērslis, lai kļūtu par māti. Šoreiz »Vakara Ziņas« pievērš uzmanību zvaigznēm, kuras realizējušas šo drosmīgo soli un kļuvušas par māmiņām pēc 40.

Dženeta Džeksone - pirmdzimtais 50 gadu vecumā

3. janvārī 50 gadu vecā «Grammy» balvas laureāte Dženeta Džeksone kļuva par māmiņu savam pirmajam bērnam - zēnam, kurš nosaukts par Eisu Al Manu. «Dženetas dzemdības noritēja bez sarežģījumiem, un tagad jaunā māmiņa atpūšas,» žurnālam «People» paziņoja dziedātājas preses sekretārs. Mirušā popmūzikas karaļa Maikla Džeksona jaunākā māsa Dženeta Džeksone pērn aprīlī pārsteidza fanus, pārtraucot pasaules turneju un paziņojot, ka viņa kopā ar vīru «plāno ģimeni». Dženeta ar savu trešo vīru Visamu, kurš ir biznesmenis un miljardieris no Kataras, draugu un ģimenes lokā apprecējās 2012. gadā.

*

Kellija Prestone - trešais bērns 48 gadu vecumā

Pasaule priecājās arī par aktiera Džona Travoltas sievu, aktrisi Kelliju Prestoni (54), kura par māmiņu kļuva trešo reizi 48 gadu vecumā un divus gadus pēc pirmdzimtā dēla Džeta traģiskās nāves 2010. gadā.

*

Hollija Hantere - dvīņi gandrīz 48 gadu vecumā

ASV Kinoakadēmijas balvas «Oskars» laureāte Hollija Hantere (58) savus dvīņu puikas pasaulē laida divus mēnešus pirms savas 48 gadu jubilejas. Abi puikas Klods un Press dzimuši aktrises civillaulībā ar aktieri Gordonu Makdonaldu.

*

Džīna Deivisa - meita 46 gados, bet dvīņi 48

Leģendārās filmas «Telma un Luīze» zvaigzne Džīna Deivisa (61) ir īstena māte varone, jo 46 gadu vecumā viņa dāvāja dzīvību savai meitai Alizehu, bet divus gadus vēlāk - 48 gadu vecumā - laida pasaulē dvīņu puikas Kianu un Kaisu. Bērni dzimuši Deivisas laulībā ar irāņu izcelsmes plastisko ķirurgu Rezu Džarahi.

*

Mārsija Krosa - dvīņu meitenītes 45 gadu vecumā

Kulta seriāla «Bīstamās mājsaimnieces» zvaigzne Mārsija Krosa (54) ilgi loloto sapni par bērniem piepildīja 45 gadu vecumā. 2006. gadā viņa iepazinās ar biržas brokeri Tomu Mahoniju, drīz vien apprecējās, un 2007. gadā pasaulē nāca dvīnes Īdena un Savanna.

*

Halle Berija - dēls 47 gadu vecumā

Seksīgā Bonda meitene un Holivudas aktrise Halle Berija (50) savu otro bērniņu, puisēnu Maseo, pasaulē laida 47 gadu vecumā. «Tas bija manas dzīves lielākais pārsteigums,» - par dēla nākšanu pasaulē laulībā ar franču aktieri Olivjē Martinesu televīzijas kompānijai CNN reiz teica aktrise.

*

Šerija Blēra - ceturtais bērns 45 gadu vecumā

Bijušā Lielbritānijas premjerministra Tonija Blēra laulātā draudzene Šerija Blēra (62) par māti ceturto reizi kļuva 45 gadu vecumā. Dēliņš Leo Lielbritānijas pirmā pāra ģimenē neplānoti pieteicās 1999. gadā, kad pāris viesojās karalienes Balmorālas rezidencē un bija aizmirsuši par kontracepciju. Kad Šerija 2000. gadā laida pasaulē puiku, ar vārdiem «mātišķums sākas pēc 45» viņa iedrošināja tūkstošiem britu sieviešu lemt par labu trešajam vai ceturtajam bērnam ģimenē vai arī, pārkāpjot 40 gadu slieksni, saņemties pirmajam mazulim.

*

Sūzana Sarandona - dēli 42 un 45 gadu vecumā

Savu pirmdzimto meitu - aktrisi Evu Amuri - Holivudas zvaigzne Sūzana Sarandona (70) laida pasaulē 39 gadu vecumā. Attiecībās ar Holivudas aktieri Timu Robinsu Sūzanai Sarandonai piedzima divi dēli - Džeks Henrijs un Mailzs. Sarandona tolaik bija attiecīgi 42 un 45 gadus veca. Šobrīd Sarandonai ir jau arī divi mazbērni.

*

Beverlija D’Andželo - dvīņi 49 gadu vecumā

65 gadus vecā amerikāņu kino un TV aktrise Beverlija D’Andželo (65) reiz bija precējusies ar itāļu aristokrātu - Mediči dzimtas pēcnācēju. Šajā laulībā bērnu nebija. Savukārt laikā no 1996. līdz 2003. gadam aktrisei bija attiecības ar leģendāro Holivudas aktieri Alu Pačīno. Šajā savienībā pasaulē nāca dvīņi Olīvija un Antons Džeimss, kad Beverlijai bija jau 49 gadi.

*

Helēna Morisa - meita 52 gadu vecumā

Iespējams, visas iepriekšminētās kundzes ir pārspējusi Holivudas kinomeistara un leģendārā režisora Mārtina Skorsēzes piektā sieva literāte un redaktore Helēna Morisa (70). Ar Skorsēzi viņa apprecējās 1999. gadā un nākamajā gadā jau laida pasaulē režisoram trešo bērnu - meitu Frančesku. Morisa kļuva grūta un dzemdēja savu vienīgo bērnu 52 gadu vecumā!